) Навряд, не може ОДНА ЄДИНА валюта так стрибати , та й с такою дельтою купівля-продаж. Дякуємо НБУ , Порошенко зокрема. "Гривня стабільна"(с) Якщо згадати стрибки з Євро , і ще раніше теж з доларом ...то логічно зараз не скуповувати , а ПРОДАВАТИ долар. Як пишуть на фін.сайтах , на вихідні вже стабілізується все.
Нацбанк предложил доллары по 5 гривен, когда "все уже закрылись" http://news.finance.ua/ru/~/1/0/all/2008/10/08/139587
У книзі "Путь к финансовой независимости: Первый миллион за семь лет." (Бодо Шефер) приведений схожий приклад. Дійсно дуже толкова ідея. Свобода - це самодисципліна. І якщо бути відвертим, не кожен здатен жити в умовах фінансової незалежності. Коли преважна більшість споживачів не читає Договора, то про що далі мова? Я теж хотів би порекомендувати Вам утриматись від споживчих кредитів.
Банки вибивають неіснуючі штрафи Маю родичів з сільської місцевості, які ні з ким не порадившись взяли кредит на незначну суму у ХК-банку - Home Credit Bank (колишній ЗАО "Агробанк"). Кілька місяців тому вони його закрили - всі чеки мають на руках. І ось два тижні тому їм надійшла квитанція про штраф. Поїхали в те районне відділення де надали кредит з'ясувати, що відбувається. Там дізнались, що деякі односельчани зі страху вже штраф оплатили навіть! А ті хто оформляв кредит повідомили, що головний офіс вимагає від них додаткову угоду про закриття кредиту, про що їх раніше не повідомляли і тому вислав штраф (але в основному договорі про те не йдеться). Отже в районному відділенні підписали заднім числом додаткову угоду. АЛЕ. Головний офіс її не визнає, бо вона бачте заднім числом оформлена! І родичів буквально тероризують за ШТРАФ (250 грн)! Щодня з центрального офісу в Дніпропетровську дзвонять на мобільний і домашній - до стареньких людей. Наводять паніку. Погрожують. Знаєте, це вже чистої води шахрайство. Шкода, що це Вінниця, інакше сама б поїхала і подала на них до суду. Вони користають з того, що люди живуть в селі - сіпають їх постійно до того районного центру (за 30 км без нормального транспортного сполучення). Якщо журналістам буде цікаво - знайду як переправити документи. Тільки не починайте - не треба було зв"язуватись, однозначно - не треба було. Просто ми тут про це не знали - простіше нам ті гроші було переслати.
Свіжа історія (у знайомих): Кредит в Дельта банку, як завжди щось там йому не доплатили, через різні непорозуміння рік часу висить недоплата приблизно 130 гривень, за рік нарахували штрафу більше 1000 грн. І тут приходить офіційний лист з банку "Компромісна пропозиція": сплатити лише 130 грн. і зразу отримати довідку про повний розрахунок з банком. Отаке воно буває .... Але подумати тільки штраф за рік у 10 разів більше суми боргу (себто 1000% річних ), коли у "нормальних" договорах подвійна облікова ставка НБУ (зараз 2*12=24% річних).
Кредитки маємо, але користуємось ними нечасто. Якщо обирати між орендою та іпотекою, то звісно краще іпотека. Принаймні (нехай і з відсотками) у власне житло вкладаєш. Ми теж після одруження деякий час орендували житло (ну справді, немає у батьків особняків, а тулитись в квартирі - не те, та й взагалі я не прихильниця спільного з батьками проживання.) З першою квартирою нам пощастило, гарна була господиня (пані Світлано, ми й досі згадуємо вас добрим словом і ціну не піднімала. Але потім їй знадобились гроші, квартиру вона продала, то ж ми винайняли іншу. Там вже була зовсім інша історія. І постійно оплату піднімала і ходила прискіпувалась до всього - щоб не дай боже не дмухнути на щось лишній раз. Жах, одним словом. Коли стояло питання щодо власного життя, спочатку хотіли оформити молодіжний кредит, хоч він і вигідний, але нам зразу сказали, що треба пару тисяч долярів на хабаря дати. Ми подумали і за ті пару тисяч долярів, які мали піти в кишеню чиновникам, купили ділянку під забудову. Як згадаю, за яку смішну ціну, то щоразу Богу дякую. Зараз таке не знайдеш. Будувались за фінансової допомоги батьків, але наразі вже кілька років живемо у власному будинку. І не жалкуємо, що таки не оформили той молодіжний кредит. Все, що стається - все на краще. А в кредит брали авто, але не в банку, а в кредитній спілці фірми, де чоловік працює. То легше, бо ніхто не свариться, якщо раптом вчасно не сплатиш. Відсотки, звісно, нараховують, трохи нижче, ніж в банку, але незначно.
