Не будь байдужим!!!

Discussion in 'Мовне питання' started by Доброчин, Jan 9, 2007.

1. smeet

smeet просто спілкуюсь

Будь ласка.З великим задоволенням завжди допоможу Вам чим зможу.Про Запоріжжя і Запоріжців в мене залишились добрі спогади.Особливо про Запорізьких дівчат:smile::good:

• Подобається Подобається x 2
  2. ber-kut

ber-kut Active Member

Как это рускоязычные могут вдруг перейти на украинский? Это бред полный. И этот призыв антидемократический. Зачем кого то заставлять или навязывать свои убеждения.

3. levandivka

levandivka Не демократ, однозначно.

Читати вмієте?
    демократи-провокатори,, млін...

4. ber-kut

ber-kut Active Member

Что значит двуязычных? Человек может быть и десятиязычным. Язык общения зависит от общества, компании, условий, не будешь же с английским туристом говорить по украински. А все двуязычные имеют один основной, родной им язык. Для большинства киевлян он русский. Например я свободно говорю на обоих, но мне легче и привычнее на том, которым я мыслю, т.е. русском.

5. levandivka

Спробуйте замислитися над цим питанням "коли сфоткаєтеся".

6. ber-kut

ber-kut Active Member

Юмор нужно воспринимать с юмором:smile:. Если присутствует соответствующее чувство:smile:

7. levandivka

Гумористи різними бувають. Задорновський "гумор" не всі сприймають.

8. ber-kut

ber-kut Active Member

Конечно, каждому свое. А то что у каждого юмориста свой стиль юмора, здесь не имеет значения. Он не может нравится всем. Я Задорнова тоже не очень воспринимаю.

9. levandivka

От нам з Дальнєвосточніком подобається Шендеровіч:
    Не все золото, что блестит, но то, что пахнет дерьмом - несомненное дерьмо! (с)

• Подобається Подобається x 3
  10. Володимир Вишня

Володимир Вишня Well-Known Member

Мені як українцю, російською мовою розмовляти, совість не дозволяє.

Українську мову - на Схід, хто проти - на Далекий Схід.

Last edited: Oct 31, 2008
  11. Дальневосточник

Дальневосточник Русскомовний

Знать - и при необходимости общаться на других языках - отличие высокообразованного и высококультурного человека. Совесть не позволяет делать постыдные поступки. Странно, что высокообразванность и высококультурность - по мнению некоторых - постыдны...:crazy:
    Товарищи ленин и сталин аплодируют стоя! Пока несутся такие призывы - их дело живет! :preved:

• Подобається Подобається x 4
  12. ber-kut

ber-kut Active Member

Добре, відповім тобі українською. Твоя відповідь говорить про гіпертрофірований націоналізм. Такий самий як у нашого верховного головнокомандувача. Не потрібно, як Гітлер чи Тягнибок, зациклюватись на нації. Треба толерантно і з розумінням відноситися до оточуючих. В розвинутих, цивілізованих країнах у вільному вжитку перебувають всі мови, якими спілкується більшість громадян, в деяких країнах, навіть мови нацменшин. Я вже не кажу про державний статус декількох мов.

13. Галюсік

Галюсік Well-Known Member

Наприклад зараз по роботі обдзвонюю підприємства м. Маріуполя, так от - усі розмовляють на російській мові! Коли я починаю щось їм говорити на українській мові, то мене просять,чи могла б я це саме розказати на російській, бо вони не розуміють. Ви ВВажаєте, що це нормально? Мало того, що не хочуть говорити, так ще й не розуміють о_О Чи просто прикидаються дурниками? Через принцип. Таке враження, що дзвоню в Росію, а не в українське місто. Зі всіх 700 номерів, лише одна жіночка говорила суржиком і якось намагалась розмовляти українською, та ще двоє сказали, що їм дуже приємно чути українську. А решта? Я не вважаю, що це нормально. Як же вони телевізор дивляться? Напевне лише російські канали чи що? Я ж не на китайській до них зверталась, щовони не розуміють.

• Подобається Подобається x 4
  14. Я вообще не понимаю, как можно, живя в стране, не знать её языка. Это просто свинство. А эти мариупольцы, скорее всего, просто прикидываются шлангами - они ведь учили украинский в школе и прекрасно его понимают.

15. levandivka

О! Ви зустріли свого приятеля?

У нас вже є штатний лікар-діагност. (Степанич).
    Але і він діагнози на Форумі не ставить.

• Подобається Подобається x 3
  16. ber-kut

ber-kut Active Member

В Криму також майже всі розмовляють російською, а українську багато хто навіть не розуміє. Але ж майже половина країни розмовляє російською. Бо їм так легше, так само як і вам українською. І я вважаю, що не потрібно нікого силувати. Не потрібно створювати штучних проблем, коли є багато більш суттєвих.
    Мене тут теж не розуміють, навіть після того, як перейшов на українську:smile:
    Цілковиті "мінуси" та попередження:smile:
    Але ж треба розуміти, що Україна велика, багатонаціональна, субкультурна країна. І однієї мови спілкування тут замало. Потрібно давати народу право користуватися тією мовою, яка йому рідна і більш прийнятна, а не робити геноцид інших мов, щоб утвердити тільки українську.

Я перед ним вибачаюсь за фамільярність.:smile: Непомітив :)

Last edited by a moderator: Oct 31, 2008
  17. Максим

Максим Well-Known Member

Вас якраз чудово розуміють. Не ви перший, від кого таке чуємо.

Ви намагаєтеся донести в цій та інших гілках ті самі ідеї, які спершу втовкмачувалися за часів СССР під соусом пролетарського інтернаціоналізму, міфів про Другу світову війну, а пізніше - в ніби-то такому собі демократично-ліберальному дусі, мовляв, мови національних меншин, ті самі міфи про Другу світову, "спільного ворога", "родіну", "героїв і зрадників".

При цьому всьому ви забуваєте про одну суттєву річ. Ви говорите про щось, з чим ви знайомі з публікацій пропагаційного штибу радянського і пост-радянського періодів. На відміну від вас, ми знайомі з предметами обговорення з особистого досвіду та від живих свідків подій ХХ століття в Галичині, починаючи від розпаду Австрії.

Тому не дивуйтеся, шановний, що (деякі) ваші заяви не викликають захоплення чи схвалення в галичан.

• Подобається Подобається x 6
  18. Володимир Вишня

Володимир Вишня Well-Known Member

Безумовно, але знати й розмовляти це дві різні речі. Ви ж чудово розумієте українську мову, але пишите російською.Чи ви соромитесь показати наскільки ви висококультурна людина?

19. Re:Story

Re:Story Well-Known Member

Я так понимаю, это для Вас открытие))) Для восточных регионов Украины это свойственно и вполне нормально.

Могут не понимать только отдельные слова, но в целом в контексте должны нормально понимать. (т.е. некоторых слов мы и значения не знаем) Насчет принципа попали прямо в точку!;)

Телевизор смотрим по кабельному. Не считая отдельных программ. Ну и двд диски.

20. Полковник

Полковник миється в бані

Ви ганчирки продаете?

Что делать?
    Может провести войсковую операцию по "ПРИНУЖДЕНИЮ К МОВЕ"?
    Как думаете, дОлжного эффекта добъетесь?

П.С. Докладываю по секрету, что в городе Мариуполе "есть надписи на русском языке"(с)!
    Даже названия улиц.

Last edited: Nov 1, 2008
а де твій аватар? :)