А когда нет поста, в тертую картошку добавить яйца и шкварки и запекать. Вчера жена сварила гороховую кашу, туда шкварки и лук поджаренный, всем понравилось
Я таке роблю, але з начинкою. Половину картопляного тіста виливаю на бритванку, зверху м'ясну суміш, а на неї другу половину тіста. Подавати з грибовою підливою.
Це,ще залежить від якості самого зефіру,от коли купувала імпортний,оцей ваш,гамереканський,все було чікі-піки, а наш,то "чудо"......а масло я даюі троха водички,але воно від того не блистить,краще просто ліпиться,але не блистить....потім я всеодно його блиском покриваю(медом) у вас там в Америці все спец. є і блиски і фарби і виємки, а у нас нічорта того немає, от я і фантазую.....
мені смакує з цитирновим соком, воно кислинку дає. А наш той жувальний зефір непоганий, дітиска люблять собі робити з нього сморс, тобто чуть підігріти на вогні, покласти на медове печиво, зверху кусочок чеколяди, і знову печиво. Ось такий сендвіч хрумають наші американці на природі (тобто ззаду на подвір’ї коли тато розведе вогонь) А щодо того що в нас все є, то точно. У нас навіть готова паста є для квітів, і навіть в мене на кухні стоїть, чекає коли хто з неї цвітки наліпить. А мо вам організуваати замовлення, тілько я трохи повільна бо працюю. ---------- Додано в 13:36 ---------- Попередній допис був написаний в 13:34 ---------- А ірландці роблять такий самий пиріг тільки з картопляного пюре, на низ пюре, далі боловий фарш і знову пюре. Мнямка. Називається пиріг пастуха.Але то вже не на піст.
А детальніше не розкажете? А то я особисто ніколи капусту не квасила, тим більше головками. Все то мама, то бабуся пригощають. Така лінива
То ж муж, а я там не пхаюсь. Знаю в загальному що він капусту трошки відварює але не багато, менше ніж на голубці. Далі складає в великий баняк-виварку і заливає гарячим маринадом. Маринад має воду, БАГАТО ЧАСНИКУ, сіль і здається оцет, але того не можу гарантувати. Нехай deva розкаже чи має бути чи ні.
ще таку страву називають МУСАКА ---------- Додано в 18:14 ---------- Попередній допис був написаний в 18:04 ---------- це крижалка, в нас так називають,це може бути самостійною закускою, але при тому як подати на стіл розрізати на частини. просто коли квасити капусту на зиму ,наприклад в діжці я це роблю, то спочатку на низ втрамбовую перемішану капусту з морквою, сіллю і що хто хоче можна додати кміну пізніше вкладаю голівки капусти (але капусту нівякому випадку небрати зимову, вона тверда і добре непрокваситься, брати середню),але вирізати легенько качанчик з неї, а зверху на ті капустяні голівки знов втрамбовувати нашатковану капусту і хай собі кваситься як звичайна капуста, спочатку в кімнатні температурі, час від часу її проштрихувати чимось щоб виходило повітря і капуста не була затхла, а вже коли вкисне винести в підвал чи на холод і також дивитись і промивати круг який зверху кладете для ваги щоб не було плісняви. Все просто. Смачного.
