Там банки працюють абсоллююютно за іншою системою І люди там інші, і держава, і відношення, і, і, і... Дивно, як це взагалі може працювати? Але як показує практика - працює... І не є ні демократією, ні комунізмом. ---------- Додано в 00:45 ---------- Попередній допис був написаний в 00:37 ---------- Давайте порахуємо ще раз. Середній відсоток оренди - 5% річних. Середній депозит в гривні - 15% річних. Середній відсоток від інвестування в ПІФ - 30% річних. Середній дохід від відкладання в шкарпетку - мінус 15% річних !!! Мінімальна ставка по іпотеці - 13-15% в рік. Візьмемо найпростіший варіант: депозит в хорошому банку з іноземним капіталом: 15 - 5 + 13 = 23% Тобто заробіток - 23% Дані, звичайно, наближені. Економічна вигода однозначна... Правда залежить від того, якими інструментами користуємося... Якщо є бажання відкладати під матрац, краще вже кредит вз"яти... Єдиний мінус: живемо-то в чужій квартирі
Брати квартиру в кредит вигідно тоді, коли місячний внесок не сильно відрізняється від місячної оренди аналогічної квартири. Якщо значно перевищує кошти за оренду, то це ризиковано, якщо не мати дууууже стабільної зарплати і заощаджень на випадок втрати роботи на деякий час хоча б.. Можна 20-30 років жити на квартирі і платити за оренду квартири, яка ніколи не буде твоєю, а можна спробувати викупити свою квартиру. Навіть якщо не вдасться виплатити кредит і квартиру заберуть, все одно жити в своєму то зовсім інше, ніж в чужому.
що то таке? ---------- Додано в 23:58 ---------- Попередній допис був написаний в 23:56 ---------- в баксах? не вірю!
Вичитав їднім банку: строковий депозит на 12 міс-гривня-16%;євро-7%;доляр-9%.Вказані максимальні ставки,є іменші.Нерухома рухомість(вторинний ринок)-аванс від 40%, до 15 років,ставка від 23%/UAH/ річних.Умови-страхування життя,працездатності,майна.де тут вигода?а нігде-її тут просто не може бути,а є реальність-вам вже тре десь жити.
Нууу, рівень кредитної ставки найбільшою мірою залежить від рівня інфляції і рівня депозитів. Якщо інфляція на рівні 12%, то якою повинна бути ставка по кредитах, щоб банк успішно працював? Оце вірно. Навіть не думайте про такий варіант. Заберуть квартиру, втратите всі гроші, які за неї заплатили плюс залишитеся ще но шию в боргах. Отака прибутковість від здавання квартири в оренду В середньому 5-6%. Думаю, тут рахувати немає потреби. Грамотно зберігати гроші в різних валютах, щоб мінімізувати валютні ризики. А про валюти я вже писав, що при стабільному курсі інфляція приблизно одинакова для різних валют. Не факт.
на початку 90-х за грам золота давали 9 баксів. За 20 років золото кіко коштує? А саме такі терміни при купівлі житла є реальні. ---------- Додано в 08:50 ---------- Попередній допис був написаний в 08:46 ---------- тут ризик втратити все - малий, але зростає ризик втратити частину коштів, бо чим більше валют, тим більша ймовірність часткових втрат.
Щоб довго не писати, даю цитату з одної статті: Крым того, зараз явно надуєваться "золотий пузир". І рано чи пізно він лопне, будьте в тому певні. І тоді з ринку вийдуть головні спекулянти і золото полетить і полетить... Тому, наприклад, я, нізащо б не вкладав гроші зараз в золото! ---------- Додано в 10:14 ---------- Попередній допис був написаний в 10:12 ---------- Звичайно, зменшення ризику автоматично тягне за собою зменшення дохідності... тут вже інше питання, ві б хотіли мати 20% і спокійно спати, чи мати 25% і постійно переживати впаде-не впаде? Я б надав перевагу першому
Неправда. По перше, всі гроші втрачу, якщо буду платити ці 20-30 років власнику орендованої квартири, яка ніколи не буде моєю точно. По друге, коли береться кредит, то є страховка від платонеспроможності. І якщо, наприклад, половину кредиту не вдається сплатити, то банк забирає ту квартиру, продає і покриває витрати (або самому можна то зробити, залежно від ситуації і угоди). Так мені колись хтось пояснював. Може я не так зрозуміла. Он зараз мої знайомі взяли будиночок в кредит. Платять 800 злотих/міс за кредит, тоді як оренда квартири з майже аналогічною площею (ще й без підвалу, даху, гаража і території) виходить 1400 злотих/міс. Ну в будиночку ще КП є, тож виходить на то саме. Це перші 8 років, поки нема процентів (тут є така соц. програма, за якою молоді пари не платять проценти протягом перших 8 років). За ті 8 років дві особи спокійно можуть відкласти гроші на половину повної вартості решти кредиту. Якщо мають дуже добру зарплату, то можуть і весь кредит за 10 років виплатити. А якби не робили цього, то протягом тих 8-10 років витратили б 1/3 вартості кредиту на вітер (оренду квартири). Ну як це може бути невигідно?
