Важлива, але, імхо, не головна. Чому, спробую пояснити нижче. Зустрічне питання - навіщо мені іх ідентифікувати? Чи "нє затаілся лі враг"?) Дивіться далі. Ви робите суто ісконну помилку, коли намагаєтесь звузити питання до якихось примітивних аналогій. Ісконнік робить теж саме, каже " а, гаваріш па русскі - значіт русскій, какой ти тагда украінец" А я народився на цієй землі, моє серце замирає не від "Стєпь, да стєпь кругом" а від "Ой, у вишневому садку". Я себе не відчуваю ні россіянином, ні, боронь боже, якимось унтерменшем. Душа народу - ось первинне, а мова - діло наживне. Мій син, наприклад, вдома більше говорить украінською, ніж російською. Все буде добре, дайте час.
бо є своя макітра на плечах....пів життя розмовляв українською та російською мовами, слава богу що є сили та розуміння говорити від себе...чого не скажеш про того самого Юрка, ну дуже специфічно розмовляє...
Як Ви думаєте для німців німецька мова теж не головна? А у французів? А у поляків? А у італійців? При чому тут ворог? Просто заради інтересу, хто перед Вами знаходиться. Скільки Вам треба часу?
А я от користувався. Я й російсько-російськими перекладачами років з п'ять-шість тому користувався. Коли почав в інтернеті свої думки російською мовою доводити. А чи то жи-ши, чи то жі-жі писати треба сумніви виникали. Після десяти років у тупій одеській школі та ще п'яти у такому ж університеті. Але нічого, як то кажуть, руку набив. Й тепер інколи мені навіть кажуть, що грамотно пишу. )
А я магу и на молдавском :rolleyes:, правда кроме - ашты румунешты, музика на шару , больше ни чего не знаю ):p
Звісно, міг би. Що заважає? Мені треба буде перекладати з російської. Доведеться на написання одного повідомлення витрачати деякий зайвий час. Не бачу сенсу витрачати його на переклади, всі і так мене добре розуміють.
Дивно. Мабуть, ви не можете розмовляти українською мовою, як я. Бо я нічого не перекладаю в умі. Думка зразу формується українською мовою. Ну, це звісно, стосується кожної мови. Щоб її знати, треба на ній думати.
а ответьте пожалуйста на простой вопросик....как Вы думаете сколько немцев или французов могут разговаривать на том же русском или украинском языке? чего не скажешь о нашем Народе который владеет в 80% обоими языками, еще и умудряется учить иностранные языки с не меньшим успехом...
Начала читать твой пост и срузу захотела плюсег поставить, но дочитав до конца передумала . Это ж , как ты лихо и тот язык и ту мову ..... ни во что не ставишь , ксенофоб доморощенный :rose:
А що робити американцям, австралійцям, канадцям, швейцарцям, австріякам? Так спитайте, звідкіля хто приїхав, та й усе. Для чого? Заговорити українскою? Мої діти, впевнений, будуть говорити.
:p Ти забув кодове слово всіх білявок - ІУУУ!!!!) Та облиш нам про думки, це така штука, що воно тобі ні до чого)) Слухайся, зая, Луну, вона українською тебе добре навчить, не те, що твоя тупа школа і такий самий университет)))))