Давно готую дуже смачну аджику по рецепту азербайжанки. Рецепт. 1. Помідори - 5 кг 2. Ротунда - 2 кг 3. Кислі яблука - 1 кг 4. Часник - 400 гр. 5. Оцет - 300 гр. 6. Олія - 200 гр. 7. Цукор - 200 гр. 8. Сіль - 5 ст. л. 9. Гострий перець - 4-5 стручків. Пункти 1-3 пропустити через мясорубку і тушити 2,5 години. Потім додати пункти 4-9 і ще тушити 30 хвилин. Розкладати в гарячі стерилізовані банки і закручувати. З цього рецепту виходить 12-13 півлітрових банок. ---------- Додано в 12:44 ---------- Попередній допис був написаний в 11:56 ---------- До літньо-осінньої тематики. Пиріг з капустою Тісто: 5 яєць, 1 б. майонезу, 0,5 скл. сметани, 0,5 ч.л. соди+оцет, 7 ст. ложок муки. Начинка: 1 головка капусти,цибуля, морква, багато зелені (кріп, петрушка, зелена цибуля). Спочатку приготувати начинку. Нашинкувати капусту. На сковорідці піджарити цибулю, моркву і додати капусту. Посолити, поперчити і тушкувати до готовності. Коли трохи застине, додати зелень. Начинка готова. Переходимо до тіста: всі інгредієнти збити. І тісто готове. Змастити деко олією. Більшу частину тіста виливаємо на деко. Зверху кладемо начинку і заливаємо рештою тіста. Пекти 30 хв. при температурі 180-190 градусів. Пиріг дуже легкий через те , що тісто омлетне. Всім смачного! Хто спробує, пишіть, чи сподобалось.
я роблю -просто, швидко та смачно помідори, перець солодкий любого кольору, перець чілі, часник.Все це добро на м'ясорубці перемолоти + сіль,перець, 1 ст ложка оцту, перемішати і в банки прото чисті, я не стирилізую і в холодильник. Всі інгредієнти беру на око, тільки чілі багато не давайте 5-7 шт, бо сильно гостре буде )) СМАЧНОГО
Аліас - можна ікру, салат, а можна запіканку , мені давали рецепт овочевої запіканки дописами вище, ммм смакота!
Мусаку, конечно! http://www.gotovim.ru/national/greek/musaka.shtml Сам не готовил, но на Кипре обязательно заказываю, в каждой таверне чуть по-своему выходит...
"10 на 10", заготовка на икру, подсушить-заморозить. Можно "под грибы", если грибов в округе не слишком много А, можно еще квашеные с морковью. Их стерилизуют, правда долго. Или, если есть возможность - в подвале постоят отлично без стерилизации.
Баклажаны. Варим в соленой воде 30г. соли/1 л. Чуть больше минуты после закипания. Достаем, кладем под пресс до остывания (я придавливаю сверху доской побольше и на нее кастрюльку с водой. нужно чтобы только вышла вода, потому что они как губка. Передавливать не стоит.) Начиняем остывшие баклажаны фаршем, перевязываем ниточками, плотно укладываем в трехлитровую банку. На третий день после начала брожения заливаем банку подсолнечным маслом на 1-2 см сверху. Масло предварительно довести до кипения и охладить (это если они будут храниться в холоде) У меня в холодильнике доживают до Нового года. Стерилизовать - долго, как икру такого объема. Не пробовала, только слышала. На 1 банку: 2.3 кг баклажан, 100 г. корня петрушки, 0.5 кг. моркови, 1-2 болгарских, 1 бурый помидор (если нет, не нужно), несколько зубков чеснока. Зелень - по вкусу, но только если хранить не закатывая. Фарш: морковь, пассировать, добавить болгарский и помидор (все на терке), корень петрушки, чеснок. 40гр соли на 1 кг. фарша. По своему опыту: все зависит от моркови. Нужна сочная, красновато-оранжевая. Пассировать - только чтобы слегка стала мягкой. Немного добавляя воды, чтоб не пересохла. Баклажаны важно не переварить, чтобы были "хрумкие". Получатся мягкие - ничего, просто не так вкусно. Если любите очень острое, можно добавить красного перца. Объемы делаю на глаз. Если фарш остается, держу наготове капустные листья как для голубцов. Остатки фарша в них и в ту же банку. Место всегда находится
Терміново потрібен рецепт консервування (маринування) грибів, ніколи цього ще не робила. Буду дуже вдячна.
Гриби мариновані ( робила по цьому рецепту прошлого року-сподобалось)) 1.Найбільше підходить для маринування -білі гриби, опеньки, маслюки. Гриби перебрати, очистити. Якщо великі гриби, то порізати на куски. 2.підготовлені гриби перекласти в друшляк, кілька разів занурити у відро з холодною водою, дати стекти і скласти їх в емальовану посуду і варити в підсоленій воді (на 1 літр води 50 гр. солі і 2гр. лимонної кислоти - до готовності (бажано при тому ніжки і шапочки варити окремо). Під час варіння збирати піну. Тривалість варіння залежить від розміру і виду (білі гриби, маслюки - 10-15 хв, а опеньки - 20 хв, з моменту кипіння.завжди дивлюсь якщо гриби осіли на дно, то вони вже готові. 3.варені гриби вибираю шумівкою, щоб стекла вода, укладаю в банки літрові або пів літрові і заливаю окремо приготовленим маринадом на десь 1 см нижче верха горловини банки. Маринад: на 1 кг грибів в емальовану посвуду налити 150 гр. води, 4 гр. солі, 0.2 гр. лаврового листа, 0.1 запашного перцю, 0.1 гр. гвоздики, 0.1 гр чорного перцю горошком-довести все це до кипіння, влити 27 гр. оцту і дати прокипіти. 4. Наповнені грибами банки залити гарячим маринадом накрити кришками і покласти в каструлю з гарячою водою для стерилізації на слабкому вогні. 0.5л. банки - 30 хв., 1л.- 40 хв. Після стерилізації відразу закатати і покласти в прохолодне місце. СМАЧНОГО.
Для справки. Може комусь потрібно. Може хтось ваги немає. Маса, г У чайні ложці У столові ложці У склянці 250 гр Борошно пшеничне 10 30 160 Вода 5 18 250 Вершки 5 14 250 Горіхи мелені 6-7 20 120 Ізюм 7 25 190 Кава мелена 7 20 - Какао-порошок 9 26 - Кислота лимонна 8 25 - Кориця мелена 2 - - Крохмаль 10 30 200 Мак 15 35 230 Маргарин розтоплений 4 15 230 Масло вершкорве 5 15 210 Молоко 5 18 255 Молоко згущене 12 30 - Олія 5 17 240 Сіль 10 30 250 Сметана 10 25 250 Сода 12 28 - Цукор 10 25 230 Желатин в порошку 5 15 -