по-перше, я про це знав зі шкільних років. По-друге, працюючи в академічному інституті (гуманітарного профілю), а потім - на ТВ (інженером), зустрічався з багатьма обізнаними людьми. Не тільки з України. По-третє - в Штатах гостював в українців старшого покоління, слухав їхні спогади і - дивна річ - спогади різних людей з різних міст вкладалися в єдину систему. Що Судоплатов, що Єжов, що Ягода, що Берія - лайно з однієї параші. Хтось із Ваший предків, мабуть, служив в одному відомстві з ними? І що ВИ читали - "Мурзилку" за 1937 рік? http://forum.lvivport.com/showpost.php?p=179145&postcount=1
Боже-ж ты мой! Я, знаете, тоже не лаптем чанахи хлебал... Не нами произнесено "О времена!О нравы!"- это всегда будет произнесено о современниках ... Какое время-такие герои... Тут уж нам с вами выбирать- "На чьей вы стороне". Я на стороне своих предков.
А я - на боці своїх. Котрих знаю поіменно починаючи з першої половини 17 ст. І мене чомусь історія совєтських "врєменщіков" і псевдогероїв не надихає.
А я на стороні своїх. І героєм для мене завжди буде мій дід -окружний референт по ідеології ОУН-УПА(б). Який загинув в бою з бандитами- енкаведистами. І на стороні захисників своєї землі від окупантів.
А я на стороне своего прадеда-казака "некрасовца". Который пережил румынскую оккупацию - дважды, с 1918-1940 и 1941-1944 в Измаиле. А его сын -(мой дед), бил немцев, которых на нашу землю всегда приводили галичане, сначала петлюровцы, потом будущие "герои" схронов и крыевок... Прадед оставался в Бессарабии с остатками (той-самой) "Брусиловской" армии- кстати! В которую стреляли херои "Макивки".
Особенно радует геройство Бандеры , Шухевича и пр.. Очень нравится это все жителям юга , и востока Украины.
Знаю, знаю. Нещодавно займався заявкою на комутацію: Івано-Франківськ, вул. Бандери - Донецьк, вул. Леніна. Кому хто подобається.
Почему же Ленина? Раздача ющенком героев бандерам и пр. , потянула за собой дальнейшие указания по переименованию улиц , проспектов , площадей именами этих самых...героев.
Боря, а вы не занимались коммутацией в Одессе, в переулке Грибоедова ? Какие-то сволочи его переименовали в пер. Шухевича... За что ? Чем провинился Грибоедов перед укро.нацюками ? Кто такой Шухевич для Одессы ?! Скрывался там ? Так на юга все бандюки бегали... На всех улиц не хватит... Может найдется во Львове или Киеве улица для нашего Миши Японца ?
А вулиця Кивалова вже є в Одесі? Ми з водієм якось в Харкові по приколу розпитували, де проспект Кушнарьова - тільки десятий пішохід зрозумів, що ми приколюємося. А держадміністрація харкова ледве відбилася від такої ініціативи ПР. Gambrinus, Ви охолоньте і коли-небудь (не зараз) Вам підкажуть лінки на правдиву інформацію про те, за що і проти кого воювала УПА. Вам буде важко те переварити, але краще їсти сироїжки, ніж мухомори.
герои Украины Или Екатерининской площадью назвать центр.площадь во Лювове! А что?! Одессе навязывают то.что ей и в страшном сне не снилось!
Не ображайтеся, але здибав я совєтську карикатурку зразку 1957 року. Називалася "Гаррі Трумен спостерігає". Чоловічок стоїть у позі страуса, притиснувши до дупи бінокль і кричить: "Не вижу! не верю! Пусть мне русские докажут!" (мова йшла про перший совєтський супутник).
Я останні пробіли у цьому питанні закрив у 1989 році. Коли ще Інета у нас не було. І просто дивуюся тим, хто харчується російською пропагандою.
Вам повезло , что вы не спросили в Одессе , где прошпект Бандеры , а то над вами бы здесь ...поприкалывались.
Ради интереса, Нестор Махно по Вашим понятиям на Героя Украины тянет? Обосную, в зоне влияния рубил в капусту всех кто не с ним и петлюровцев, и центральнорадовцев, и красных и белых. Вышел из крестьян, их интересы и защищал в меру возможностей.
Електорат Януковича любить відразу "бакланку включать"? У нас таке практикують хіба що в районі ДВРЗ (Дарницького вагоноремонтного заводу).