Нагадали мені про крижавку, то завжди мене виручає один рецепт я його називаю "мариновані овочеві голубці", завжди собі приготую з літрів три, поставлю в холодильник і господинятільки хтось в хату, а в мене вже готова закуса. Мариновані овочеві голубці Спочатку потрібно втушити моркву з додавання солі, перчику, я додаю трохи цибульки -хай стигне. Ошпарити капусту як на голубці звичайні, потім розрізаю листок пополовині, щоб коли скручувати голубця він получався трикутним. Завернути приготовлену моркву в листя підготовлене капусти, як голубці звичайні. Скласти його в каструльку і залити гарячим маринадом.Після того накрити тарілкою чи ще чимось і поставити зверху груз, щоб притиснути це(я виткористовую 3хлітрову банку з водою) і так воно стоїть в мене на кухні дня 2-3, а потім можна перекласти в банку, залити тим самим маринадом і зберігати собі в холодильнику і час від часу смакуючи ними. Маринад- 1 літр води, 1 стакан цукру, 1 стакан олії ,2 столові ложки солі, головка часнику (видавиди через чеснодавку). ---------- Додано в 18:27 ---------- Попередній допис був написаний в 18:26 ---------- я десь читала в своїх книжках мусаку з тертої картоплі, знайду напишу рецепт ---------- Додано в 18:46 ---------- Попередній допис був написаний в 18:27 ---------- Знайшла, в старій книжці яка має назву закарпатські народні страви, і там написано наступне: Картоплю натерти на дрібній терці. Поділити її навпіл. Одну половину маси укласти на змащений жиром лист шаром завтовшки до 2 см і рівномірно покрити його фаршем з цибулі та яйця (можна також і тонким слоєм мясного фаршу з тушеною цибулькою і залити збитим яйцем). Зверху покривають картопляною масою, що залишилась. Поверхню змастити сумішшю яйця та сметани, посипати сухарями, збризгнути розтопленим вершковим маслом і запікати в духовці. Перед подачею порізати на куски. Я подаю ще до тої смакоти грибну поливку. ---------- Додано в 18:55 ---------- Попередній допис був написаний в 18:46 ---------- дуже люблю мусаку з синеньких і кабачків І взагалі, як начитаюсь, то так всього хочеться, добре лінь мені сьогодні готувати, просто мала 2 лекції і збори, прийшла стомлена, тальки витягнула кусочок товстолобіка щоб приготувати йому на вечерю. А лігуміни буду готувати коли буде час і відповідний настрій.
Ого!!!То ви така господиня..... ---------- Додано в 19:16 ---------- Попередній допис був написаний в 19:15 ---------- А я нічого такого не готую...тим паче мусаки(вперше чую)В мене взагалі голубці то табу....от тільки коли мама принесе....і то тільки я їм(мої не люблять).
А для мене голубці, то любиме діло, якось все дуже швидко получається. А про мусаку я спочатку почула і попробувала в Болгарії.
а... ну то точно крижавка. Ми його з задоволенням їмо до бульбочки або просто так, коли ніц нема в хаті. точно... спішилась, тай палець зіскочив не на ту букву. Вони в вас неукраїнські якісь? В мене всі, крім сина, їдять голубці але капусту в яку вони завинені викидають.
Ой!!!!Дівчатка,я тортик спекла щойно "П"яну вишню".....запах стоїть клас,але пекла на велику бритванку(треба було взяти подвійну "дозу",а я пошкодувала тоті яйка.... і вийшов пляцок,але то ніц,то для нас ...завтра в мого чоловіка День народження посидимо собі з кавусею вип"ємо.....а на замовлення,так точно б перепікала б...Отакто...Не мій день нинька,чи що...блог запорола,інгредієнти зажала.....,як кажуть скупий плате вдвічі....
Молодчинка яка Дайте рецепт, колись пекла давно мамі на день народження, років напевне з 20 назад, але рецепту вже немаю доброго. Напишіть, будь ласка, рецепт торта "Пяна вишня". Памятаю тільки, що тоді вишні добряче настояла в спирті, що маминим подругам після того торта закусувати треба було
Марусю,то,шось троха не такий,то певне ваш Гамериканський... А наш,то все ся вибирає,зсередини,тіко лишається голий корж, і тота вся серединка вимішується з кремом,заспиртованими вишнями, і виходе харамуля на вигляд "гадосна",зверху ся накриває корж маківка зрізана, і обливається шоколадом...А як постоє добу,то таке смачне виходе, ум!!!!!як казка.... Тіко я спиртяки не даю,бо малий буде їсти, а в рецепт йде 250 гр.