Думаю, що ні. Духовний здобуток Йова отримав раніше, а заслуга його у тому, що він вистояв і витратив тОго, що Йому було дано Богом. Бог про це знав, а тому допустив таке. Бог незавжди діє через людину, а у певний момент і через певну людину. Жити так, щоб Бог діяв через людину постійно - то ціль християнина, та все воно так виходить.
Але таке було допущено Богом, він не допомагав Йовові, це був подвиг його сили духу, незламності, Йов це витерпів сам, без допомоги Бога.
А куди може бути направлена медитація? Це засіб зміни свідомості, засіб вдосконалення у духовному плані, інструмент для полегшення розуміння певних принципів, зрештою інструмент для зміцнення психіки, для релаксації (але це вже у примітивних варіантах).
А чому Бог впевнено дозволив випробування Сатані? Не задумувались? Чи не тому, що Бог знав серце Йова? Чи не тому, що у серці Йова ВЖЕ було закладена у підсвідомість Боже слово і підтримка?
А скільки є таких людей, яким Бог теж допускає випробування, але вони не витримують і ламаються? Виходячи з положення, що Бог є всезнаючим, він знає, що вони зламаються, але все - одно допускає ці випробування? Випробування на те і так звуться, що когось випробовують. Якщо б Бог не допустив випробування Йова, він би тим самим визнав поразку перед Сатаною.
Я вірю і так в Слові написано, що Бог не допускає випробувань більше, ніж ми люди можемо знести і завжди дає полегшення: * "Не спіткала вас ніяка спокуса, яка була б чужа людині. Та Бог вірний. Він не допустить, щоб ви спокушалися більше, ніж можете витримати. Разом із спокусою Він дасть і полегшення, щоб ви змогли подолати її." 1Кор.10:13(перекл. Р.Турконяка) Візьмемо до прикладу батька і його дитину. Ви як батько знаєте, що уже час, дитина уже дозріла до того, щоб самою ходити. Для дитини це справжнє неабияке випробування!!! І Ви щоб зробити її міцнішою і впевненішою у своїх кроках, допускаєте в її життя це - пускаєте її щоб сама ходила. Ви точно не залишите малюка самого, а як тільки зможете, чи морально, чи фізично будете допомагати йому проходити через це своє випробовування. Я состерігав як діти роблять свої перші кроки: вони не дивляться ні під ноги, ні ще кудись, а дивляться вам прямо в лице і то з таким виразом як ніби ви є її справжнім порятунком. І люблячий батько ніколи не зрадить сподівань своєї дитини на допомогу. Так само й Господь поводиться з нами, як батько зі своєю дитиною! Вірю, що проходячи випрбування, ми повинні дивитися тільки на Бога - Він єдиний Хто ніколи не зрадить, а підтримає, втішить і захистить!!!! Поразку Творця перед Його творінням???
З того скудного, що я читала, мені теж буддизм здався дивним, егоїстичним, чи що. Спрямований лише вглиб себе. Хоча і християнство вповні мені теж не подобається. Але мова не про то. Мені чомусь християнство асоціюється з жертвою, мусульманство з хіджабом і старійшинами, а буддизм з жовтим вбранням Далай-Лами.
