Відповідь: Корупція в освіті Погоджуюсь з Геленою, корупція починається від тих, хто дає, а не від тих, хто вимагає. Я і в універ сама поступила (а брали нас 6 людей, бо решта 9 з 15 уже взяли по селу, пільгам і ще бог зна по чому). Вже будувала плани на насупний рік, як буду поступати, на які підготовчі піду. Але все ж поступила, була 5 з тих 6. Усі!!! екзамени-заліки здавала сама. Ну по-перше, кафедра у нас така, завкаф строга (Сявич підтвердить), ну і не повертався ні рука, ні язик, ні мізки. І було образливо, коли ти вчишся днями-ночами, ледве здаєш ту ж, скажімо, філософію на 4, а нарід собі по 10 долярів дав і радіє п'ятіркам. А я вам скажу підвищена стипендія теж непогана річ. І ніхто ж не вимагає, але нафіга ж мучитися, якщо можна легко відбутися певною сумою грошей. Хоча був в мене випадок, але стосувався не грошей, а особистої неприязні. Був у нас предмет - прикладна лінгвістика, фактично інформатика з двома лекціями про електронні перекладачі, словники і т.д. НУ от , заходят здавати дівки, питаючись у мене перед дверима, що таке монітор а що системний блок, і виходять, здавши. Скажу вам по секрету на той час комп в групі я знала найкраще, і комп, і проги, і нет, і трохи зібрати-розібрати могла. Ну так (мабуть через те) я той залік здавала 3 рази. На третьому разі чувак, який в мене його приймав, після енного питання сказав "Unfortunately you know it!". Ну і що після того казати?
Відповідь: Корупція в освіті О чем вы говорите? Платит тот, кто сам не хочет учиться. Те же, кто учится, те ездят на олимпиады, участвуют в конференциях молодых ученых, участвуют в разработках новых стендов, пишут студенческие научные работы и их берегут, как зеницу ока. Им выписываем премии, а не просто даем повышенную стипендию, рекомендуем на именные стипендии и т.д. А дети из-за коммерческого обучения сейчас очень расслабились. Там, где большой процент коммерческих, к ним относятся, как к "священной (невыгоняемой) корове". Дети это поняли и обнаглели.. Знали бы сколько было таких, которые уже после отчисления брали с родителей деньги, якобы на учебу..
Відповідь: Корупція в освіті Не спорю... Тут правда, хто не хоче вчитися - той і платить... Але чогось в нас не дуже в універі бережуть тих, хто хоч щось робить... Їм сесію навпаки ще тяжче здавати...А то як так, ті хто даои на лапу мають 5, і той хто вчиться 5... Але вся то група 5 не може мати...
Відповідь: Корупція в освіті Не згоден. Той, хто вимагає, ставить у такі умови потенційного дающого, що в того по суті нема виходу.
Відповідь: Корупція в освіті Да не ставят их в такие условия. Они сами ищут более легкий путь. Одни тратят время на учебу, а другие на то, как "на кривой кобыле" эту учебу объехать... В жизни не вымогала, а вот отбиваться точно приходилось. Согласны делать что угодно, но только не решать контрольную или курсовой. Причем, я по натуре "зануда-разжёвыватель", и они это знают...Просто достали уже. Скоро сессия, снова начнется... А ведь решают только пока 15% из группы, а остальны сидят в засаде. Когда снова дойдет, что никуда не деться, то прийдется мне с ними после работы оставаться, изверги.. :no:
Відповідь: Корупція в освіті Того, хто знає, і так не підкосиш, як не вимагай. У нас в групі таких прикладів було маса. Викладач мало не трусив заліковку в пошуку зелених, яких там не було й ніхто їх не збирався туди класти. Тоді випитував все, що лиш можливо. І всі отримували "п'ятірки", бо знали. І викладач обламано ставив, що заслужили.
Відповідь: Корупція в освіті Пригадала собі випадок із студентського досвіду мого чоловіка. Він за всі роки навчання в універі жодного хабара не заніс, але десь на 5 курсі, якщо не помиляюсь,був екзамен у викладача, якому у залікову конче було покласти "листочок капусточки", бо інакше той козел навіть не починав слухати. От приходить черга здавати мому чоловікові - він все як годиться - 5 у.о. в залікову і вперед! Викладач віддав йому гроші і сказав: "Я знаю, що ви знаєте і без допоміжних засобів." Схожа історія була і на екзамені на курсах водіння. Гроші на хабар взяв, а коли і кому дати не знав (без досвіду у тих справах людина ) так і тримав ті гроші в кишені. А після екзамену до нього підійшов екзаменатор і потиснув руку, бо він єдиний з групи відповів на всі питання. Власних історій нема, бо навчатись доводилось у абсолютно некорумпованих закладах і в житті хабарів не давала. Моя освіта була безкоштовною. У прямому розумінні.
Відповідь: Корупція в освіті Можливо це тиск з боку старшого покоління, що диплом це престижно, він має бути і все тут. А може доведеться після навчання їхати в Київ, де без папірчика на хорошму роботу влаштуватись може бути важко.
Відповідь: Корупція в освіті якщо студент знає на тверде "5" - одна справа, а коли на "3"..."4", то підкосити - раз плюнути. А хто шукає? Є, шо вчителі шукають, а є, шо студенти.
