Було і про класову боротьбу, і про червоний терор, і вбивство царської сім"ї виправдовувалося (правда, як на мене дуже непереконливо)... Але ж було і "людина людині друг, товариш і брат", і повага до старших з загонами "тимурівців", і "Як закалялася сталь", і... Багато чого було. Моя особиста точка зору: у протистоянні винні галичани, саме вони чомусь уявили, що сучасна Україна - виключно їхня заслуга, саме вони почали і продовжують нав"язувати тільки своє бачення історії і перспективи, їхня ненависть до Росії є наріжним каменем сучасної української політики, вони намагаються "перевиховати" жителів Великої України... Але, що дуже важливо! На побутовому рівні протистояння схід-захід немає! Звісно, якщо не зважати на маргіналів з однієї і іншої сторони. Ну, якщо вже Ви послалися на Біблію, давайте продовжимо аналогію. Ви ж не будете ставити на одну дошку віруючих простих християн, які навіть своє життя віддавали заради своєї Віри і які повертали у свою віру своїми переконаннями та власним прикладом, з церковними "чиновниками", які на цій вірі наживалися (хоча теж як правило були людьми віруючими) і насаджували її насильно? То як можна порівнювати більшовицьких/комуністичних чиновників із простими більшовиками/комуністами, які також за ідею життя віддавали? Ну і там і там була звісно "прослойка" виконавців, які "закладували" ближніх, катували і страчували. Тому на мою думку не потрібно все валити в одну кучу і бачити тільки погане. Це зважаючи на те, кого вважати комуністами. Не може бути однозначної відповіді. Щось подобалося тоді, щось не подобалося. Як і зараз, власне. Якщо ж говорити про кінцевий результат - знову неоднозначно: наприклад, разпалася імперія і виникла суверенна Україна. "Нет худа без добра"(с). Я вже писав про свою родину, не хочу повторюватися. Та й нецікаво це нікому крім мене. Щодо вини комуністів, то не знімаючи її все ж зауважу: не можна їх УСІХ звинувачувати в УСЬОМУ. Ну от "дами бальзаківського віку" - це 30-ти річні жінки. А зараз кого так називають? Існували певні історичні умови із своїми війнами, боротьбою, соціальними потрясіннями. Та нормально все! Нема за що вибачатись. Дискусія є дискусія. Іноді буває емоційною. Ви тоді вважали себе "сірою масою, однорідним натовпом"??? Дефіцит був не "штучним", він був "закладений" у ТОЙ соціальний устрій. Історію обманути не можна, не можна обійти закони розвитку суспільства. Саме це хотів зробити Ленін "со товарищи". Який закон? Божий? А "не убий"??? Людський? А де вирок суду???
Мова йде не про Божі закони і не про людські, які ніколи не діяли ні в тій частині російської імперії, ні в тих повоєнних умовах. для українського села 1918-1921рр важливішими були їхні одвічні цінності. Однією із таких цінностей і була родина, сім`я, як найсвятіше для них. до речі. такий погляд дотепер дуже часто зустрічається. А малий зрадив свого батька - за це його і покарали. І ніякої політики
Степаничу,якраз у нас збереглася мова,усвідомлення себе УКРАЇНЦЯМИ. А не жителями урср. Прапор і герб,під яким боролися і гинули за незалежну Україну воїни УПА зараз є державним прапором і гербом України. [quote=' Степаныч]Було і про класову боротьбу, і про червоний терор, і вбивство царської сім"ї виправдовувалося (правда, як на мене дуже непереконливо)... Але ж було і "людина людині друг, товариш і брат", і повага до старших з загонами "тимурівців", і "Як закалялася сталь", і... Багато чого було.[/quote] якраз у нас шанобливе ставлення до старших,повага до звичайних людських цінностей культивувалась в кожній родині.Разом з вірою в Бога То совки,коли знищили майже всю еліту(де б не ступили) почали насаджувати отой сурогат... мдя кодекс строїтєля...
