Історичні оффтопи

Discussion in 'Історія' started by Dzeko, Jan 17, 2011.

1. kjk

kjk Дуже важлива персона

Зникло УПА чи зникло військове протистояння?
    Останній бій датований 1963 роком
    Люди які брали участь в тих подіях і пропагують ту ідеологію живі дотепер

• Подобається Подобається x 3
  2. Dars

Dars Well-Known Member

дякую! Це дуже яскрава ілюстрація того, що далі фолькльору це не йде. Дивно , що фолькльор так сильно впливає на мозок здавалось би інтелигентної людини.
    В рунеті не буваю. Чи ви мене там бачили? ;)

мабуть ви ніколи не чули, але є такий вислів: якщо хочеш спотворити хід подій - наведи слова очевидця.

---------- Додано в 10:28 ---------- Попередній допис був написаний в 10:27 ----------

кинули гранату у вікно школи?

3. kjk

kjk Дуже важлива персона

Кидати гранати в школи і церкви це удел ваших кумирів МГБ НКВД

• Подобається Подобається x 5
  4. Bambook

Bambook Persona non grata

Я добре знаю, що очевидці подій - значно краще джерело, ніж ті, хто зацікавлений в тому, аби події приховати (читай - радянські історики).
    І вже зрозумів, що ви насправді абсолютно не в темі.

• Подобається Подобається x 1
  5. Dars

Dars Well-Known Member

лікувати вас від військової безграмотності не входить в мої плани. :pardon:
    я притримуюсь думки, що людина вільна вірити в те, що хоче. Але завжди буду протистояти спробам навішати локшину на вухи здоровим людям. ;)

• Подобається Подобається x 2
  6. kjk

kjk Дуже важлива персона

Він з вами

7. Bambook

Тоді у вас один вихід - заліпити собі рота і звязати руки, щоб не діставали до клави.
    По ходу можете подумати - якщо, звісно, вмієте таке - з ким у 43 році воювала УПА на Львівщині.
    І ще можете пошукати значення слова "першоджерело". Можливо, не будете більше нести нісенітниці про очевидців подій.

8. KLIBERN

KLIBERN Status Quo

Ну тоді Вашої заслуги, Степаныч, у виникненні Ваших дітей також нема. Ви ж їх не народжували...:pardon:

9. Полковник

Полковник миється в бані

Слышать данный лозунг от потомка иудеев, чудом не попавших в лапы данных хероев - как бальзам по сердцу!
    Вот, что значит, израильская толерантность!

10. kjk

kjk Дуже важлива персона

Хєрої в цій темі це якраз ті кого ви представляєте
    Всі хто нищив євреїв були засуджені Нюрнбергзьким процесом
    УПА там немає

• Подобається Подобається x 5
  11. KLIBERN

KLIBERN Status Quo

Слышать данный лозунг от потомка антисемитов, чудом попавших в руки данных героев - как бальзам по сердцу!
    И что же она значит?

• Подобається Подобається x 4
  12. levandivka

levandivka Не демократ, однозначно.

Альо!
    Заголовок теми добре видно? А топ?
    :ireful1:

13. Dars

Dars Well-Known Member

не нервуйте ви так , Бамбуку ;)
    Воювати і розігнати два обоза - це абсолютно різні речі. :cesored::cesored::cesored::cesored: ;)

Last edited by a moderator: Mar 23, 2011
  14. Bambook

Я не нервую, навпаки, добрий нині, от пораду вам дав безкоштовну, як вирішити проблему з лапшею ;)
    Ага, сотнею проти майже тисячі, своїх загиблих 43 проти 300 німців, і такі ситуації - в кожному районі десятками - то називається розігнати два обози :) Ніколи не чули про таке поняття, як партизани? Як фанат комуністичних ідей можете почитати щоденники Че.
    А поки що не смішіть людей. Деколи краще жувати ;)

• Подобається Подобається x 1
  15. levandivka

levandivka Не демократ, однозначно.

16. Dars

Dars Well-Known Member

про фолькльор я вам вже розповів. Не хочете розуміти - воля ваша. Факт розгону двох обозів зустрічається у німецьких архівних документах.
    з чого ви взяли, що я фанат комуністичних ідей? Чергова фантазія? ;)
    поки що смішите людей ви. Між баснями і історичними фактами існує настільки велика різниця, яку ви, схоже, ніяк не можете освідомити.

Доречі, на відміну від вас, я не зашорений, і готовий вивчати та сприйняти історичні факти, які пересікаються показами двох-трьох незацікавлених сторін.

І по області я поїздив достатньо. І не раз стикався з фактами, типу коли за столом дідусь п"яткою себе в груди б"є який він був лісовий герой, а односельчани потім розповідають що бреше він, водовозом у німаків працював .

• Подобається Подобається x 4
  17. Степаныч

Степаныч Дуже важлива персона

І що? Яке відношення це має до створення сучасної України?

18. kjk

kjk Дуже важлива персона

Це одна з частин національно-визвольної боротьби. Конкретно бойові дії 40-х 50-х на події 1991 може і не дуже вплинули. Але не можна виривати з контексту. Може тоді не було б мітингів у Львові вкінці 80-х, референдум набрав би не 90 а 70 відсотків, може симоненко переміг би в 1999, або Янукович в 2004
    Не треба дибільні питання задавати.

19. Степаныч

Степаныч Дуже важлива персона

Ну це порівнювати яйця з легенями. Якби у 1991-му році сказали, що буде ситуація така, як тепер, абсолютна більшість проголосувала би проти. А якщо би згадали про УПА...

20. Bambook

наразі я наводжу факти, а ви травите байки. Навіть не байки, там хоч сюжет є. У вас просто завчена демагогічна грамплатівка. Я ж говорю про конкретні випадки, де люди не вихваляють якось себе, а говорять про загиблих, які їм - принаймні далеко не всім - навіть не родичі. І не якийсь дядько, а ВСІ люди, які вижили в ті часи.Чим вони в тому зацікавлені? Щось зараз будете вигадувати?
    А методи перевірки інформації мені відомі ну точно не гірше за вас. От тільки пустопорожньої брехні я б у вас міг повчитися. Тільки не маю такої охоти.
    Жуйте, Дарсе, частіше жуйте.

а де твій аватар? :)