Гарний сюжет, але надто вже оптимiстичний, штучний i натянутий. Я розумiю, що Львiв найкраще мiсто на планетi, для мене також - але ж реально на речi дивитись треба. В Европi кожне друге захудале мiстечко на 30 тисяч населення архiтектуру i шарм не менший запропонувати може. А про "вiртуальний центр туризму" i його авторитет бабусям втирати можуть, всеодно що апрос на мнагакласснiках провести. Нашi як завжди витягують за вуха i передають кутi меду.
Заплатить за такси 80 грн... Это наверное, экскурсия по городу была. Я ночью "с руки" взял машину и от Подголоском до вокзала за 25 грн . доехал. А днем вообще хорошо - каждые 5 минут во все стороны ходят маршрутные автобусы всего за 2 грн.
Видно, що ви у Львові були дуже-дуже давно і то проїздом... Бо ви явно своє твердження витягнули за вуха, передавши куті меду
Цікавий феномен Львова - допоки не звернешся до чужого як пройти,(проїхати,дістатись,номер трамваю)! доти вважаєш себе одним із Львівських Левів!
Зараз в нас гостять друзі з Кривого Рогу. Приїхали до Зорянки. Вчора мама їх водила на екскурсію. Кажуть,контраст між Львовом і їх містом настільки разючий,що аж ошелешує. Сергій зняв на відео ото. http://youtu.be/GcesIVNCOLE
Я знаю,що росіяни на вид розпяття реагують неадекватно. Вони поклоняються мощам антихриста,що в них на красній площі валяються. Цей хрест стоїть біля церкви Андрія. Бернандини. Біля Галицького базару. Стоїть вже років з 20,відколи відреставрували костел Бернандинів,знищений комуняцькими окупантами.
Такі справи: переїхав з друзями з Києву у Львів узимку. Тут маленька передмова. За 2 тижні до цього приїхали по запрошенню друга на пару днів сюди, добре погулявши, вранці, перед від*їздом, вражені Львовом, сьорбаючи якусь настоянку в "М*ясі та справедливості", вирішили, що "Раз живьом! Переїзжємо сюди!" (благо ми айтішники і нам різниці великої немає звідки працювати). Тепер про місто. Спочатку все немов в казці. Дійсно місто домашнє, привітне. Вийдеш на вулицю - хоч не хоч портапиш то якогось генделика чи кав*ярні з блекдже... особливим духом та привітними офіціантками. З туристичної точки зору місто зашибісь, тим більш поселилися в центрі і бачимо лише красиву частину Львова. Потім, уже трошки звикнувшись, сприймаєш місто не як турист, а як житель. Тут то і з*являються мінуси: Важко знайти де нормально закупитись продуктами. Після києва незвично. Адже в якому б не був районі, в радіусі 1-2км. знайдеться великий супермаркет (а то й не один) , тут же треба заводити машину і дуть на окраїну в Ашан чи Метро. Допускаю що в спальних районах такої проблеми нема. Спальні райони. Нічого спілного з центром, нагадує київську борщаговку, пост-совковість аж пре. Ну благо рідко туди заносить=) Насправді львів виявляється геть не таким "українським", як здається. Багато народу (здається процентів 30) говорить російською. До чорта арабів. І арабів-таксистів. У вихідні на вулиці українську мову фіг зустрінеш - т.к. туристи заполоняють. Потім під вікнами уночі співають пісні, (хоча мене це забавляє, декому - не подобається) Важко знайти цілодобові заклади. (магазини, кафешки...) Ну це й мало кому потрібно в принципі=) Інтернет магазини "плужні"... Доставка займає пару днів, т.к. везеться все, *як не дивно* з києва. Це все я до чого... Порівнявши Київ і Львів висновок такий: У львові жити приємніше і дешевше, у києві - зручніше. Що вибрати -не знаю) В ідеалі - сумістити і те і друге у якійсь Празі =), хоча, мабуть і там є свої ньюанси.
з центру до "Арсену " на Чорновола, 10 хвилин рачки а ви шо , думали в Сихові побачити мури 12 століття? Львів багатонаціональне місто... забудьте, ви не в мононаціональному Києві в нас трохи воюють з пияцтвом а до Львова які претензії? махнув до Кийова, отримав за 15 хвилин нє нє, вертайте взад до Кийова, нам і своїх плугів вистачає
Де ви їх знаходите? Не скажу, що їжджу на таксі дуже часто, але за останні років 8 постійно траплялися виключно україномовні львівські хлопаки. Їх до чорта хіба на дискотеці в Метро ну і в медінституті. Мабуть, у вас таке враження складається через проживання на вихідних там справді шалений туристичний потік. Факт. Центр більше орієнтований на туриста з його кафешками, ресторанами та різноманітними розважальними закладами, аніж на людину, яка там проживає. До Арсену на Зеленій значно ближче їхати
KARABIN Як забурлило...) До критики спокійніше відносьтесь та нє, хоча б шось на зразок Троєщини. Там хоч ті само будинки-коробки, але трохи все осучаснено. Страшних під*їздів майже не лишилось. Ну так хай воюють(алкоголь то купити як раз не проблема, алко-маркети в кожному мікро-районі). Я частіш вдень сплю, а вночі живу. Мені зручніше по магазинам пошастать саме вночі. Крім того нічний львів має свій шарм... без тисяч туди-сюди бігаючих туристів. Так от погулявши вночі хочеться зайти в кав*ярню (чи таки попить пивка), але фігушки. Та по суті ніяких - попит народжує пропозицію. Але для порівняння в Харкові, Дніпропетровську, Донецьку такої проблеми нема. Тут, судячи з усього, товар потрібний мені мало кому більш здався. А на рахунок супермаркетів - від мене до найближкого 40хв. вірячи гуглу.