Не будь байдужим!!!

Discussion in 'Мовне питання' started by Доброчин, Jan 9, 2007.

1. Sasha

Sasha Well-Known Member

Відповідь: Не будь байдужим!!!

І.Павлович
    1) Может не половина, но треть точно.. Во всяком случае укриноязычных еще меньше.. Остальных сложно идентифицировать:p Почему-то суржик относят ближе к украиннскому.. Хотя из украинского там местоимения и пару глаголов.. Существительные и прилагательные на 90% из русского. Да и этото самый суржик ОТДЕЛЬНЫЙ язык.
    2) Этого не знаю.. Да и поддерживать два языка - это одно, а отстаивать права своего - это другое. Всмысле итог один, а мотивации разные;)
    3) Точно нет! Не защищаться от украинского, а защищать русский - так вернее.
    А я бачу...Только что пробежал директор одного из местных каналов с криком: Запарила нацрада!! рада националистов!! Они заставляют перевести 80% моего эфира на украинский язык!!! Кто мой канал смотреть будет тут????

2. Дальневосточник

Дальневосточник Русскомовний

Тогда я - украиноязычный украинец ;)
    Получите у нотариуса, скажем, доверенность на русском языке.
    Вот тогда и поговорим.

3. no_coment

no_coment Well-Known Member

1. Ні! Не більш ніж 20-25%;
    2. Ідея двомовності не зрозуміла нікому в цій Країні (або кожний її розуміє на свій розсуд) тому і підтримувати нема що;
    3. Ні! Нікому не заважає українська - не чіпайте російську! Розвиток однієї мови не повинен обмежувати іншу (Це приблизно так, як організована конкуренція товарів та послуг. зроби краще і дешеше);

4. Boris_Kiev

Boris_Kiev Дуже важлива персона

Моя родственница, будучи в Штатах, оформила доверенность на УКРАИНСКОМ языке. И заверила в консульстве.

Нотариус-славянин выписал без ошибок на англ. и укр. и заверил таким штампом:
    "Mrs T. personally appeared before me, known by me..."
    Проблемы ?

5. no_coment

Питання спілкування російською в нічних клубах - це квіточки із бажанням заборонити трансляцію російськомовних пісень по радіо та телебаченню(????). Давайте тоді, заборонемо використовувати в Україні всі мови світу (крім української), всі пісні, фільми, газети, журнали, тощо (англійською, польською, фрацузькою) - тількі вітчизняне! Змусимо Руслану, ще раз виступити на Євробачені з українською версією пісні. Викреслемо знайомі слова: "Учиться брати мої, свого не цурайтеся й чужому навчайтеся..." ...... Я вже збираю валізи....

6. Sasha

Sasha Well-Known Member

Как все запущенно...:p
    no_coment, тут сложнее..в Украине.. Для того чтоб дать развитие украиснкого, нужно перевести обучение на украинский, документацию в обязательном порядке, прикрыть НТВ на Украине со своим спутником, ввести в моду украиноязычные гурти и обсмеять Сердючку:p , и т.д... Ибо многие люди сами по себе никогда не перейдут на чужой для них язык. Выучить - выучат, а разговаривать на нем не будут

7. Sasha

Sasha Well-Known Member

Во Львове все знают русский, почему на нем не общаються? Потому что он там чужой...

8. Boris_Kiev

А у нас на фирме все знают английский. Почему на нем не общаются ?

9. Sasha

Sasha Well-Known Member

Boris_Kiev Вы задаете вопрос после ответа..зачем?

10. afterstep

afterstep Дуже важлива персона

не узагальнюйте... що у вас за хвороба - узагальнювати? спілкуються як кому зручно. В тому числі російською, польською, англійською....
    --
    То тіко в русскоязичних містах спілкуються тілько "на общєпонятном" - а в звичайних містах стараються порозумітися, і не вимагають "общєпонятності"

11. no_coment

Sasha. Категорично не согласен! Звучит как по Сталину: "Нет человека - нет проблем"! Как в старом анекдоте:"Почему у Вас нет красной икры? А ее никто не спрашивает!" Украинский язык знают и знали в течение многих-многих лет экспанции со всех сторон. А вот с популяризацией всего украинского у нас напряг! Все только говорят о поддержке украинского языка, а реально никто ничего не делает в особенности в районах с его (языком) явно недостаточным использованием.

12. no_coment

Не зховатися мені від afterstepу! Погоджуюся, на сьогодні у Львові проблем з російської ніяких - спілкуйся якою хочеш! В цьому питанні я знімаю капелюха перед львів'янами. Хоча...., якщо послухати сесії місцевих обранців......, аж кожух завертається..... Видно і на місцях влада від народу відірвалася (до холери)?

13. Boris_Kiev

А где логика в Вашем вопросе ?

"Ми тут живем уже 15 лет, а эти тупые американцы никак не выучат русского"
    (С) Тетя Сарра с Брайтон Бич.

14. no_coment

Особисто я - російськомовний, тобто моя рідна мова - російська. Але я "недолюблюю" сучасний російський політикум, а американський - скажу чесно - ненавиджу, але англійської (мова) мої уподобання не стосуються. Крім того, те що "янки" та англійці мають одну мову, зовсім не значить, що вони повинні "цілуватися в ясна"! Давайте зрозуміємо, що розмовляти російською, це не значить бути "закоханим" в Росію! Не забувайте, що на референдумі 1991 року майже сто відтсотків українців сказали "одобрямс" незалежності України (в тому числі і так звані "російськомовні").

15. afterstep

afterstep Дуже важлива персона

та то просто філія Кульпаркова - їх туда спеціально підбирають. З кожним роком все тяжче стає таких відшукати... але поки що троха маємо ;)

16. no_coment

afterstep Веселий ти хлопака (Але "Лівівгаз" в мене викликає нудоту.. Ще торохи, і хтось від когось завагітнює)!

17. no_coment

afterstep На рахунок Кульпаркова - краще б вони були на Личаківському, не-а, зажирно, буде... за тублікарнею

18. Sasha

Sasha Well-Known Member

afterstep, не узагальнюйте... що у вас за хвороба - узагальнювати?
    И чем русскоязычный отличается от обычного? От Вас, afterstep, такої класіфікації не очикував..

19. Sasha

Sasha Well-Known Member

Дык и я не согласен! А что делать? В посте #502 я описАл действующие механизмы...
    Вот сейчас по СТБ идет фильм.. на русском документальный.. За кадром его переводят на украинский.. Это правильно в нашей стране в наше время?

20. Відповідь: Не будь байдужим!!!

Важно: а о чём фильм?

а де твій аватар? :)