Хай Бог милує від тих кредитів.....жах. Але реальний і більш менш справедливий то в кредитній спілці "Львівська" правда і умови шоб взяти... потрібні всі документи.
читав їхній кредитний договір... підлість рідкісна. В договорі обумовлені такі речі як розголошення банківської таємниці третім особам і т.д. ЧИТАЙТЕ ЩО ПІДПИСУЄТЕ!!! якщо не можете розібратись в умовах (а це дійсно деколи буває непросто), найміть юриста. хай надасть консультацію. не знаю скільки це коштує, хай юристи відпишуться, але оплачувати такі штрафи - явно дорожче.
А що Ви хотіли від беззаставного кредиту??? Це ж шалений ризик, от і плата висока за той ризик. Хто не давав заплатити вчасно??? Про штраф... як правило посилаються на облікову ставку НБУ, але ж ніхто до цього не зобов'язує, вони собі іншу схему нарахування придумали. Хто не давав платити вчасно? Я розумію що "Ой забули, ой я думав потім все зразу віддам і т.д. і т.п." Чому вважаєте банк винним?
Без питань... за халяву треба платити А тепер ситуація: людина закриває кредит (вона так думає!), дзвоне на гарячу лінію (єдиний номер, який фігурує), задає конкретне питання: - я погасив кредит? - так - я вам більше нічого не винен? - ні... після цього за деякий час... ситація описана вище. Мені, здається, людина сповна заплатила за ризик бланкового кредиту, сплативши НЕМАЛІ відсотки. чи ні?
яка реальна ставка? Реальна переплата з 1000 грн 220 грн. Яка зараз там ставка точно не знаю.Переваги їхні в тому шо плата іде за кожен день користування кредитом, тобто якшо ви взяли кредит 25 жовтня , то перша сплата має бути наприклад 25 листопада... але якщо ви сплатили 20 листопада то ваші % менші ніж ви бі сплатили 25го числа... але якщо ви заплатили їх 27го то на пару гривень більші.... та то не є штраф бо ж нарахування йдуть за кожний день користування....(але не більше ніж 220 грн з 1000 грн річних) Хіба ви там тиждень чи десять днів прострочили то вже можуть покарати але то далеко не так як наприклад в Альфа-банку 20 уо за кожен день просточки..... Ну і що ще цікаво, наприклад ви взяли кредит на 20 тис.... і вже через місяць його сплатили.... то просто як і всі платете свій % , але ні яких штрафів за дострокове погашення ... як то беруть банки.
я читаю, то там, наскільки мені відомо була приблизно така ситуація і у тих знайомих був дзвінок з банку коли штраф становив десь біля 400-500 грн. я такого не писав .... єдине, що можу сказати, що багатого чого в тому банку не прозоро, багато скарг позичальників про проблеми схожі на вищеописану ситуацію. І ще може хтось детальніше знає на рахунок обмеження штрафів подвійною обліковою, вроді десь таке було. Принаймі мало би бути - інакше ті штрафи стали б інструментом багатьох махінацій, особливо коли б йшлося про відносини між юрособами.
Маразм ... от я дивуюся з нашого народу. Скільки він терпіти буде, -це раз. І звідки у людей гроші креди платити.
В мене співробітниця також взяла кредит на свою голову. Хотіла внуку на Миколая подарунок зробити. Взяла комп'ютер самий новіший, зі всіма "прибамбасами" під 18%. Тішилася, як мала дитина... Тепер приходить їй лист, що відсотки виросли. Вже має сплачувати 38%! Або в термін два тижні сплатити повну вартість+відсотки.Вона шокована, тепер ходить і позичає гроші....
у мене така думка, що все це керовано. Зверніть увагу, у позаминулу пятницю зранку вийшов наказ НБУ про дозвіл на видачу депозитів, а ввечері, інший наказ - про відміну видачі. Тобто все робилося під диригентську палочку. НЕМА довіри банкам. Я не довіряю тримати будь-які гроші в банку! Гроші з банків слід витягувати любими шляхами - тиском, судом, робити їм антирекламу через ЗМІ. Банки не віддають депозити, бо вони бавляться у "курси валют" і їм нема часу віддавати ресурси вкладникам, а тим часом гривня обезцінюється щодня і наші депозити просто тануть, як сніг у квітні.
для справедливості треба зазначити, що інформація в таблиці взята "на дату", що означає що далеко не всі кредити рефінансування вказані в ній надавались НБУ в період кризи
Платити вона має згідно договору! Якщо в договорі нема умов про "гумовість" відсоткової ставки то вона і має платити тих 18 відсотків. Перед тим як щось підписувати треба дуже уважно читати. Як це взяла на одних умовах, зараз - інші. А якщо завтра подзвонять і скажуть шо ставки виросли до 50-60-80 відсотків? Далі позичатиме і збиратиме гроші? МАРАЗМ!!!