Я до одної... і також до другої дня. Бо колись пила, дурновата, півтори літри, і курила дві пачки в день...
Люблю зеленый чай и пью его огромными чашками В оснвном либо сенча, либо с жасмином, либо просто китайский зеленый. С добавками разными только под настроение идет. Еще ройбуш уважаю, особенно с апельсином, земляникой или карамельный. Кофе очень люблю, но пью редко, к сожалению. Он на меня неадекватно действует, спать хочу ужасно Поэтому постоянно маме покупаю, а сама больше ароматом наслаждаюсь, чем пью.
о! а чай сенча то що за чай?? недавно в одній кафешці зустрічала, але в них тоді не було його, щоб спробувати...
а мені на смак як звичайний зелений , треба розпробувати! в мене новий чай - хейліс з маслом і шкіркою апельсина, чорний. дуже смачний
ой може я не так написала з ароматом цитрини і додаванням кількох капель апельсинового масла, ніби так + апельсинова шкірка є
Поради для початківців кавярняжей.Мене було цікаво, може ще кому знадобляться? Как правильно заваривать кофе в кофейнике Предварительно сполоснув кофейник кипятком, засыпьте в него половину порции кофе. Залейте порошок кипятком, и плотно закройте кофейник. Его носик лучше также закрыть ватой или марлей. Через несколько минут всыпьте другую половину кофе, и долейте воду. Для того чтобы кофе лучше настоялся, кофейник следует поместить на 5-7 минут в кастрюлю с горячей водой. Можно подогреть его на медленном огне, но не доводить до кипения. Приведём несколько советов о том, как избежать возможных ошибок при заваривании напитка, и всегда варить вкусный кофе. Отработанную гущу на дне кофейника следует тотчас убрать, чтобы горькие компоненты не выделялись в готовый напиток. Лучше налить готовый кофе в подогретый сервированный кофейник. Кофе следует пить горячим, сразу же после того, как он заварен. Оптимальная температура подаваемого к столу кофе — 50-60°С. Не подогревайте повторно уже остывший кофе, так как это напрочь разрушит его вкус. Лучше сварите новый. Прежде чем налить кофе в чашку, ополосните её кипятком. Этим Вы продлите удовольствие от любимого напитка. Кофейник нельзя использовать для других целей — только для приготовления кофе. Его следует всегда держать в чистоте. Он легко моется изнутри, если в нём прокипятить чистую воду с кусочком лимона. Другой способ — налить в кофейник доверху воды, добавить столовую ложку питьевой соды и дать закипеть. Затем сполоснуть несколько раз тёплой водой. Особого внимания требует к себе носик кофейника, где накапливаются эфирные масла и, окисляясь, привносят в напиток посторонний привкус. (wmortensen.com) Який об'єм «кавової чашки»? Незважаючи на те, що «чашка» - це розповсюджений спосіб вказівки обсягу кавового посуду (у першу чергу, кавників), єдиного стандарту для неї, як виявилося, не існує. І якщо, наприклад, в одній книзі безапеляційно говориться, що кавова «чашка» розрахована на 180 мл води, то в іншій - з тією ж впевненістю - 140. Зустрічаються дані, по яких кавова «чашка» послідовно прирівнювалась 100 мл, 120, 140, 160, 180 і, нарешті, 200 мл. Деякі автори воліли писати через дефіс: 100-130 мл, 140-170 мл і т.д. так що ця абстрактна «чашка», самі розумієте, міра ненадійна. В кожному конкретному випадку бажано розібратися точніше. Але оскільки питання про обсяг «чашки» надійшов у зв'язку з кавоварками «французький прес», можна сказати наступне: озброївшись власним кавником Kenia 8 cups і мірною склянкою, доходиш висновку, що вона дорівнює, мабуть, 120 мл або навіть менше - 110. Тому що літр води плескався на рівні верхнього чорного ободка, з'єднаного з ручкою. На цьому рівні (при закритій кришці) поршень з фільтром, навіть максимально піднятий нагору, уже перетинається з водою, чого бути не повинно, коли заварюється кава. Kenya 8 cups Це означає, що води на вісім чашок все-таки потрібно менше ніж літр. Плюс якийсь об'єм потрібно ще на саму каву (до речі, грубого помелу). Множимо 120 мл на 8 чашок - одержуємо 960 мл; множимо 110 мл на ті ж 8 чашок - одержуємо 880 мл. Остання цифра краще. Адже на поверхні кави ще й піна утворюється. І травмувати її фільтром зовсім нема чого. Краще коли між ними залишається зазор у кілька міліметрів. І ще трохи про