А яка доля цього законопроекту: http://dkrp.gov.ua:8080/control/uk/publish/article?art_id=114837&cat_id=59517 «Стаття 1054-1. Валюта кредитного договору Якщо кредитний договір укладено в іноземній валюті, банки зобов’язані здійснити перерахування всіх іпотечних або інших кредитів та платежів з погашення основної суми боргу за користування іпотечними або іншими кредитами, виданими фізичним особам в іноземній валюті, у національну валюту України по офіційному курсу гривні до іноземної валюти, встановленому Національним банком України на момент укладення кредитного договору». Я точно пам'ятаю, що один такий проект вже завалили ...там декількох голосів не вистачило.
подібне розказується в "Дух часу 1" і "Дух часу 2" але більш детальніше П.С. для тих хто не знає як скачувати онлайн відео( за допомогою Opera): запускаємо відео в опері і нехай загрузиться до кінця, а потім копіюємо файл з розширенням *flv , *.tmp, *.iflv або дивимося по даті створення, який знаходиться в 'Program Files/Opera/profile/cache4/' або 'Documents and Settings/User/Application Data/Opera/profile/cache4/', а потім відкриваємо flv-плеєром
думаю туманна, закон зворотньої дії немає, якщо він не пом"якшує, тут пом"якшує, але тільки для однієї із сторін договору ... ну і по логіці мав би бути аналогічний законопроект по валютних депозитах .... видача у гривні по курсу на момент заключення договору .... треба про всіх "дбати"
Маріуполь. Самоспалення в колекторській фірмі. http://tsn.ua/bin/video.php?media_i...age=&subtype=tsnnews&article_id=&subtype_id=4 Кредитні боржники йдуть на крайнощі http://tsn.ua/bin/video.php?media_i...age=&subtype=tsnnews&article_id=&subtype_id=4
мене найбільше добиває наступне, виступає якийсь клєрк і каже: банкам тре дати гроші з МВФ, бо як вже банки стануть - труба буде. Але ж послухайте, банки такі ж комерційні приватні проекти, як і інші, не можеш працювати - з пляжу, нє?
А знаєте, що би я зробив? Я б відмінив гривню.... ну раз не вміють наші можновладці берегти свою валюту нашо калічити народ? Я б ввів євро і крапка. Зарплата 300 євро.... а чо? нормально! Ні тобі інфляції, ні тобі спікуляції на курсах, ні тобі канторів.... євро і все. Чорногорія так і зробила... і доречі нікого не питала, просто ввела євро, як внутрішнє розпорядження. Я думаю, що простий люд би тільки виграв.........
Ось що у вікіпедії пише про ВВП і інфляцію: http://uk.wikipedia.org/wiki/ВВП Моя думка така: ВВП роздувався лише в умовах підкачки закордонними кредитами.
що Ви тим хотіли сказати ? розумієте є різниця між номінальним ВВП, який залежить в т.ч. від інфляції, масштабу цін і його реальним приростом - те що прийнято називати економічним зростанням ... Я зрозумів, що спочатку йшла мова, що частка держборгу низька бо ВВП надутий ... Я ж кажу ВВП надутий через інфляцію, для прикладу: ВВП 2006 року - 544,2 млрд грн ВВП 2007 року - 720,7 млрд грн Зміна - 32% Реальний приріст - 7,9% Для розрахунку частки держборгу беруться(бралися) оті 720 млрд, незважаючи на те що ВВП дефлятор (інфляційна складова ВВП) становив 22,7% Звичайно на ці 22,7% мали вплив кредитні вкладення, але далеко не 100%-ний.
Черговий брєдовий законопроект прийнятий у першому читанні ВР ухвалила законопроект щодо запобігання впливу світової фінансової кризи на хлібопекарську галузь Десь вчора ще виступав представник тої асоціації, мовляв літом вони хотіли гривневі кредити, а гривні не було і їх умовили (майже примусили) взяти кредит у доларах ....
хай державні банки їх і перекредитовують і реструктуризують хоч на скіки хоч... найшли крайніх... нашо було валютні кредити дозоляти? тільки для позичальників із надходженням вал. виручки. так нє... і взагалі вам не здається, що ці всі наїзди на комерційні банк - ну вже аж за дуже? а де ж регулятор був весь цей час? чи може їм просто було вигідно вести таку політику? а тепер тикають пальцем і продають за безцінь. взяти ті ж "надри": "хороший" нацбанк виділив гроші, а нєхарошеє керівництво ці гроші собі привласнило. а чому не контролюється цільове використання? чому в кінці кінців не можна притягнути до кримінальної відповідальності тих кому виділяли? шо це за манера тикати пальцями і нічого не робити? подеребанили гроші, які Україна взяла в кредит, а тепер розпродуєте те що лишилось? так тримати... рано чи пізно боком вилізе
Хай буде по вашому. Інформації про ВВП у 4 кварталі 2008 року чомусь досі немає. Підозрюю що там є різкий спад, порівняно з попередніми періодами, адже як раз з початку вересня стали появлятись перші ознаки кризи.
Номінальне річне значення завжди пізніше є, зараз маємозначення зміни реального ВВП за 2008 рік - 102,1%. А номінальний за 4 квартал 2008 можна приблизно підрахувати: ВВП дефлятор у 2006-2007 роках був близький до індексу цін виробників (ІЦВ), за 2008 ІЦВ = 123%, і тому по аналогії: ~ ВВП номінальний за 2008 (905,115 млрд грн.)=ВВП номінальний за 2007 (720,731 млрд грн.) х дефлятор (123% ) х реальний ріст (102,1% ) ВВП номінальний за 4 кв 2008 = 905,115 млрд грн.- ВВП за 1-3 кв 2008 (697,449 млрд.грн) = 207,661 млрд грн. Для порівняння: І кв.08 186,635 млрд грн. ІІ кв.08 232,470 млрд грн. ІІІ кв.08 278,344 млрд грн. Тобто дійсно серйозний спад, бо у 2007 році було навпаки: І кв.07 137,648 млрд грн. ІІ кв.07 165,116 млрд грн. ІІІ кв.07 197,400 млрд грн. ІV кв.07 212,781 млрд грн. Доречі, сума поквартальних ВВП у 2007 не дорівнює вцілому за 2007 .... там є якісь статистичні нюянси
Якщо депозит залучено коли банк був учасником, то він гарантований .... Майбутні зміни стану з "учасника" на "тимчасового учасника" не впливають на гарантування раніше залученого депозиту.
по закону як я розумію... А якщо країна оголосить дефолт? До речі, про подібні гарантії в Росії родичі розповідали. Там їм фонд повертав протягом 5 років їхній вклад. А взагалі сумно. Бо в знайомих з вини банку біда..тобто не з прямої вини, а тому, що не віддали по закону депозит і не було в людей коштів зарадити біді - шансу щось виправити..дуже гірка історія...
важко сказати, лише відзначу, що фонд (гроші фонду) існує абсолютно окремо від державного бюджету, інших держ і спец фондів .... це свого роду спеціальна така страхова компанія, яка діє більше в інтересах високоліквідного збереження та незначного накопичення, ніж отримання прибутку ... мені також відомі такі історії