Імена

Discussion in 'Всяке різне' started by Samojlovu4, Feb 13, 2008.

1. Liliyah Romanova

Liliyah Romanova Дуже важлива персона

Нарід, ви просто за кордоном не жили, тут дуже цікаві поєднання імен з нашими прізвищами. :)))

• Подобається Подобається x 5
  2. syavych

syavych копач

Типу Бенджамін Непийвода? :)

• Подобається Подобається x 7
  3. Или Мариэлла Козленко... :haha:

Нет, ну если уже переезжаете за границу, так называйте так, чтобы имя звучало вместе с фамилией. Или фамилию поменяйте. :pardon:

Кстати, вопрос к Лиле. А имя вашего сына - Дарий - созвучно с его фамилией и отчеством?

4. nirvanka

nirvanka просто фотограф

А чому має бути неспівзвучне? Щось я не розумію.. Звичайне українське ім'я в українській сім'ї.. :dntknw:

• Подобається Подобається x 4
  5. Дарий - украинское имя? о_О
    Это царь Персии был такой. А Украина далеченько будет. :pardon:

6. nirvanka

nirvanka просто фотограф

Дам ще раз лінк на список українських імен з Вікіпедії. Дарій є серед них ;)
    Ось Ольга походись зі Скандинавії, але широко і давно вживається в Україні. То що не українське ім'я? Не знаю як правильно, але для мене інтуїтивно імена Дарко, Остап, Марко - українські.

• Подобається Подобається x 9
  7. Ну не знаю. У нас (в Киеве) я такого имени никогда не слышала. А у вас часто встречается?
    Да и Лиля сама говорила, что назвала сына необычным именем.

8. nirvanka

nirvanka просто фотограф

.. а сімферопольці думають, що у Львові дівчата у віночках ходять.
    Я от в Києві української майже не чула, але це ж не значить, що то не українська мова.
    Знаю тільки одного Дарка. Але часто трапляються такі унікальні і на мою думку українські імена. А звідки вони походять - мені не важливо.

9. ... а парубки в шляпочках... :haha:
    П.С. Правда так думают? о_О

Например?..

10. Полковник

Полковник миється в бані

Оля.
    Есть такая Украинская Пани.
    Живёт в Северной Америке.

11. А при чём тут имена? :dntknw:

• Подобається Подобається x 1
  12. Вадюшка

Вадюшка Well-Known Member

Ім'я "Юлія" -- це просто для мене мара якась: з найгарніших і найрозумніших моїх знайомих дам Юліі -- мабуть 3/4. :mocking:

13. И в кого же они такие удалые? :mocking:

14. nirvanka

nirvanka просто фотограф

Ага, я колись з хлопцями з Сімферопоня спілкувалась в неті, які не були ніколи на ЗУ, але от такий в них образ вимальовується - дівчатка з букварика..
    Остап, Орест, Марко, Олько, Олесь, Богданка, Іванка, Роксолана, Дзвінка, Зірка, Орися, Ореста..

15. gryvul

gryvul Well-Known Member

В мене знайома має кількох доньок: Квітослава (Квітуся, Квітка), Марта (тут ясно), Юстина, а наймолодшу не пригадую, як звати...
    І хто скаже, що Квітослава не українське ім`я?

• Подобається Подобається x 2
  16. Liliyah Romanova

Був тут ректор семінарії Кен Новаківський. :)
    Дарій Романович. А прізвище хіба напишу вам у приват. :)))
    У нього 4 літери "р" в повному імені. :)
    Я з таким незгідна.
    Лише в окремих випадках. Ну, наприклад Головач Лєна. Прочитайте без паузи на одному дусі. :)))
    Ну, то залежить як дивитися. Можна дивитися на царя Персії, а можна дивитися на українське слово - ДАР. ;)
    Я не про те, що воно не існує в укрмові, а про те, що воно радше до оригінальних належить. А те, що воно в Києві непопулярне - зовсім не критерій його українськості.
    Я знаю кількох.
    До речі, Нірванко, для Польщі це ім'я більше звичне. В них можна Даріуша зустріти частіше, ніж у них, хоча це теж не таке вже й уживане ім'я.

• Подобається Подобається x 8
  17. coolzak

coolzak Well-Known Member

До речі перський Дарій побував на території України коли за скіфами бігав

• Подобається Подобається x 6
  18. Liliyah Romanova

Перший коментар мого тата, коли довідався, яке ім'я ми вибрали, був: "Дарій безславно програв скіфам". :)))

19. coolzak

coolzak Well-Known Member

Ну він не програв -просто скіфи уникали битву і перси коли їсти кінчилось просто пішли геть кинувши слабих та поранених.Одне місто скіфів хліборобів покинуте спалили а більше там не було нічого для завойовників цікавого.До речі 40 днів після смерті від скіфів можливо походить-в них був звичай возити вмерлого царя 40 днів по підвладних племенах перед тим як поховати(але то все оффтоп)

20. Даририририй? :haha:
    Нормально читается. Я не про чтение, а про созвучие имени с фамилией.

а де твій аватар? :)