я как работник банка целиком и полностью ЗА кредиты! сама живу по такой схеме - 2 карты одна с 12 годовыми депозит, а во второй 15 процентов годовых крединые средства, но льготный период 80 дней, то есть я деньги з/п кладу в депозит, а трачу беспроцентно с кредитной карты - в конце месяца перекидываю с депозита на долг. так на этом еще и зарабатываю и бонусы и всякие другие приятности так как еще и оборот по карте больш8ой! и еще - личное наблюдение у 80% моих коллег есть кредиты в том числе и ипотека и авто и другие. вот потреб - это хорошо тода, огда берешь а срок до полугода
- а не работникам банка в Вашем банке тоже дают ставки по пополняемым депозитам с возможностью частичного снятия 12 (кстати, какая ставка по вновь открываемым сейчас?) при ставке по кредитной карте 15 (обычно 18+) и льготный период 80 дней, а не 50-55? Ежели вдруг да, то шепните в приват название и адресок отделения...
Не бавте себе ілюзіями. Краще почитайте ЗУ "Про виконавче провадження" від 4 листопада 2010 року. Набув чинності 9 березня 2011 року (зовсім недавно)... Там багато веселого щодо боржників... Не рівняйте Польщу до України. ---------- Додано в 18:58 ---------- Попередній допис був написаний в 18:51 ---------- Схема, в принципі, робоча. А зняття? В торгівельній мережі може бути без відсотків, але за зняття в банкоматі % повинні бути. "Не обольщайтесь". В частини з них закінчиться в кращому випадку борговою ямою, в гіршому - сімейним банкрутством. І ця частина, повірте, буде не мала. (Згадаємо ситуацію із банкрутствами у США). ---------- Додано в 18:59 ---------- Попередній допис був написаний в 18:58 ---------- Цікаво, думав, в Росії ставки значно нижчі. Можна ссилочку на банк? (раді інтересу)
1. ми говоримо не про рік, а про довготривалі відкладення, наприклад на квартиру. 2. все пізнається в порівнянні. скільки принесе бакс у депозиті, інфляція якого 3% в рік? ---------- Додано в 18:23 ---------- Попередній допис був написаний в 18:21 ---------- Де ви були, як моя цьоця гроші на книжку клала за совітів?
Як показало життя - коли приходить капєц то процентні ставки зростають, а от вартість оренди квартири падає (хоть і не сильно). Том утут кредит вроді не вигідний бо жити в орендованій ше вроді можна, а от кредит сплачувати вже вроді нє. Крім того коли настає капєц то вартіть вашого майна падає і навіть якшо ви вже сплатили 1/2 кредиту і продасте (з дозволу банку) ту квартиру то не факт шо вам хватить покрити оту іншу половину. А ше ж є такі кредити шо продасте і ше винні будете . Та і не факт шо впринципі продасте. Шоб часом не сталося так шо банк забрав, сам продав, а ви ше далі винні бо не покрилося. Крім того в кредитів є великий мінус - люди з паяльниками. І якшо зараз їх може і не багато (я не знаю, не цікавився), то не факт шо за рік-два їх не розплодиться тьма-тьмуща. Загалом якшо ж все би йшло пучком і ви б заробляли в 2 рази більше ніж маєте платити по кредиту то він певно вигідний. Але ж ми живемо не в казці. А ше коли вам скрутно то можна переїхати в бомжатнік чи до родичів (якшо є) чи в село якесь і там жити тимчасово. А від кредиту так не втечеш. ---------- Додано в 19:52 ---------- Попередній допис був написаний в 19:44 ---------- З чим я згоден то з тим шо якшо є можливість взяти кредит не більше, як на 5 років і платити по ньому не більше як половину свого прибутку то то було б сильно вигідно. Але ж порахуємо. За 5 років на оренду би пішло в районі 120$ * 60місяців = 7200$ З врахуванням відсотків, страховок і т.п то буде в районі 5-6 тис$. Відповідно треба мати 35-40 тис шоб отак купувати.