Не зовсім так. Ще варто продумати систему фокусування та врахувати рух Сонця. Припустимо площа лінци 1 кв.м. Тобто корисна площа задіяного світла 1 кв.м. Не більше. При цьому площа нагрівання буде обмежена зфокусованим світлом. Панель площею 1 кв.м. буде грітись на площі припустимо 1 кв.дм. Решта задіяна не буде. Вся конструкція втрачає сенс. Один мій корєш змайстрував геліотермічну батарею для нагрівання води на кухню. Труби 3/4 зварені в батарею, помальовані на чорно-матове та закрите рамою, як на парники. Нічо, гріє. За сонячний день нагріває бочку 150 л, а вечором нею користує.
Конструкція проста. Труба 0,5-3/4 дюйма і довжиною із топку з'єднана з ємкістю з ДП. В трубі отвори - 0,5 мм - 1,0 мм. Кранік. Відкриваємо кран. Наповнюєм трубу солярою і підпалюєм "патички з ганчіркою". Коли соляра почне випаровуватись, пара загоряється. Відкриваємо кранік, регулюючи подачу соляри, щоби не вигоріло і не перелило. Принцип паяльної лампи.
Так в принципі і варити не треба, і фарбувати не треба, берете чорну трубу пластикову, ящик з фанери мілкий і великий, накручуєте трубу спіраллю і накр ваєте як парник от і вся батарея.
Так, та не так... Теплопроводимість пластику разів в двадцять-тридцять нижча за сталь. Відповідно і ККД нижче, і грітиме гірше.
По чистому ДТ вопросов нет. Кстати, кунги вояковские чем сейчас отапливаются? Нужно будет, коли буде вільний час та велике натхнення, провести лабораторную работу с эмульсией, как на видеоролике, а дальше, будем посмотреть. Ежели таки да горит, то попытаться как-то грамотно эту эмульсию сжигать, чем-то типа паяльной лампы.
Був час, про цей вид (гм...!?) палива багато говорили. Навіть пропонувались саморобні прибамбаси до ДВС, які подають розпилену воду до карбюраторів. І казали, що дуже вигідно і добре, не втрачаючи потужності. Зрештою, якщо в пальник ввести ще одну трубку, з водою, яка буде випаровеватись і змішуватись із парою ДП, то можна досягнути ефекту водно-паливних сумішей.
Пропоную подивитися на ще одну цікаву модель: View: https://www.youtube.com/watch?v=UQmGZIOQ878 тут краще можна розібрати сам принцип View: https://www.youtube.com/watch?v=u3LozLBAvbc
ми вирішили в себе вдома провести експеримент - на протязі 1 місяця будемо по максимуму економити та економити) По-перше, замінили всі лампи на зберігаючі (вибирали ціну\якість http://eleko.com.ua/) По-друге, мінімально вживати елек. техніку, тільки необхідне По-третє, не купуємо те, без чого не зможемо жити (в розумних межах) З приводу сонячних панель поки що думаємо
Немецкие ученые получили устойчивую термоядерную реакцию, которая может привести к революции в энергетике
я про таке давно думав, а ще у нас немало просто закинутих високих димарів. Наприклад, недалеко від мене була стара цегольня. Димар там здоровенний, а коли заходиш в трубу з низу, то там така тяга, що волосся стає дибом. В основі труба має не менше 5 метрів у діаметрі, потім іде до звуження, що збільшуює швидкість повітряного потоку. Не треба ні вітру, ні сонця. Ставиш електрогенератор і воно валить, як має бути.
у мене іншке запитання. недалеко від мене йде високовольтна і я постійно думаю про хороший солєноїд, щоб відібрати трохи енергію від того дроту на відстані. Добре б заміряти електричне поле, тоді можна рахувати катушку.
А вот тут пес и зарыт . Чтобы генератор вырабатывал электричество требуется бОльшая работа, чем для простого вращения.