стандарти. Згідно російським, 100-130 мл - найбільш правильна місткість для кавових чашок (а блюдця до них - 110-120 міліметрів у діаметрі). Америка п'є каву з посуду крупніше - від 140 до 180 мл, причому більшою мірою тяжіє до 180. Чашка демитас (чашка для еспрессо) об'єм чашки - 60 мл, обсяг кави - 30 мл (стандартна кавова міра для еспрессо). Окрема розмова про чашечки, які називають «демитас», що в перекладі з французької означає «напівчашка». Їхня місткість, як правило, становить всього-навсього 60 мл. У Росії є й такий стандарт кавових чашок, але по-справжньому вони популярні там, де віддають перевагу каві еспрессо. Ще в США й у європейських країнах часто використовують так звану стандартну кавову міру, що дорівнює 30 мл. Крім еспрессо, у чашках «демитас» також подають каву по-східному. До речі, до маленьких «демитас» передбачається й маленька ложечка місткістю 3 мл, яку іноді називають «ложечкою мокко». А взагалі кавова ложка така сама, як і чайна, за формою та місткістю - 5 мл. (Namaless) Знайшов препic але сам не пробував є доброволльци-герої? Кава палаюча Для приготування п'яти порцій палаючої кави Вам знадобиться: - 60 г меленої кави - 80 г цукру - 80 мл спирту - 4 склянки води Зваріть каву із цукром і дайте їй настоятися. Розлийте каву по чашках. Налийте в металевий посуд спирт, підпаліть його і палаючим розлийте в чашки з кавою. Робіть це швидко та обережно.
Я п'ю і чай і каву залежно від умов. Не рекомендується пити чай з наповнювачами Бо це звичайний білий порошок Який додають звично до каркаде або ще до чогось І воно має червоний кольор і присмак смородини, чи ще чогось Чай повинний бути чорний або зелений або каркаде Можно додати м'яти або ще якоїсь трави натуральної за смаком А каву краще пити мелену Хоча іноді сам п'ю розчинну Хоча сила звички є сила звички Дуже важко знайти НАТУРАЛЬНИЙ продукт собі до смаку, проте з барвниками та наповнювачами - дуже просто На тому виробник завжди і виграє
а я недавно повністю перейшла на чаї куповані на вагу різниця шалена!!! більше то мило в пачках магазинних, непонятно з чого купляти не буду... купляю в кафе, в яке ходить величезна кількість форумлян, бо в спецмагазинах ціни кусаються.. ( 50 грн за 100 гр - то забагато) дивлюся на разі д ще можна такі купити..
— Кофе сколько стоит? — 11 копеек. — А чай? — 2 копеек. — Чаю хочу. Сдачи не надо. — И мне не надо. Мимино
А я люблю як каву так і чай... Каву частіше з молочком зранку, а чай з медом і лимончиком вечерком:y::y:
ну я думаю мене за то ніхто не зїсть, бо про кавярню "На бамбетлі" на форумі вже вільно говорять вже два рази купляла там чайок, дуже сподобався... там є дещо з асортименту чаю "Інтерчай" http://www.intertea.com.ua/html/2.1.1.html ціни нижчі ніж в Світчаю, а чай смачнезний! той чай можна замовити і по інтернету, ціни нижчі, але там ще доставка і ціна мінімального замовлення висока, тому купляти в кафешці нормально
здається, я давала вже це посилання. Мій однокласник ліцейський возить оригінальні чаї з Китаю. Бізнес почався з того, що вони з дружиною, будучи в гостях за кордоном, розпробували пуер, а потім в Україні так і не знайшли, хто б привозив справді китайський чай. То ж почали возити спершу для себе і друзів, а зараз вони чи не єдині, хто возить в Україну. "Дислоковані" у Львові, то ж можна просто домовитися скайпом і забрати в зручному місці. Майже реклама вийшла
кава стимулює роботу мозку і пришвидшує пульс. тобто тиск чаї - царина палєзнастєй.. особисто люблю стандартний чорний з лимоном без цукру. до речі, кава добре впливає на шлунок, надмір чаю розтягує шлунок, що давить на сечовий міхур і викликає нестримний потяг до пі-пі.. найсмачніший чай (на мою думку) із білих вінчиків непекучої кропиви. їх звичайно марудно збирати і сушити, за те чай такий смачнющий шо капєц.. в карпатах, відвідуючи базу від універу (біологічну) мали такий випадок. чайник на ватрі закипятили, наш гід простяг назад руку в темряву, вирвав жмут трав і вкинув в чайник. за 5 хвилин вже пили досить смачний чай.. )))
без кави не починаю день, особливо люблю з корицею. А чай смакує трав"яний, який заварює бабуся. Там багато різних трав, а замість цукру мед. мммммммм смакота