не відволікайся від теми. про вуйка і як уявляють собі Бога традиційні християни почитаєш у вартовій башті. вони всьо знають. Ти краще дай відповідь на ті питання, що я задав. і ще... Для чого Бог нас закликає до любові до ближнього, якщо то від нас "зовсім" не залежить? Чому Бог каже "не вбий", "не кради", якщо від нас нічого незалежить?
Є гуцулька приповідка Доки Божої волі, доти мудрости мої (твої). І ще...з Євангелія віт Матвія Поправді ж кажу вам: доки небо й земля не минеться, ані йота єдина, ані жаден значок із Закону не минеться, аж поки не збудеться все.
правильно - ЗАКОНУ. а ми не є закон. ми - юзери. ---------- Додано в 12:27 ---------- Попередній допис був написаний в 12:25 ---------- ну так, людина повинна прагнути жити так, яка Його воля(Хай буде воля Твоя). Правда, не завжди то виходить.
Я живу,борюся за свою дитину,і піду до кінця,бо на це Його Воля. Інший складе руки,відхреститься від дитини і буде жити в своє задоволення. І це теж Його Воля,щодо тої людини. Десь,в СП є слова:" І волосок не впаде з голови без Божої Волі". То Ісусові слова. По твоєму,він лукавив?
А ще пише - дай мені Боже мудрости... (а не розуму) ---------- Додано в 12:45 ---------- Попередній допис був написаний в 12:43 ---------- Дозволю втрутитися - Він дозволив, але не робив... (Хоч це не знімає питання, навіщо людям страждати не за свої гріхи...)
Неправда, те, що ти борешся - то твій вільний вибір, так, напевно він співпадає з Його волею. Так само той хтось, який в подібній ситуації кинув дитину, це також його особистий вибір, правда чи той вибір співпадає з Його волею? Напевно ні. ---------- Додано в 12:59 ---------- Попередній допис був написаний в 12:49 ---------- Ні, Він говорив правду, але для кого? для того, хто покладається на Бога, а не робить виключно своїм розумом, своїм Его. У своїх проблемах тре покладатися на Нього, довірити Йому свої проблеми. Така суть тих слів. Залиши на Господа твою турботу, і він тебе підтримає: повіки не допустить, щоб справедливий захитався.
Як на мене доля і вибір взаємо повязані між собою, інколи здається, що доля формує той чи інший вибір в житті, а частіше здається, що все навпаки... Є така легенда про те, що ангели попросили в Бога забрати в них право вибору, після війни між ними, а люди залишили це право собі і до тепер. Тому воно в нас так і переплелось за тисячі років...
Осмілюсь зробити серйозну заявку. Є річ на яку Божа Воля не поширюється і ця річ воля людини. Бог ніколи не встановлював диктатуру над волею людини, але Він поставив правила і якщо людина їх не виконуватиме то жатиме (закон сіяння і жнив), так само як жатиме якщо виконуватиме, бо Бог дав ще й обітниці. В Біблії умова "якщо" вживається, здається, 1350 разів (треба ще раз глянути, але цифра більш менш точна). "Якщо ти то Я", "Якщо ти так то Я так". На кожну свою обітницю, пророцтво, благословіння чи прокляття Господь поставив шлагбаум. Не наводжу жодного місця, тому що довелось би всю Біблію переписати сюди Господь ЗАВЖДИ залишає останнє слово за СОБОЮ, але ніколи не перечить волі людини і відштовхується при формуванні вищенаведених застосунків до людини вже згідно її рішення. Це не означає, що людина яка віддала своє серце Богу, буде підхоплена одразу, чи буде жити в мирі, чи ще щось. Бог дасть випробування (серце перепалить вогнем), і випробування великі, щоб перевірити чи віра наша міцна. Думку можна розвивати до безкінченості
Ти коли-небудь задумувався над словами: "Хай буде воля Твоя". Якщо все, без виключення є Божа воля, то який зміст призивати "Хай буде...."? Бог дав людині вибір, волю. Людина повинна навчитися жити відповідно до Його волі. Бути не роботом, а самостійною особою і при тому згідно свої волі виконувати Його волю. Процес виховання триває, чи то формування людини. Та й і воля, яка дана Богом людині у чому полягає? Лиш у виборі: зло/добро. Наша воля є у певній мірі обмежена, так само і зло діє згідно того, що Бог допістив і не більше. Так що Божа воля, взагальному діє всюди, але у середовищі допуску, де Бог дав певну волю людям може бути по-різному. Я думаю, що у глобальних питання, таких, як розвиток людства, розвиток церкви і т.д. все діється з Божої волі, а на людей впливають різні сили, а людина вибирає, бо має волю.
