Ну так це дві різні речі - я заморозив полуницю, а ви пропонуєте приготувати алкогольний продукт. До речі, Можна таким шляхом добавляти різні ягоди, по мірі дозрівання, починати з полуниці, потім суниці, потім чорниці, потім вишні, абрикос, сливи, малина і т.д. І все це в одну банку. Одним словом, до жовтня місяця вийде доволі і доволі сильний букет.
А я вишні таки дрилюю. ---------- Додано в 20:07 ---------- Попередній допис був написаний в 20:06 ---------- Якщо не бабахне і хати вам не рознесе. Прошу пана, як будете тримати так довго без відціджування процес бродіння буде на всі 100! А он кожне окремо - це річ! Я б робила більше з ягодами і цитриною. Лімончелло, моє улюблене! Полоковнику, потім треба буде ще трохи цукру досипати і дати ще день перебродити. А тоді відцідити!
Ні, якщо достатньо цукру добавити, то не буде бродити - 100%. Настає сезон кабачків та спаржі, ідеальні овочі для приготування з ними макаронів. Ось один із улюблених моїх рецептів - макарони з вершковим сосусом та кабачками (можна готувати зі спаржевою пасолею).
Мама очень вкусно переиначила наше кубанское "сотэ" (баклажаны-помидоры-болгарский перец - лук): добавила кабачки и цветную капусту. Все тушится (баклажаны и лук можно обжарить), капуста предварительно отваривается почти до готовности и "разбирается".
Купила я голубіку, та щей така добра виявилась що ніхто їсти не захотів, то вона чудово пішла в кексики до сніданку (muffins). Ввечері виставлю фотку і перепис.
Мій дід колись так вирішив з вином поескпериментувати - у нас був такий здоровенний тяжелезний бутель з корком зі спеціальною скляною трубочкою, у ньому вже бродило вино з полуниць, дід десь почув, що можна потім ще ягід додати, і за якийсь час досипав смородини. Пішов собі на роботу, а ми з бабулькою в іншій кімнаті якусь "дику рожу" дивимось, аж раптом яааак бабахне! Ми вже злякалися, що газ - пригналися на кухню - мамцю рідна! Все - стіни, стеля, меблі в ягодах, корок з дефіцитною трубкою полетів невідомо куди, а з горла бутля валить пінний гейзер. Насилу ми ту кухню відмили...
Ну я не особливо спеціаліст, так як з алкоголем не товаришую, але знаю, що слід всі ягоди, які по мірі дозрівання закидати в спирт чи горілку і засипати цукром. Спочатку полуницю, потім суниці і т.д.
Якщо ви любите ягоди з цукром,- ніколи не вживайте при цьому алкоголь, бо... tenkovir, - таємниця чергового ніку розкрита
А ми, маємо слинки ковтати?Де фотка???? Бісквіт з сметанково-вершковим кремом з полуницями і натяком на чорниці Легенький для свого сімейства.... П.С. Спекла із продуктів,що залишились від тортика на замовлення...розрізик завтра...