у мене домашній майонез теж жовтий виходить завжди... певно, від жовтків і гірчиці.. магазинний роблять з порошку (типу) яєчного... його майже ніколи не купуємо, тільки, коли готувати треба для гостей. Але не подумайте, що шкода домашнього, просто не всім такий смакує, а магазинний їдять всі. ось...
в мене ще є рецепти (випробувані) лікерів-вишневий,клюквенний,суничний,молочний, мятний, малиновий, апельсиновий. Я взагалі люблю збирати рецепти і готувати, пробувати що краще, вибирати з того всього щось цікаве для себе і друзів. Може колись пригодиться
Дуже смачно вийшло, аж самій захотілось. Шкода, що в готелі нема де готувати. Завтра буду в дома-приготую.Дякую. ---------- Додано в 18:57 ---------- Попередній допис був написаний в 18:56 ---------- який саме цікавить?
Добренько, тоді тримайтесь. Лікер-молочний - 1 бут.горілки, 170 гр. вершків, 2 жовтки, 10 чайних ложок цукру. Горілку смішати з вершками, добавити жовтки, цукор, щіпку ванільного цукру, добре розмішати, перелити в бутиль і дати вистояти не менше неділі. Лікер мятний- 2 гілки мятки залити в бутилі з широким горлом 1 бутилкою горілки, плотно закрити і дати вистояти 2 недіілі. Після цього горілку процідити, добавити 100гр.цукру, нагріти на вогні, щоб цукор розтопився, остудити і розлити по бутилках. Лікер клюквенний(найбільше подобається) - 4 стакана клюкви, 500 гр.цукру, 750 гр.горілки. Клюкву добре розімяти, можна через мясорубку, залити горілкою і настояти 4 дні але плотно закритою кришкою.Потім процдити в другу каструлю через марлю, зложену в декілька шарів, добавити цукор і поставити на вогонь, але до кипіння недоводити. Зняти з вогню, опустити в лікер на 5хвилин завернуту в марлю гвоздику і кардамон. Потім розлити по бутилках через лійку, закриту марлею. Часте проціджування зробить лікер прозорішим. Зберігати в прохолодному місці. Далі буде!!! Напишу ще рецепт Грогу - ми ним часто гріємось зимою коли навіть є якась простуда. ---------- Додано в 20:50 ---------- Попередній допис був написаний в 19:44 ---------- Грог Ароматний - чайну ложку мяти і 2 чайні ложки чебрецю заварити 1,5 стакана води. Настій процідити, перелити в каструлю, добавити стакан рому, бутилку червоного вина, стакан клюквенного соку. Суміш нагріти і розлити по стаканах. Якщо нема рому, то можна використати горілку. Замість червоного сухого вина можна взяти домашню ягідну наливку.
Це більше нагадує глінтвейн. Я дам свій рецепт. Отож берете червоне вино, бажано недороге, бо дороге і хороше краще смакувати самостійно. На півлітра вина - шклянка води, воду виливаєте в казанок, додаєте нарізані на плястерка помаранчі, додаєте гвоздику, корицю, цукор, прокип'ятіть, доливаєте вина, доводите до кипіння (не кип'ятити!), знімаєте з вогню і залишаєте під кришкою ще з півгодини (залежно від розмірів казанка). Тим часом натираєте імбир, розкладаєте по горнятках, заливаєте глінтвейном - вуаля! Насолоджуєтесь. А ґроґ - він з рому, в гіршому випадку з віскі чи жодних горілок. Його приготування подібне, тільки замість помаранчів використовуємо цитрину чи лайм. Класичний моряцький ґроґ - це 200 мл води, цитрина, гвоздика, цукор зварені разом, потім до цієї суміші додається 50 мл рому. Якщо замінити ром віскі, і додати не 200 мл води, а сто - ґроґ буде називатись шотландським. А ще є така штука, як пунш. На 750 мл води - 250 г цукру,один помаранч, одна цитрина, 125мл рому, 500 мл білого вина, ваніліновий цукр, поступ той самий - зварити фрукти і воду, додати вино і ром, довести до кипіння і закрити кришкою. Якщо любите трохи театральності - розливаєте пунш по склянках, кладете в кожну тоненький плястерок цитрини, легенько поливаєте підігрітим ромом і підпалюєте, відразу подаєте. Смачного.