Було, хто сперечаєтся що не було. Ось особисто Ви дотримувалися «Морального кодекса строителя коммунизма»? Тількт так, щоб усіх 12 принципів. Або може знаєте хоч би одну людину що дотримувався ціх принципів? Ось і виходить що всі ці "Гуманные отношения и взаимное уважение между людьми: человек человеку друг, товарищ и брат" звичайна слівоблуддя Яек по мені, так комуністи дотримувалися тільки одного принципу: "Нетерпимость к врагам коммунизма". І добре вони його дотримувалися! Дивно, але вони цього принципу почали дотримуватися ого-го як до його узваленя у 1961 році Це добре що у Вас є особиста точка зору і ви можете її відкрито висловлювати. Хоча я с Вашею точкой зору і не згоден. Згоден с Вами. Я вже писав, відпочивав улітку в Карпатах, ніякої нинависті не відмітив. Але. Багато українців зі схлду відпочивали улітку в Карпатах. І я упевненний що їм було добре, і вели вони собі пристойно. Але чому як тільки повернулися додому, до рідних комп'ютерів почалося: у протистоянні винні галичани А Ви що насправді всі ці 25 мильйонів (або скільки їх тоди було) вважаете справжними комуністами? Завжди побоювався тих, що ставять ідею вище за життя. Особліво за життя інших людей - як і поступали справжни комуністи. "прослойка" виконавців, які "закладували" ближніх, катували і страчували Тоді давайте і пр фашистів так говоритемоме. Німці (особливо люди похилого віку) не погано отзиваються про 30-і роки. Тоді і порядок був, і робота була. Ось невеликий уривок: На території знаменитого ракетного центру Третього рейху Пенемюнде тепер розташований музей. Там з екрану колишні інженери згадують, наскільки творчо напружене і гармонійне життя вели вони в цих місцях в роки, коли створювалися V-1 і V-2. Усі співробітники центру в єдиному пориві вирішували завдання, які ставив великий Вернер фон Браун, що «марив космічними польотами». Що не день, то – прорив у невідоме, до нових горизонтів науки і прогресу. Години відпочинку заповнювалися спортом, аматорськими спектаклями (Гете, Шиллер), концертами (Бах, Вагнер), прогулянками чудовими околицями, «спорами і мріями про майбутнє – адже ми були такі молоді!» Думається, що приблизно в такому ключі підносилася б німцям, та й не тільки їм, історія Другої світової війни, якби Німеччина перемогла. Або, принаймні, не програла б з тріском. А, скажімо, перетворилася, словами Віктора Пелевіна, з «імперії зла» на «бананову республіку зла»: генерали СС і гауляйтери почали б дохідливо міркувати про ліберальні цінності, комендант Освенціма очолив би комісію з вилову нацистських злочинців, а доктор Геббельс кричав би про прірву, в яку фашизм зіштовхнув націю («Generation П»). Спільним місцем у заангажованих колах такої Німеччини напевно стало б те, що нацисти, звичайно, припустилися перегинів і навіть злочинів, натомість, прийнявши країну поверженою в хаос і стоячою навколішки, вивели її потім у ракетну і майже ядерну державу. І неповаги до Німеччини тих років ніхто собі не дозволяв. Повністю тут: http://ua.glavred.info/archive/2008/12/25/112133-0.html
это там де біцеклі, ровери, фезьоли, нотоцо, цом ти хцел? мова оочень спорный вопрос если Восток рвет суржиком то запад - польским, румынским ... не в обиду но скорее усвидомили всю остальную Украину - не Украиной, или по крайней мере оккупированной , после общения тут только в этом сильнее уверился, увы ... они и сейчас не действуют нигде на постсоветском пространстве да и во всем мире пожалуй тоже .... ошибаетесь если думаете что это только у Вас ... отчего ж не говорить если это правда ...
Не хочу сперечатися. Не згідний, якщо коротко. Але все ж одне питання виникає закономірно: якщо навіть погодитись з Вами, то які переваги це дає галичанам??? Кров голуба? Форма черепу? Розмір тазу?
А ви не думали, що якби західна Україна відійшла до Польщі, тобто до Європи, то східну Україну зразу проковтнула б Росія і поступово відтіснила б корінних жителів десь в райони Чечні та Мордовії. Ті ваші слова про " Велику Україну" нічого не варті без західної України. Тільки коли ми разом, тоді можна говорити про Велику Україну, а будучи кожен самим по собі, ми станемо лише чиїмось придатком. Тільки комуняки тягнуться до Росії, ніяк не можуть зрадити серце КПРС, постійно тримають руку на пульсі Кремля. Не розумію в чому проблема? В кого ностальгія за Великою Росією, ідеями КПСС - прапор в руки і вперед, тільки сумніваюсь, що комуняк хочуть там бачити. Їх вже всюди бачили...
А багато особисто Ви знали віруючих людей, які виконують УСІ "десять заповедей рваных"? Для когось - так. Для когось - ні. Це залежить не від Віри чи Ідеї, а від людини. Не зрозумів. Ви натякаєте на зміну Хрущова і прихід Брежнєва? А хто кого зараз вчить, як потрібно жити? Мимоволі згадуєтьс Кушнарьов, коли він говорив: "Живіть на Галичині так, як ви хочете. Це ваша справа. Але не лізьте до нас і не повчайте"(не цитата, але дуже близько до змісту). От тут погоджуюсь з Вами повністю і беззаперечно! Але це стосується не тільки комуністів, а усіх "борців за ідею". Та киньте! Хто? Кравчук, Кучма, Ющенко, Тимошенко...? Між комуністичною ідеологією і націонал-соціалістичною ідеологією гітлерівської Німеччини є велика і кардинальна різниця.
Результаты - да, но вот отбор "кандидатов" - у сталина - все подряд - без внимания к нации\вере\партийности...У гитлера - прежде всего - по национальности. Хотелось, что бы мы равно удалились и от тех - и от других. Возвеличивание сторонников идей фюрера - это как сигнал - скоро прийдут с циркулями - измерять череп, пройдутся по архивам - а нет ли в крови москаля\цыгана\еврея?