І шо ви таке читали інтересне? Тема взагалі про асоціації до релігій, але це ж не причина втратити можлвість почати релігійний срач! Тут я канєшна салідарєн но я все таки маю асоцації Християнство в мене асоціюється з - скандинавським богом Бальдром, це такий був хороший симпатичний бог якого підло вбили чи щось таке, він мені просто запамятався бо на фоні інших був не такий кровопивця ну і імя класне. - старенькі деревяні церкви, вони дуже затишні, там ше часто знадвору вази з квітами стоять, такі знаєте справжні квіти з городу - жоржини або що іслам - вбивці ассасіни, це такі арабскі ніндзя, воювали за ідею но дуже курили багато - конопля - отой здоровенний чорний камінь на який вони моляться, я ше в дитинстві з нього офігівав як на марках бачив - аманаманамана - мааааааааа пісня така чи шо - слово "дервіш" буддизм - чомусь з індією асоціюється і їхніми дуже кольоровими шмотками - роман Желязни "Бог Света" Даосизм - яблучко безсмертя - опять Желязни"Лорд Демон" - дуже файна книжка по мотивам всякого феншуя
Мих, видимо, Вы не так много узнали о буддизме, поскольку его можно считать чем угодно, но точно не примитивным учением=) Это вообще извечный спор между монотеистическими религиями, политеистическими и пантеизмом. Хотя по сути все они направленны на одно тоже: принести в мир побольше света, просто разными путями. Я давно отказалась от идеи судить о других религиях через призму собственных представлений о том, как "правильно" верить, а как нет. И такая интересная картина сразу открылась...=) У Вас интересные ассоциации и пост хороший, но как только натыкаешься на строчки типа вот этого "канєшна салідарєн", то желание что-то обсуждать сразу пропадает. Если не трудно, то я бы попросила не только Вас, но и всех не коверкать русский и любой другой язык. Это неприятно читать и сразу настраивает на негативный лад даже в тех темах, где просто подразумевается конструктивный диалог и обмен мнениями.
Ну от... то якраз дуже тонке питання. Питання вільного вибору. Так, Бог знає всі можливі варіанти, які може вибрати людина, а вибирає людина. Один злякався і зрулив, іншому не вистарчило терпіння, третьому віри, а четвертий твердо тримався Божих Заповідей. Не виключено, той що впав і впав для того, щоб піднятись і стати новою людиною, обновитись... Божі дороги непередбачувані. цілком НЕ згоден. Християнство і буддизм - то зовсім різне, не вірю, що це одна ціль.
У всіх релігій,повторюю ...ре-лі-гій - одна ціль - влада. Релігія це Інструмент влади, який конролює все людство,це -система ритуалів,це ідеологія (будь-яка ідеологія направленна на "промивання мізків" масам людей),те, що ЗАСТАВЛЯЄ вірити в те, що зручно для верховних "представників" даної віри. те, що допомагає тримати людей в своїй владі. Це Паразитування окремих людей на вірі інших людей,один з видів маніпуляції свідомістю величезної маси людей. Віра - те,що в серці. Релігія - те,що назовні...
не знаю з чим пов'язувати ці асоціації. Суто з доктриною релігії чи з реальними діяннями адептів? Та все ж.. взагалі, релігія - те, що одним звужує світогляд, а іншим дозволяє побачити досі невідоме. Християнство: асоціюється з масовістю, з помпезністю і з ієрархією; Протестантизм: в дечому аскети і борці; свідки Єгови: гонимі, але наполегливі (чи нав'язливі); інші "християнські конфесії" (секти): хтось колись сказав: "хочеш стати мільйонером - заснуй власну релігію", шось таке. іслам: асоціації з строгістю і підступністю; оті східні буддизми, конфуціанства, даосизми, синтоїзми: здається то мені в більшій мірі філософськими концепціями з домішками ритуалів, ніж релігією; індуїзм: троха викликає відразу через той грандіозний пантеон божків; язичиництво, короче. Сюди ж можна віднести і рун-віру і т.д. щодо атеїзму: це, звісно, не релігія, та в мене асоціюється, або з дитячістю прихильника, або з небажанням побачити те, що бачать інші. от...
а саме: Християнство: асоціюється з масовістю, з помпезністю і з ієрархією; Протестантизм: в дечому аскети і борці; свідки Єгови: гонимі, але наполегливі (чи нав'язливі); інші "християнські конфесії" (секти): хтось колись сказав: "хочеш стати мільйонером - заснуй власну релігію", шось таке. іслам: асоціації з строгістю і підступністю; оті східні буддизми, конфуціанства, даосизми, синтоїзми: здається то мені в більшій мірі філософськими концепціями з домішками ритуалів, ніж релігією; індуїзм: троха викликає відразу через той грандіозний пантеон божків; язичиництво, короче. Сюди ж можна віднести і рун-віру і т.д.