Відповідь: Корупція в освіті Є викладачі, які вимагають хабарі (благо, на тому факультеті, де я вчилася, таких не було). Але, в основному, гроші намагаються впихнути батьки студентів для того, щоб оцінку поставили при повній відсутності знань. І на фразу "Ви краще ті гроші на репетиторство витратіть" відповідають "Та поставте, чо сі дитина мучити має". А потім ті ж батьки першими починають репетувати про корупцію а освіті.
Відповідь: Корупція в освіті Коли я вчився в політеху, мені доводилось 2 рази матеріально віддячити. 1) на 3 курсі важко йшла культура (ну не люблю я гуманітарщину!). купив книжку за 10 грн на кафедру і мені з 3 зробили 4 2) на 5 курсі окрім навчання в мене вже давно була робота. щоб владнати справи по декількох предметах знову ж таки купив книжок на кафедру. Взагалі у своїй спеціальності (телекомунікації) розбираюсь, магістрську роботу захистив впевнено. Чи можна це назвати хабарництвом та чи псує таке навчальний процес?
Відповідь: Корупція в освіті Щоби мені дали спокійно вчитися на 5 курсі, на початку року повідомила, що залишатися на кафедрі не маю наміру. Дали спокій і я отримувала свої заслужені оцінки. А були в мене "трійки", де викладач прямо казав, що НЕ хоче поставити мені вищу оцінку. І я це приймала. Ні, то й ні. Що з того, що мене будуть ще годину питати, якщо оцінку вищу НЕ поставлять і все.
Відповідь: Корупція в освіті Так виглядало. Раз не хоче, то в чому проблема? На "3" завжди можна здати. Ті, хто платить, дуже часто навіть на іспит не приходять. Або приходять, аби лише прочитати запитання з білету і все... Була очевидцем безліч разів.
Відповідь: Корупція в освіті Я теж вчилася в Франка то теж ніколи нічого на платила і уявіть мені навіть червоний диплом дали(хоча всі казали за то вже точно треба було платити). Хоча мамі досі не вірять шо ми не давали хабар. Я вступала в аспірантуру то теж казала то неможливо, а шо вже казали про кандмінімуми.... мінімум 200$, я нічого не платила(правда була на 8 міс.) маю все 5. Але зараз я стикнулася з іншою проблемою. Я вже було повірила шо платить ті хто хочуть але й ті які знають теж можуть вступити по знаннях.... Академія мистецтв..... репетитор так і сказав де працюють батьки, скільки можете дати, конкурс малюнки+євро. і там далеко не 5тис. євро Політех: малюнки малююють люди які ледве тримають олівець в руках, а укр.мову здають(вони ввели крім зовнішнього ше свої тести) російскомовні учні(питають шо такоє ета дієвідміна, впервиє слишу). Моя сестра не пройшла, і всі її коліжанки не пройшли. хочу похвалити Франка, жодного вступного іспиту в їхніх стінах, все на основі зовнішнього, тут може бути обєктивність, на відміну від Політеху.
Відповідь: Корупція в освіті Так давайте почнем з того куди і коли ви поступали. Якшо це було в 1980 році і на факультет якось там біології.. то понятно шо про які хабарі і яку корупцію може йти мова... А ви зараз попробуйте поступіть хачаби без репетиторів (не говорю вже про конкретні хабарі шоб взяли) на факультет міжнародних, юридичний, економічний.... а про медик я взагалі мовчу. Це по перше. По-друге. Так можливо щоб прям вже викладач вимагав хабаря то рідко коли таке побачиш, але вам сворять такі умови що самі будете ше просити щоб взяв і дякувати за 3-йку... Корупція в освіті - це ше не найстрашніше. Вона по суті не причиняє нікому шкоди як такої, навпаки робить добро студентам та і враховуючи те що зараз витворяють наші "освітяни" то це ше виправдано.
Відповідь: Корупція в освіті Медичне училище після 8-го класу з похвальною грамотою, 1970 рік, вступ без екзамену. Із групи (30 чоловік) ніхто хабарів не давав. Дніпропетровський медичний, вступив у 1976, закінчив в 1982. Ніколи, нічого, нікому не платив. Було єдине - збиралися на якісь подарунки викладачам, у більшості їм не потрібні. Були викладачі, які не брали нічого, їх знали, нічого й не дарували. Перед випускними скинулися по 15 крб геку на прожиття, переїзди і т.п. Усе це хабарями не можна вважати. Адже викладач не знав, хто із десятку здавав гроші, хто ні. Хоча останніх практично не було. Червоний диплом. Дружина поступала туди ж після 10 класу. Не поступила. Відпрацювала 2 роки санітаркою, не поступила. Але поступила на підготовче відділення, після якого легко УСЕ підготовче відділення (крім одного хлопця, який тупо не з"явився на іспит) поступило. Все інше як і в мене. Син 1998 рік, той же ВУЗ, але вже академія. Не поступив. Поступили на підготовче відділення, платне. На наступний рік поступив (поступило більше половини групи "хто хотів поступити"). Ніяких хабарів.
Відповідь: Корупція в освіті Почитайте далі: Пробачте, але ж Ви не уточнили, що мова йде про конкретний навчальний заклад. Гілка ж присвячена корупції в освіті взагалі. Якщо така велика корупція у ВУЗах ЗУ, то це швидше регіональна проблема. Адже на іншій території України такого немає. Шукайте причину, "борітеся і поборете"(с).