Можно. Хотя и тут в общем-то логично. Если кав'ярня галицьких фільозофів - как же без галицького словника?
То ще не все! Є ще львівська гвара - справжній шедевр! Кажу щиро, без іронії! http://intrigan.com/files/lvivgvary.html
Гммм... А почему не мне? А о примитивизме я не сужу, я свое мнение высказываю. Нельзя? Возможно, с Вашей точки зрения я примитивен.
Спершу тре навчитисі файно рахувати: 1- їден хлоп 2 - дві курви 3- три фільозофи 4- штири холєрники 5-п'єть франц 6- шісь дзядів 7- сім бовванів 8- вісім фацетів 9- девіть батярів 10-десіть шльондр і я межи ними ,яко пуцир,то разом буде... 11-їдинайціть варятів. Во-о!)
Судить = высказывать свое мнение. С вашей точки зрения философии Ю.Н. - примитивизм, с моей - ваши. Мы квиты?
А про фацетів Ви зрозуміли?))) Цікаво...Але хіба так розмовляють, Юрко? Я не чула в реальних розмовах таких слів. Це точно не архаїзми?
В тому випадку,як галицький хлоп денервується подіями дня,керівництвом держави,діями органів тсз. суспільної небезпеки,то він ніколи не буде висловлюватись літературною мовою, а... наговорить та-а-кого,що східняк або втікне,або вуха затулить... p.s. A Ви бачите (тіко мєжду нами дєвочками),як дохтір денервується вже? Хлопська фільозофія работає,шо нада! Бовван - дурень Франца - цудо якесь горохове Фасет - тип,фраєр
Ой, дядьку, скажу Вам між нами - дєвочками, що як одеська жінка денервується та й побачите в неї руки в боках - то до лямпочки їй ваші денервування, стуляйте мерщій пику, хапайтеся за вуха та тікайте, бо вб"є)) А дє дохтор нєрвнічаєт???? Не бачила...
Та я ж не в перший раз їду, Ромко))) Жодного разу не чула отакого...Українська звичайна) Малій сподобалось, що гсоподарка готелю називала котів - кОтами, з наголосом на першому складі)) Все..більше нічого , щоб нашу мову від західноукраїнської відрізняло..хіба що акцент.
А де...де Ви бачили,так красочно описану вами одеситку...як п.Фаріон,про яку у вас легенди ходять? Шо дохтори в вас,в Одесі байки,вірші і лпгенди пишуть? Я ж і говорю, не женскоє це дєло,фільозофськи в попі колупатись! Тут практично треба,як п.Фаріон робить і "сраною мітлою" конюшні чистить,а не як міністр освіти...поболтає,затабачить якусь фігню народу і...вже якась шкода для українського народа є! Привіт обом дохторам!)
Вам надо срочно сюда http://ostrovforum.net/showthread.php?t=10512 ,с Вашего позволения я ваш коммент перенесу в ту тему
[OFFTOP]вот опять!!! почему "денервування"?! я с вами с ума сойду!)))) всегда думала что приставочка ДЕ так сказать придает слову значение "от обратного" то есть дестабилизация - это нестабильность..денервування - это отсутствие или присутствие нервозности?)))))))) право слово..сложно с вами))))[/OFFTOP]
Є й такі одеситки... Верещать про "украинский - селюковый" на кожному кроці, чим Вам не п. Фаріон??? В попі колупатись ніколи женсьим дєлом не було)) Для цього в нас експерт є..))))