Я он також дуже багато думала про те чи справді в нас наперед накреслена доля а чи ми самі робимо вільний вибір? Думала, думала і прийшла до висновку що таки Бог нам дав вільний вибір, і ми завжди можемо змінити свою «долю». Кожен день ми стоїмо перед вибором і ми можемо обрати або одне або інше. Якщо ми обираємо перше, то відповідно наслідки того вибору і формують всі подальші події які будуть з нами відбуватись. Я вважаю казати, що це моя доля, неправильно, бо це звучить як оправдання того що можна скласти руки і нічого не робити. Моя «доля» може бути що я вийшла заміж (і знову ж таки, це мій вільний вибір) але якщо я не готова до життя в шлюбі, то все що буде пов’язане з тим мене буде незадовільняти і я в кінці вирішу розірвати узи шлюбу то моє рішення заторкне подальше життя всіх хто мав будь-яке відношення до того - мої батьки, мій чоловік, мої діти, його батьки. Але я маю вільну волю і можу не розірвати узи шлюбу і або жити тако-сяко, або направляти відносини в свому шлюбі... Любе що я виберу буде формувати не лише моє майбутнє ай майбутнє людей яких це торкається. Тому я не вірю в накреслену долю. Я вірю в те що Бог наперед знає що я оберу але він всеодно завжди буде переді мною ставити можливість вибору, бо він дав людині вільну волю. Тобто я не кажу, що Бог буде мене спокушати. Ні. Мене буде спокушати хто інший але Бог передав правила і закони якими я повинна керуватись коли роблю свій вибір. А чи буду я слухатись Божих посилань чи чиїх інших - це знову ж мій вибір. І мій вибір зачіпає не лише мене.
Кожної секунди.... І за вибір треба нести відповідальність ...вибрав значить так правильно і того і тримайся...а от коли нема впевненості в виборі появляються сумніви а коли нема відповідальності за вибір -розкаяння) А найхитріші хочуть просто все на Бога перекласти, мовляв, доля така...
Думаю слово раб додали спеціяльно в новому завіті, щоб тримати не в Божому а в духовному і фізичному рабстві. Бо син Божий і раб Божий - це дещо різні поняття, чи не так?
яка мудра і глибока думка... тре буде своїй малій сказати...ней трохи відійде - акурат скажу. Жи вона має вибір. Боліти її голові,чи не боліти. Дійсно,зволочі ж такі... Їхав нині,за кільцевою аварію видів - машина в пляцок. Вибрали ж. Свідомо. А родичі на похороні будуть казати - доля. Треба вам ще жертвам землетрусу написати. Ібо нєфік. Шо си хтіли - то си мають.
То їх свідомий вибір. Василь же ж казав,жи Бога нема. А Мих каже,що Бог вупше ні при чім. До всього. То всьо творці своєї долі! То вони всім керуют...
А ви вважаєте що то собі Бог тако сидів і машинками бавився? Того справа, того зліва а тоді гепнув їх головами до купи і каже - УПС! Самі собі винні. Зухвалі були і самовпевнені що їм все вольно і правила для них не писані. ---------- Додано в 02:52 ---------- Попередній допис був написаний в 02:41 ---------- В Новому? Ви точно подумали перед тим як написати?
Залежно,хто як сприймає Бога. Ви можете сприймати Його,як старого дідка на хмарці,я - як могутню силу,що створила і керує Всім. Від того не зміниться абсолютно нічого...
Дасться те,що має датися. Не більше,не менше - акурат те,що призначено конкретній людині. І в конкретний час - той,коли цце має датись. Ні секундою раніше,ні пізніше.
Прошу, пані. Я завше думаю перед тим, як щось писати... Раб не згадується Ісусом ніде. Він не говорить про рабство, як правильно. Він закликає до рівності. Але курча-ляга далі продовжують говорити про рабство - такі собі старозавітні традиції - фарисей і простолюдин, піп і раб попа...(весь катехизис цим списаний і така вже прив'язка до старого закону, який до інших народів не має жодного відношення - хіба історія кровавої різні...) а Комусь дуже було зручно зберегти цю філософію - навіть ряси собі пошили, щоб виділятися серед інших... Я не правий?
А ви вважаєте, що якщо ви потрапите в аварію і хтось зрівняє вашу машину в гармошку - то Бог буде ні до чого? (Хіба не пише, що Богом кожному відміряно?) Це і буде Божа крапка. Але дай Бог вам дожити до вашого дня не за таких умов...
Ромко, тобі важко відкрити Біблію і почитати слова: "по вірі дасться", чи краще вірити власним догадкам? ---------- Додано в 11:34 ---------- Попередній допис був написаний в 11:26 ---------- Думаю, що ні. Почитайте притчу про блудного сина. Блудний син, коли усвідомив стан свого становища, вернувся до батька і просив його, щоб той його взяв до себе яко слугу-раба. А це стається тоді, коли людина є в стані повного розкаяння і визнання свого жалюгідного стану. Блудного сина Батько сприйме, як сина. Хочемо стати божими дітьми? Мусимо усвідомити свій стан, пройти через раба.
Я читав і іншу притчу. Про 1, 2 і 4 золоті... (один закопав, інших двоє вклали кошти під відсоток...) Пропонуєте кожному заробити по 30 срібняків??? Притча на то і притча, щоб навчати. (і то тільки тих, хто готовий задуматися). Ісус ніколи не відстоював рабства і казав - пробач ближньому своєму... Я певен. 1800 років назад, християни не мали жодних ряс, жодних понтів і жодного рабства... ---------- Додано в 11:48 ---------- Попередній допис був написаний в 11:45 ---------- Так. Ні світом править якраз Бог, а миром на Землі - диявол...