Як же ми хочемо збагнути Божу волю, якщо віримо тільки самі собі й тримаємося своєї волі? Наша воля є міцною стіною, що віддалаяє людину від Бога. Коли людина слухається своєї волі, то не бачить, що шляхи Божі - бездоганні. Чому ворог так любить тих, що покладаються лише на себе? Тому, що вони допомогають дияволові й самі кують собі лихо. Я не знаю іншого падіння, окрім того, коли людина у всьому слухає саму себе. Макарій Великий
Одні вважають,що Божу Волю вони побачать(почують.уяснять) лиш в церкві,або читаючи СП. Я ж переконаний,що Божа Воля - у всіх подіях,що відбувається з нами,навколо нас,в світі....
Я теж погоджуюсь людська натура - то велика сила,може творити,як великі речі,так і паскудні....але є величезний зв"язок між вибором і долею, а знаєте який?імхо долю не обираємо....обираємо лише можливість коректувати її, і то не завжди....в силу волі характеру,мудрості і інтелекту. Колись моя бабця казали:Шо має бути того не минути....Може й так...Золота середина тієї правди про волю-це вірити,шо Бог тебе не покинув, ну і шо тобі під силу знести тоті життєві тягарі.і т.д. і т.п. ---------- Додано в 09:19 ---------- Попередній допис був написаний в 09:18 ---------- Ромко,а ти упускаєш факт існування сатани і його злодіяння... ---------- Додано в 09:21 ---------- Попередній допис був написаний в 09:19 ---------- Звісно,Господь може втрутись у анархічну систему речей, але оте вичікування не просто так,імхо ....- то наш вибір,якщо цю тезу роздути до рамок загального маштабу?
Анітрошки. просто ні хвилини не допускаю прирівняння Бога до антипка. І Божої Волі до волі Його творінь.
Та я не в тому сенсі Маю на увазі,шо Бог не хоче аби людина страждала,того хоче сатана,але люди чомусь його злодіяння здебільшого плутають з волею Господа,але ж де коріння всіх бід? в першому гріхопадінні,а хто його вчинив?Сатана- а ми з вами мізерії,пішаки в його руках....от для чого нам Господь дав право вибору.....як ковток спасіння,визволення.А оте марнотрацтво і пошуки "істинної волі" є нічим іншим,як самообман і звинувачення на адресу Бога.
Ну то ти так думаєш, я ...але повір є й такі. ---------- Додано в 09:34 ---------- Попередній допис був написаний в 09:33 ---------- І такі люди не віруючі,хоч можливо і ходять до церкви...але нарікають,нарікають на тую долю - а хіба це не звинувачувати Бога?
Гм.. вперше чую таку думку. Бог дав людині право вибору разом з створінням людини. То ми бачимо з Біблії. Людина знала, що їсти плід з дерева життя був заборонений, але то дерево не було ізольовано від людини, у неї був вибір: їсти, або не їсти. Чому Бог дав людині волю вибору? То знає Сам Бог, а я ж думаю, що Богу потрібні свідомі люди, які б відчували любов до Нього, бо якщо б люди були послушними рОботами, то й робили б все з примусу і там би не було любові.