Форумна кухня

Китайський чай

Posted by tea man on Feb 1, 2015 1,010 replies
  1. tea man

tea man 茶人

Подивіться це відео, думаю буде корисно.

2. Latana Royal

Latana Royal Рахунок для переказів порад: 322 223 322 223

мабуть вже завтра продовжу, бо спати хочу - нема сил триматися, навіть голова не варить... снодійний якийсь чай

3. tea man

tea man 茶人

На добраніч!

4. Dzeko

Dzeko Well-Known Member

Можна GABA-чай пити щоб не пливало на тиск. Точніше стабілізуюче впливало, а не підвищувало. Хоча по ідеї навіть понижує.

5. tea man

tea man 茶人

Добрий вечір всім!
    Хочу сказати, що Габа чудовий чай. Одного разу брав у постачальника з Тайваню разом з іншими тайванськими улунами(алішань, дундін та інші).
    Dzeko, Ви вже допили Хайвань? Що ще встигли спробувати?

6. Dzeko

Dzeko Well-Known Member

Добрий вечір, допив, ще ті пробував які у вас в "порівняльному огляді" і той що чорний, але мало шо зрозумів наразі. Можу тільки сказати що "Лісовий Фенікс" по-моєму досить ординарний.

7. tea man

tea man 茶人

Звичайно, цей шу є самий звичайний щоденний чай. Рівний, не надто витривалий, і як правильно підмітила Latana Royal
    Думаю, цього цілком достатньо для знайомства з шу.

8. tea man

tea man 茶人

Розсипний шен пуер з Юнде(провінція Юньнань)
    Виробник - Tianchipinming
    Рік - 2015
    Цей відгук я залишив на одному з чайних форумів після того, як скуштував чай з пробника, надісланого продавцем з Юнде.
    Сухий лист досить темного кольору, як у старого шена, хоча чай 2015 року. Аромат яскравий, солодкий, пряний, ягідний.
    Після промивання чахай дуже сильно пахне медом.
    В ароматі настою ледь відчутна димна нотка. Смак солодкий і освіжаючий.
    Довго не міг зрозуміти, що ж таке знайоме в ароматі цього шена, і нарешті згадав - це аромат даньцунів, яскравий і гострий. Шкода, що під рукою не виявилося ФХДЦ або Мі Лань Сян для порівняння.
    Нічого схожого раніше в шенах не зустрічав. У післясмаку легка гірчинка, що переходить в солодкість.
    Післясмак дуже довгий, триває хвилин 20-30. Чудовий чай! Просто свято!

А тепер у мене цього добра багато і свято продовжується!:dance3::yahoo:
    Мій хороший чайний знайомий І., про якого я вже згадував раніше, зауважив, що чай йому нагадує за смаком і ароматом персиковий компот. І щось в цьому є.

Last edited: Mar 12, 2016
    • Подобається Подобається x 1
  9. Dzeko

Dzeko Well-Known Member

В мене ще є щоденний чай сенча. Самий найпростіший, 25 гривень ціла пачка. Але мені подобається. І на вигляд навіть подобається. В сухому вигляді на хвою схоже - вузенькі листочки.
    Думаю якщо знайти якусь дорожчу сенчу враження будуть ще кращі.

10. tea man

tea man 茶人

Японські чаї безумовно цікаві. Але я так заглибився в Китай, що до Японії та Індії ще не скоро завітаю.:)

11. Latana Royal

Сьогодні вирішили спробувати кульку в червоному пакеті - виявилось там така чарівна краса :give_rose:
    @tea man, нагадайте назву?

20160313_213748.jpg 20160313_220003.jpg

цього випили багато за раз
    приємний в усіх відношеннях

• Зе бест! Зе бест! x 1
  12. tea man

tea man 茶人

Це зв'язаний чай. Роблять виключно вручну з верхніх бруньок зеленого, жовтого або білого чаю з додаванням ароматних квітів.

13. Latana Royal

То шедевр!

• Погоджуюся Погоджуюся x 1
  14. Dzeko

Dzeko Well-Known Member

Може сенча японська, але на моїй написано шо китайська. Не знаю, може переплутали, а може є китайські сорти.

15. tea man

tea man 茶人

Проконсультувався у авторитетних чайних експертів. І ось яку отримав відповідь.
    Пряма мова: "Китайські зелені чаї "в японському стилі", тобто такі, при виробництві яких фіксація зелені здійснюється шляхом пропарювання, а не прогріву, не така вже й рідкість (і навпаки, бувають японські чаї "на китайський манер", т.зв. камаірітя). У більш відомих з них є власні назви - наприклад, у хубейського Люй Юй Лу, інші цілком можуть продаватися під назвою сентя / сенча; питання, наскільки правомірне використання такої назви, дискусійне. Велика частина "сенчі", що продається в крамничках з недорогим "елітним" "ексклюзивним" чаєм на вагу, - китайського походження.

16. tea man

tea man 茶人

Помітив, що в теми з'явилася гарна чайна "шапка", чи як воно там називається у розробників сайтів. Дякую Адміністрації форуму!:good:

• Погоджуюся Погоджуюся x 1
  17. Dzeko

Dzeko Well-Known Member

Гарно.

18. tea man

tea man 茶人

Давно планував створити ресурс, який допоміг би новачкам та зрештою і всім любителям китайського чаю не потонути в морі інформації. Ресурс в роботі, ще зовсім сирий, буде постійно поповнюватися. Це тільки перші кроки. Це взагалі моя перша спроба сиворення сайту, якщо це творіння можна так назвати:) Так що прохання не кидати в мене чайними пакетикамми і старою заваркою:)))
    Посилання на "Чайний калейдоскоп" є також в моєму підписі.

• Зе бест! Зе бест! x 1
  19. Dzeko

Dzeko Well-Known Member

Може дати вам список конструкторів сайтів? Там можливостей побільше, шаблони є сучасніші на вигляд, і безкоштовні тарифні плани є.

20. tea man

tea man 茶人

Був би Вам вдячний. Але не впевнений, що дам собі ради. І чи складно перенести мої списки з одного сайту на інший?

а де твій аватар? :)