А для жінок є Грог "Дамський" - налити в каструлю 1,5 літри води, всипати 500 гр. цукру, процідити через ситечко сік одного лимона, нагріти. Потім влити 300 гр. білого рому , розмішати і розлити в стакани. Бальзам "Налібокскій"- 2 бут.горілки, 50 гр. настоящого меду, 10 гр.прополісу, 50 гр. сушеного чорносливу, 25 гр. шиповнику, по половині чайної ложки -звіробою, липового цвіту, полину, мяти, соснові почки, кореня дубу, по щипці гвоздики і коріандра, ванільного цукру. Чорнослив відділити від кісточок, дрібно нарізати. Шиповник і решта трав і пряності перемолоти, зєднати з чорносливом і залити стаканом горілки. Посуду дуго закупорити і поставити в тепле темне місце на місяць. В решту горілки добавити мед і прополіс, чайну ложну ванільного цукру і також місяць витримати. Потім настояну на травах горілку процідити через марлю, а це що лишилосьз трав залити півстакана горілки, довести до кипіння, дати відстоятись і вилити через сито з марлею в бутиль з основним бальзамом. Туда влити і травяну настойку. Бутиль добре закупорити і поставити в прохолодне місце на 1-2 місяці. Получається смачно, настоянно і навіть якщо пити по чуть-чуть дуже корисно. ---------- Додано в 21:21 ---------- Попередній допис був написаний в 21:17 ---------- Дякую за рецепт. Але рецептів є маса. Навіть в мене цих грогів є щось 5 чи як і пунші і глітвейни. Я просто пишу, то що колись готовила. Книжка в мене стара, розсипається вже, я її правда просканувала на всяк випадок. ---------- Додано в 21:23 ---------- Попередній допис був написаний в 21:21 ---------- Пунші в мене є такі - Королівський, Кардинал, Гоголь-моголь для дорослих
нема проблемхотіла йти спати, але раз така справа, то тримайте Пунш "Королівський" - в 2х літровий графін засипати 200 гр.цукру, видавити на сито і марлю сік з пяти апельсинів, добре розімяти.Потім влити в графін бутилку шампанського і пів.бутилки рому і знов розмішати, щоб цукор повністю розчинився. Після цього пунш охолодити і подати до столу. Мудовуха з клюкви - 1 кг.меду, 2 стакани соку клюкви, чайна ложка ванільного цукру, 5 літрів води. Мед розмішати в воді, потім залити його 5 літрами кипятка. Дати рідині остити, якщо буде пінка, то її зняти. Потім влити сік з клюкви і ще раз закипятити. Потім перелити в бутиль, всипати туда ваніль.Бутиль міцно закрити і поставити на 2 неділі в холодильник. Після чого розлити по бутилках і зберігати в підвалі, краще в ящиках з піском. Мед набирає сили через три місяці. Якщо зробити його зараз, то можна на новий рік відкрити. коньяк з горілки - в бутилку влити горілку, 750 гр. води, 2 чайні ложки дубової кори, 5 штук гвоздики, 1.5 чайних ложки чаю, 3 чайні ложки цукру, четвертину чайної ложки ванільного цукру. Все це добре розмішати і дати настоятись на протязі неділі. Якщо вдасться постояти місяць, то буде смачніше. Найстоянка"Корчма" - 1 бутилка горілки, 2 стол.ложки меду, 5 травинок зубрівки, 5 травинок тимяну, півложки кори дуба, півложки коріанду, півложки чебрецю. Мед залити горілкою і добре перемішати. Перелити в бутиль і добавити туда всі названі трави. Бутиль добре закрити і тримати в прохолодному місці 2-3 місяці. Після того процідити через марлю в іншу бутилку, закрити пробкою і поставити в холодильник. На сьогодні все. Надобраніч.