Я писав про ідеологію. Націонал-соціалістична ідеологія є людиноненависною на відміну від комуністичної. Погодьтеся, чисто більшовицький метод. І мета бідьшовицька: "монолітна держава, одна дружня сім"я в якої не буде суперечок і непорозумінь". Вже проходили. "Единая общность людей - советский народ". Навіщо на ті ж граблі? Чому не різноманітна, але при тому дружна?
В. Даль в створенному їм російскому словнику писав: "коммунизм – политическое учение о равенстве состояний, общности владений и о праве каждого на чужое имущество" Механізмом створення цієї варварскої держави у комуністів служило насильство. У "Маніфесте ..." проголошувалось: "коммунисты считают презренным делом скрывать свои взгляды и намерения... их цели могут быть достигнуты лишь путем насильственного ниспровержения всего существующего общественного строя" Ленінська крилата фраза: "Пусть девяносто процентов русского народа погибнет, лишь бы десять процентов дожили до мировой революции!" ("Красный террор в России", Мельгунов, с.40) - (звичайно ж наполненая незрівнянним людинолюбством ) - була генеральною лінією ьільшевиків по знищенню народу.
Я удивляюсь вашему невежеству. если Вы цитируете, то указывайте первоисточник. Цитата звучит так:" Мы должны увлечь за собой 90 млн. из 100, населяющих Советскую Россию. С остальными нельзя говорить- их надо уничтожать". Газета " Северная коммуна" 17 сентября 1918 год.Автор высказывания Григорий Зиновьев.
Джерело вказане, але якщо Вам мало, то ось: Книга крупнейшего историка революции и Гражданской войны С.П.Мельгунова "Красный террор в России" является документальным свидетельством злодеяний большевиков, совершенных под лозунгом борьбы с классовыми врагами в первые годы после октябрьского переворота. Она основана на свидетельских показаниях, собранных историком из разных источников, но в первую очередь из печатных органов самой ВЧК ("Еженедельник ВЧК", журнал "Красный террор"), еще до его высылки из СССР. В книгу включены ранее не публиковавшиеся в России очерки о руководителях ВЧК "Чекистский Олимп" и другие материалы С.П.Мельгунова по этой тематике из эмигрантской прессы. Книга снабжена фотодокументами из материалов Особой комиссии по расследованию злодеяний большевиков в 1918-1919 гг. и др. источников. До речі, фраза казана все-таки Леніном і в 1919 році. Фраза Зіновьева "небагато" інша, але сенс той же. Або готовність знищити 10 міліонов є ознака людинолюбства? Так от вислови (тільки відомі, які можна легко знайти) інших "человеколюбов": “Если нужно триста миллионов голов, мы, не задумываясь, срежем эти миллионы” (Троцкий) "Провести массовый террор богатых казаков, истребив их поголовно" (Свердлов) "Страна, истощенная войнами, болезнями, смертью и голодом ( это опасные, но восхитительные средства! ), не осмеливается даже на слабейший протест из-за боязни чека и армии”, “мы жертвуем ЭТОЙ страной" (Бухарин) "Русская революция ставит врагов к “стенке”и расстреливает их... Завтра мы заставим тысячи их жен одеться в траур... Через трупы путь к победе!" (Сосновский) Мало? Ще надо?
Раніше я вже писав на ЛФ, що для мене комуністична теорія і більшовизм (ленінізм) речі абсолютно різні. Далі "мудрствовать" не буду, бо оффтоп.
Letot Nsk,я говорила не об источнике, а о первоисточнике. понимаете разницу?Если вы цитируете Ленина, то это надо делать из его произведений, а не из антисоветских книг. Многие псевдоисторики сознательно искажают факты, чтобы защитить свою идею. А история это наука, причем точная наука, а не болтология. Читая первоисточники, вы составите свое мнение, а не Мельгунова. Насчет Троцкого, Свердлова и прочих евреев.. как бы помягче сказать.. ну у них были свои цели в революции..
С этим можно согласиться, если открыт доступ ко всем документам, архивам. Если те или иные произведения не "подчищены" цензором. И еще очень много если... А почему вы считаете, что только противники советской власти специально искажали факты. А советские историки были всегда честны? Тогда почему, например, о массовых растрелах на Рудченковском поле в Донецке узнали совершенно случайно, а огласка этих страшных событий и установка памятника безвинным жертвам стала возможной только в независимой Украине? И сколько таких примеров? Кстати, недопонимание между разными регионами Украины - это тоже многолетнее сокрытие и перекручивание фактов... P.S. Schelma, извините, посмотрела ваш профиль и не удержалась от комментария. Уже второй случай, когда дама, указавшая 1992 год годом своего рождения, демонстрирует знания первоисточников, просто удивительные в столь юном возрасте. Даже не знаю, что и сказать... Или я опять что-то не так поняла... Дата народження 14.03.1992 Реєстрація 03.01.2009
Антірадянське означає антинаукове:shutup: Пршу вибачення я просто про це забув Оббрехали означає "вечно живого Ильича родного" І помощничкі всі - сволоти з своїмі інтересами а ні "вожди революции":tanksmile: Один ильич бессребренник і человнколюб. Самі те в це вірите? Молодості властива категоричність. Це проходить з часом