в українській мові немає, а в магазинах така назва є. І структура її відрізняється від шинки Хоча шинку люблю більше.
Дуже все просто.Цей рецепт я взяла на Одеському форумі .А перед цим тітка з Одеси мамі про нього говорила.Ще й наголошувала ,що дріжжі повинні бути саме Львівські Склад 0,5 л кип"яченої води кімнатної температури 50 г живих дріжжів або 11 сухих 1 стюл цукру з гіркою 2 ч.л.солі 2 ст.л олії 1 яйце мука склянок 6-7, щоб вийшло нелипке тісто(насправді муки треба більше, якщо 6-7 склянок, то воно ще рідке) Змісити тісто , зразу викласти у форми і залишити хв на 20, прикривши рушничком.Потім на 1 годинку поставити в холодильник.Випікати при температурі 180 гр.приблизно годину.Вийняти з духовки, змазати олійкою, дати хлібчику"відпочити" і..смачного! Банаові кекси З 3-х бананів зробити пюре Мука 1-1,5 склянки сметана 4 ст.л олія 8 ст.л яйця 2 шт сода 1 ч.л погашена 2 ч.л уксуса Соду погасити уксусом і як осяде, уксус злити Замісити тісто , розкласти в формочки і випікати.Можна додоти горіхивсередину, або посипати зверху. Печиво День і ніч" 200 гр маргарину, 200 гр цукру, 2 яйця, 400 гр борошна, о.5 ч.л соди гашеної оцтом,4 ст.л какао Замісити тісто, розділити на дві частини.В одну додати какао.Розкачати два пласта тіста і покласти один на одного.Скрутити їх рулетиком і на 20 хв в морозилку.Ріжемо кружечки по 1 см , викладуємо на деко і хв. на 15-20 в духовку.
це сторінка рецептів, чи правопису? ---------- Додано в 10:31 ---------- Попередній допис був написаний в 10:30 ---------- такого слова в українському правописі також немає. Вибачте, але також не втрималась.
А писати грамотно потрібно тільки в мовних розділах? Зрештою, Ви ж рецепти пишете не тільки для себе. Наприклад, моя дочка не знає (спиталась), що таке "вітчина". Пардон - запозичене слово, що вже давно використовується в українській, і навіть, як бачите, введене у словник. На відміну від вітчини, котра означає дещо інше поняття. Не мусите вибачатись. Я, коли роблю помилки і мене виправляють, дякую - мені головніше не моє покусане самолюбство, а моя мова.
чекаєм з нетерпінням. Я також купила сітку капусти, буду квасити на зиму. Але таку скореньку також треба мати.
А оті другі, більше дали борошна - вийшли? Бо мені вийшли....але там обов"язково треба класти пергамент бо вони настільки ніжні,шо відліпити їх від форми то даремна справа...... я в принципі маю чуття то все роблю на око,десь більше борошна,десь менше.....дивл.юсь по консистенції тіста...бо ті рецепти....заморочки... Alias Соррі!!!! я хотіла як найкраще...може шось забула,бо робила їх давненько. П.С. Додавайте троха більше муки,косистенція кексів(тіста) має бути як густа сметана, і заливати треба до половини форми.
Приготувала "Човники" Любімої з печерицями (Дева, їх дійсно просто готувати і нема чого боятись ). Вийшли супер-смачні!! Навіть чоловік наївся, хоч і без м'ясних складників рідко наїдається Попросив ще!! Наступного разу зроблю по рецепту Деви Може ще з цвітною капустою хтось щось знає цікаве?
Нірванко, вибачте, що одразу не відповіла щодо печериць.. я їх теж просто дрібно нарізую і обсмажую на олійці... А цвітну капусту люблю просто обсмажити в яйці і сухарях, теж смакота!
Аліас, а печиво день і ніч скільки виходить шт, бо питаю, щоб знати робити чи подвійну? а ше мене цікавить рецепт кекса, бо купила силіконову форму і от хочу випробувати перевірений рецепт? може маєте? А рецепт квашеної швидкої капусти напишу ввечері, бо на разі не маю його під рукою....
Зараз якраз буду пекти кекс кока-кола....поправки до попереднього рецепту допишу....."по живих слідах" І ще питання...де ви купили силіконові форми? І вони які, для маленьких кексиків, чи для одного великого? ---------- Додано в 17:24 ---------- Попередній допис був написаний в 17:20 ---------- Фото буде..........
На фотцы то десь половина того печива, що вийшло по рецепту.На нашу сымейку з 5 -ти осіб вистачило на два дні. банаові кекси всім сподобались більше ніж з кока-колою.Але то може через те, що вони не дуже вдалися.А мені більше до смаку прийшлися саме кокакольні
Я сьогодні готувала, ну дуууууже смачно. Дуже Вам дякую за рецептик Правда, я готувала без салєри, бо мої не люблять її і я мушу пристосовуватись. Замість салєри я дала трошки кабачка, було теж добре
Захотілось мені сьогодні чогось смачненького, а собі одній якось не хочеться готувати, то вирішила зробити собі омлет. Я лбюблю готувати його з різними начинками. А особливо з тушеною морквочкою, цибулькою. Нічого складного і премудрого, напевне готує омлет багато людей. Я готувала його так. Натираю моркви на буряковій терці, нарізаю на скибки цибульку. Потім на сковорідку наливаю трошечки олійки,даю туда моркву і цибульку, протушую все добре. Збиваю яйця можна міксером. а можна і вилочкою, чуть-чуть даю вершків, соль і перець (я даю суміш перців) і заливаю цією масою морквочку. Накриваю кришкою і на маленькому вогні до готовності. Вже коли готовий омлет посипаю багато петрушечки, по бажанню можна затерти сиром і закрити кришечкою щоб він розплавився. Смачного
смачно, але я неможу їсти жарене сало, маю проблеми зі здоровям. Але мій чоловік дуже любить яєшні з бочком.Я часом можу зїсти кусочок сирого засоленого сала з часничком, чорним хлібом. алкоголю також невживаю, принаймі з міцних напитків нічого, хіба що сухого вина, якщо знаю, що воно добре.