Я дуже рада, що вам сподобались оладки! Маю ще гречаний пиріг, вівсяне печиво -дати рецепт? а на днях спекла таке дуже легеньке, мало інгредієнтів брала з польської кулінарної книжки , то так тренування до свят а взагалі, супер стільки файних рецептів, що не встигаю занотувати!
маю в дома 2,5 кг знежиреного творогу, на сирник треба жирний творогі і не знаю, що з тим можна файного зробити зробити... якісь ідеї?
Доброго всі ранку! Напитків поки що досить, сьогодні дам декілька рецептів випічки.Цю випічку я сама пекла неодноразово. Печиво "Сови"- 2 пачки маргарини, 5 ложок сметани, 6 варених жовтків (терти на терці),1 ложка оцту, 1 літра муки. Замісити тісто, розкачати тонко і вирізати кружечки. Я вирізаю один цілий, а в другому роблю в середині виямку. Викласти печиву на дечко і в духовку на 180 градусів. Коли спечеться, то перекласти густим варенням-низ кругле печиво+варення+печиво з дирочкою. Перемащене печиво посипати пудрою. Моє улублене печиво Сухарі подвійні-0,5 кг маргарини, 1 ст.сметани, 2 яйця- 1 ціле + 1 жовток - це тісто треба сікти(місити) ножем. Коли все зєднається, розкачати і вирізати фігурки (мені краще подобається воно крегленьке), перекласти на деко і в духовк уна 180 гр., після того як спечеться посипати пудрою Пізніше ще напишу, маю випробуваних багато. ---------- Додано в 08:31 ---------- Попередній допис був написаний в 08:25 ---------- Дякую.Може і боуль, але в мене в рецепті написано пунш, то я так і пишу є ще рецепти пуншів гарячих, але то не зараз.
Я б була дуже рада, якби мене правильно зрозуміли. Я не виправляю, аби вважали всезнайкою, просто за ті всі роки, коли найпоширенішим напоєм було "Солнце в бокале" ми розучились розпізнавати напої, а в декого нема можливості цього навчитись. То ж було б зовсім незле, якби тут був також маленький курс кулінарної грамотності. Нам же є чого повчитись один від одного. Я маю також рецепт на боуль. Бляшанку консервованих абрикос (400г), 2 помаранчі, 2 ківі, з півкілограма кавуна, 100 г цукру Всі фрукти наріжемо кубики, засипаємо цукром і заливаємо 300 мл коньяку або рому. Закриваємо кришкою (бажано все це помістити у скляну чи емальовану посуду з тісною кришкою), даємо в холодильник (погріб) вистоятись. Наступного дня доливаємо добре охолодженим білим вином (півлітра). Подаємо в склянках, наливаємо боуль десь до двох третин, кладемо лід і доливаємо до верху сектом. Склянки б мали бути ширші, подаємо з ложечкою.
Так, Аліаско, крюшон. Крюшон і боуль - назва одного й того ж напою, тільки крюшон - французька, і мабуть більш в Україні звична.
Зробіть запіканку.......Смакота!!!!! Хоч і на сирник він піде...якщо звісно не дуже мокрий,хоча навіть якщо й так взяти на марлю і відцідити.....от і все.....
маєте провірений рецептик? він не мокрий, не сільський, він окремо фабрично запакований в пачечки по 300грам. Просто працюю на молочному кооперативі і маємо час від часу нагоду купляти продукти власного виробництва за дуже низькими цінами (от як зараз 1 кг сиру- 6 злотих (приблизно 15,40 грив.), термін придатності ще 1,5 тиждні) Але продаються вони не поштучно а цілими коробками (сиру у 1 коробці 4 штуки по 300грам) Для нас хотіла взяти тільки 1 пачку, але Павел сказав взяти 2, ще для якогось там його друга, а друг потім передумав, а вже було пізно повертати товар... От і сижу думаю, що з тим добром зробити Може песика з котиком трохи пригощу