IMDB

Discussion in 'Кінозал' started by MARTINI, Feb 9, 2015.

1. MARTINI

MARTINI Administrator Staff Member

При створенні теми про фільм прийнято давати посилання на сторінку стрічки на сайті IMDB

Тим більше, що тепер посилання автоматично перетворюється на кнопку зі значенням рейтингу фільму.

Ось наприкдад вставляємо посилання на фільм Інтерстеллар

View: http://www.imdb.com/title/tt0816692/

Зручно та інформативно.

А ви звертаєте увагу на рейтинг IMDB при виборі фільму для перегляду?

• Подобається Подобається x 2
  2. Іспанка

Іспанка Чарівна білка:) Staff Member

В переважній більшості випадків так:) Допомагає орієнтуватися і відсіювати невартісні для перегляду фільми.

3. Un.Known

Un.Known споглядач з лінійкою ) Staff Member

Колись звертала. Тепер він мені зовсім не допомагає, я починаю бути все більш вибагливішою у виборі

4. metallic

metallic Well-Known Member

Так. Завжди дивлюсь рейтинг стрічки на двох сервісах: kinopoisk.ru та imdb.com. Якщо вирішую переглянути фільм, перед переглядом читаю рецензії користувачів.

5. MARTINI

кінопоіск ніфіга не орієнтир, там рейтинги всякої шняги завищені зазвичай
    а от на ІМДБ обов"язково орієнтуюся
    якщо нижче 7, то 100% нема сенсу тратити час
    якщо вище 8 то обов"язково слід дивитися

6. Dzeko

Dzeko Well-Known Member

Якшо там від 8 балів, то те саме шо IMDB від 7.

7. metallic

metallic Well-Known Member

Не знаю, якоїсь великої різниці у рейтингах не помічав. Сервіси то по своїй суті однакові, оцінки ставлять юзери. Тому рейтинги, це відображення відношення суспільства до стрічки. IMDB - світового, кінопоіск - пострадянського. В більшості випадків вони співпадають з невеликою похибкою.

Ну в принципі так. Хоча якщо є потреба "вбити час", то і з рейтингом 5-7 є не погані стрічки. Звісно не шедеври, але усілякі екшени-бойовики-хоррори зазвичай з такими рейтингами і йдуть.

8. Un.Known

Купа моїх улюблених фільмів має на IMDB рейтинг нижче 8, а деякі і нижче 7. І це прекрасні фільми.

Це я до того, що ми себе самі заганяємо в умовні рамки тільки тому, що хтось активніший тисне на кнопки коло фільмів, котрі йому (не)подобаються.

• Погоджуюся Погоджуюся x 1
    • Не погоджуюся Не погоджуюся x 1
  9. Dzeko

Dzeko Well-Known Member

Повірити на слово шо прекрасні?

• Подобається Подобається x 1
  10. MARTINI

прошу оголосити список купи :)

11. Dzeko

Dzeko Well-Known Member

В мене може найпрекрасніший фільм - домашнє відео з мобілки на п'яну голову. IMDB - це групова оцінка.

12. Іспанка

Іспанка Чарівна білка:) Staff Member

Взагалі, рейтинги, як на мене, річ відносна (бо в кожного свій смак - що комусь ге, бо там соплі і сльози, то для когось - суперзмістовний фільм).

13. Dzeko

Dzeko Well-Known Member

Нічого не відносно. Тільки профани характеризують завжди художню цінність як відносну. Звичайна математика, співвідношення "сподобалось/не сподобалось". Якшо фільм хороший, кількість "сподобалось" завжди буде перевищувати кількість "не сподобалось".

14. Un.Known

Сподіваюсь, весь не потрібно?

Наприклад

Coffee and cigarettes
    Girl with a Pearl Earning
    Café de Flore
    Easy Virtue

Кльові фільмі Тіма Бартона менше семи, "Бандити", повні гумору і супер виконання Уілліса, Бланшет і Торнтона - менше семи.

А Interstellar з його 8,8 для мене нуль, бо я фільми цього разу не люблю, але не буду казати комусь, що його не варта дивитись, бо моя оцінка - відносна.

15. Dzeko

Dzeko Well-Known Member

І де оцінка не відповідає дійсності?

І шо? Значить низька оцінка розчинилася в високих.

16. Un.Known

Оця оцінка не відповідає дійсності:
    Бо в моєму випадку і нижче 7 було 100% сенсу тратити час.
    А з Інтерстелларом з точністю до навпаки - його 8,8 для мене нічого не говорить, як рекомендація.

Тому кажу, що я за показником IMDB фільми не вибираю.

17. Dzeko

Dzeko Well-Known Member

Нічого не зрозуміло. Якась констатація очевидного заднім числом.

А за чим вибираєте?

18. Un.Known

Шеф кажуть, що для нього зручно та інформативно, і що показник вище 7 - це гарантія добре проведеного часу.

А "хороший фільм" і "гарантія добре проведеного часу" - це не зовсім одне й те ж.
    Переважно за складом актори плюс режисер плюс сценарист.

Але інколи натрапляю на хороший трейлер і цього достатньо.

19. Dzeko

Dzeko Well-Known Member

Приєднуюсь. Ніколи не підводила оцінка. Єдиний нюанс, шо на жанр треба звертати увагу. Зрозуміло шо комусь нецікава фантастика хоч з яким рейтингом, а комусь так само мелодрама. Тим не менше фільм має високу художню якість.

І шо? А якшо молодий режисер перший фільм зняв з невідомими акторами?

20. Un.Known

А в мене занадто часто підводила. Тому не звертаю на оцінки увагу, і вибираю за своїми критеріями.
    І нічо. В мене занадто мало часу, щоб дивитись дебюти молодих режисерів і невідомих акторів.

а де твій аватар? :)