То добре, бо мої такі коряві. Але я вже потім як подивилась щераз відео зрозуміла чому. ---------- Додано в 05:34 ---------- Попередній допис був написаний в 05:29 ---------- Якщо крем лізе, так би мовити, то значить він зарідкий. Треба додати більше пудри. Я випробувала звичайнісінький масляний крем. Взяла пачку масла, збила її міксером на великій швидкості, щоб була пишна. а тоді додала десь з 250-300 гр цукор пудри. Попробувала на смак, і тоді додала десь 2-3 ложки молока і 1 ложку спирту або лікеру. Спирт, щоб масло швидко не попсулось. В гАмериці роблять крем з соленого масла, але я не люблю. І ще до пудри підсипають сухого білка, щоб крем краще тримався. Я не підливала. Крем пробуєте на консистенцію. Якщо крем штивний, то він піде на вироблення квітів, середньої консистенції то вже на менші деталі, а ще більш мягчий на те аби щось писати. Консистенція міняється за рахунок додавання або рідини (молока в мому випадку) або цукор-пудри.
Хочу порадити вам спекти сирні пальчики, я пекла недавно,то мої як накинулись,все з"їли я поки фотік зарядила,щоб вам показати, вони попоїли геть наніц всі... Масло 150 гр Борошно - 2 неповних скл. натертий на мілкій терці сир( я брала російський "комо") замісити тісто,трохи довго місити,поки масло не розтопиться Видавити пальчики,хто як може,через м"ясорубку,через конд. шприц,можна просто зробити рульки, в мене спец. конд. шприц для печенька(недавно купила,то випробову...) Викласти на деко ,кожне печенько змастити яйком посипати кмином і посолити і запікати при 175 в розігрітій духовці до золотистого кольору.
зробила "Сливки мариновані" цілий день моросить дощ, але по обіді трошки просвітлішало, вийшла в сад, а там ще стільки сливок, гарних, великих, нарвала відерко і вирішила вперше замаринувати сливи
Перший варіант кексу - апельсиновий В одному із попередніх постів писав, що потрібно було спекти простий кекс з простих інрідієнтів - дякую за пораду, за рецепт, мені сподобалось. Далі буде. Тут детальна інформація http://rivok.net/?p=924 Єдина що від себе добавлю - сиропу треба брати мінімум 200мл., якщо не вистачає соку з апельсина, добавити кип'яченої води та цукру, або я потім зробив липового чаю, добавив цукру і добавив все в сік апельсина.
А цурок для сиропу таки краще переварити. Доречі сирий цукор погано засвоюється і може спричиняти здуття. Плюс теплий кекс краще вбирає вологу ніж холодний. Тоді треба просто дати повністю вистигнути. Неодноразово робила ромову бабу саме за таким принципом, що поливала гарпчим сиропом в формі ще тепле тісто. Результат - СУПЕР!!! І свіже буде довго.
Я робив все за рецептом, на який тут мені дали посилання, але наступного разу буду робити трішки по своему, з врахуванням ваших рекомендацій
Якщо ви не боїтесь дріжджів то можу порадити зробити майже так само, тільки саме тісто буде дріжджове. Оригінально виходить.
Дрізджів не боюсь, але дуже рідко використовую, сьогодні пік кекс по рецепту, який написаний на упаковці розпушувача - супер вийшло
Мій кексик: Смакота вийшла чесно-чесно!!!! ---------- Додано в 22:38 ---------- Попередній допис був написаний в 22:23 ---------- Народ маю ябка,що з ним зробити,вже наварила троха джему сливово-яблучного, з самих яблук варення не любимо,шо можна ще зробити,бо пропадуть...
Яблука-начинка! Яблука осінніх сортів почистити і порізати кубиками дрібно. На ніч засипати цукром (на око). Вранці розкидати яблука у банки, залити тим сиропом, що залишився і стерилізувати 10 хв. Закрити. Дуже добрі для пирогів і вареників! а можна ще так,мені це більше навіть подобається,до налисників супер: даю мовою оригіналу(цього року по даному рецепту закрила 10 літрох банок ЗАГОТОВКА ДЛЯ ПИРОГОВ ИЗ ЯБЛОК Сахара понадобится мало, способ приготовления быстрый и простой. Очищенные яблоки нарезать дольками, положить в кастрюлю, засыпать сахаром, поставить на медленный огонь, нагревать примерно до 85°С, непрерывно помешивая, выдержать еще 5 минут и разложить в горячие стерильные банки, наполняя их до самых краев. Банки сразу же закатать и перевернуть вверх дном. Получившаяся масса типа повидла очень хороша для пирогов, блинчиков, оладий, да и просто к чаю. На 1 кг яблок — в зависимости от сладости плодов 100—200 г сахара. ---------- Додано в 10:09 ---------- Попередній допис був написаний в 10:05 ---------- та воно і видно,що дуже-дуже смачний кексик, я тільки прийшла з сніданку дочекалась ,що мене кормлять, а не я всіх,бо в відрядженні зараз і то як побачила кекс,то не відмовилась би скуштувати трохи А рецептик де? ---------- Додано в 10:11 ---------- Попередній допис був написаний в 10:09 ---------- ШИНКОВАННЫЕ ЯБЛОКИ В СОБСТВЕННОМ СОКУ Кислые лесные и опавшие яблоки натереть на терке с крупными отверстиями, сразу смешать с сахаром, выложить в пол-литровые банки, прикрыть их прокипяченными крышками и поставить стерилизовать. При нагревании сахар в банках растворяется и количество массы уменьшается, поэтому яблоки нужно доложить до «плечиков». Стерилизовать банки при слабом кипении в течение 20 минут, после чего закупорить их и оставить в той же воде, пока она не остынет. Шинкованные яблоки подавать к пудингам, творожным запеканкам, оладьям и блинам. На 1 кг яблок — 100 г сахара. ---------- Додано в 10:12 ---------- Попередній допис був написаний в 10:11 ---------- приїду додому,то хочу ще заквасити яблука ЯБЛОКИ МОЧЕНЫЕ Для мочения годятся сорта кислые и крепкие (только не мягкие и сладкие). Мочить яблоки можно в небольших предварительно пропаренных деревянных бочках или в стеклянных банках емкостью от 3 до десяти л. Дно бочки выстлать свежей, промытой, ошпаренной кипятком и мелко измельченной ржаной соломой. Если соломы нет, можно использовать черносмородиновые или вишневые листья. Здоровые плоды с чистой кожицей, тщательно вымытые, выложить рядами, перекладывая их соломой или листьями. Закрыть все листьями и залить рассолом. Залитые рассолом яблоки поставить на 8—10 дней для брожения (температура 22—25 °С). Как только пена спадет и перестанут подниматься пузырьки, банки долить рассолом и закатать. Бочки (или банки) можно закрыть смоченным в водке или спирте целлофаном так, чтобы он плотно приклеился к краям, и завязать бечевкой. Хранят моченые яблоки в защищенном от прямых солнечных лучей месте при температуре не выше 15°С и не ниже — 6°С. Для рассола: на 10 л воды — 300 г сахарного песка, 150 г соли и солодовое сусло. Сусло готовить так: 100 г солода размешать в 1 л воды, поставить на огонь и довести до кипения. Выдержать сутки, процедить и влить в рассол. Если нет солода, можно взять 100 г ржаной муки или сухого кваса. Часть сахарного песка при желании можно заменить медом из расчета 120 г меда вместо 100 г сахара.