Так Анголи є духовні істоти і мають спілкування з Богом, але найголовніше- вони не є Його дітьми і ні за одного ангела Він не віддав свого життя. Навть за Люцифера, котрий був найближче до Нього до свого падіння. І ще: 1Кор.6:3 Хіба ви не знаєте, що ми(християни) будем судити Анголів, а не тільки життєве? -А ви кажете, що анголи є вищими від людини то як як може менший більшого судити? Євр.2:16 Бо приймає Він не Анголів, але Авраамове насіння (тих хто від віри)- від віри можуть бути тільки люди, анголам не потрібна віра Євр.1:14 Чи не всі вони (анголи) духи служебні, що їх посилають на службу для тих, хто має спасіння вспадкувати?
Усе правильно кажете, тільки, маленька поправка- що не цей вид створінь оголосив себе Його вінцями, а Сам Творець назвав цей вид(нас людей) так.
Тим, що мій син назве мене татком не принизить мене зовсім, а навпаки я буду тільки тішитися цим. Так і наш Творець хоче, щоб ми називали Його Татком: "Отче наш, ти що є на небесах..."
Це Ваша думка..., але не Біблійна... А хто по-Вашому є вінцем Його творива? Мій син для мене є найвищим і найбільшим зі всього, що би я не створив, чи про що би я не мріяв... Чому Ви думаєте, що в Бога інакше? Якщо ми є Його образом і подобою, то в нас є і подібні почуття і переживання до своїх дітей як і у Нього до нас...
Поясніть будь-ласка де в вашому трикутнику Закон,який був явно даний Богом людям. І існування цього Закону відомо більшості населення нашої планети. І чому в Біблії немає малозрозумілих понять карма ,реінкарнація,які можна довільно інтерпретувати,а є виключно зрозумілі всім поняття?
Можна навіяти собі інше...в стані трансу.. - Я пупец землі,вінець Всесвіту,кінець і вершина всього створеного Богом(гей,бо я Його дитина,я так сказав!).І по вуха в чиколяді..е-е-е...манній небесній,сам творю свою долю.І всьо...Бо я так думаю.
Слухняна дитина не буде самою "творити свою долю", а завжди буде слухати, що їй каже її батько. Хоча як і слухняна, так і та шо "по вуха в чиколяді" залишаються Його дітьми і вінцями Його творива!!!
А до чого я й веду.. Ми творимо Його Волю..для кожного свою..Ним накреслену... Де все станеться,тоді,коли задумано Ним..не раніше,й не пізніше..
"Провидение в отдельном человеческом экземпляре имеет представителем т. наз. совесть, которая абсолютно нейтральна, не толкает и не задерживает, а только освещает путь, указывая, как нейтрализовать для настоящего момента бинер добро – зло." - я ставлю знак "=" між тим, що даний автор назвав провидінням і тим, що Ви називаєте Божим законом. Бог не заставляє, він лише вказує шлях, це в даній статті є під поняттям "провидіння". В Біблії написано про творення світу на протязі 7 днів, це "виключно зрозуміле поняття" - Ви сприймаєте це буквально? Я вже наголошував - не потрібно сприймати Біблію буквально, читайте між рядками, зрештою, кожен бачить там те, що хоче бачити
Ні не треба читати між рядками,треба вивчати.Мудрі люди,що давно вивчають Біблію,стверджують,що книга має чотири рівня розуміння,сприяття.Тому Біблія і є надзвичайною книгою,що відкривається людині у процесі пізнання. Якби т.наз.совість була нейтральною,то не було би і т.наз.мук совісті
: Це називається- "Не знаю як правильно, але я проти..." Але менше з тим, Ромку- повірте, я вів з Вами цю дискусію, не просто для того, щоб довести свою правоту. Знати розумом, що ти є Його дитиною і вінцем Його творива -це одне, а пережити у своєму дусі те що ти є Його улюбленою дитиною-це зовсім інше і набагато глибше. Я це колись одного разу сильно пережив і зараз кожного дня переживаю , коли відкриваю Його Слово, чи приходжу до свого Татка в молитві. Може варто прийти до свого Творця і запитати Його особисто, ким Ви є для Нього. Я впевнений, що він точно відповість..., якщо запитання буде щирим і відвертим... Хоча, зрештою, на все свій час...
В і чому Ви мене хочете переконати? В тому,що ми,люди є вінці природи? Ні,я так не вважаю. В тому,що Бог обмежився лише створенням Землі...чи вона для Вас є Всесвітом? Ні,Всесвіт безмежний В тому,що роблячи той,чи інший крок,ми не виконуєм Його волю? Ні,на все - Його Воля.На кожен наш крок,кожен порух,кожну думку.
Ви пишете зі своєї точки зору: "я так вважаю...", "я думаю...", а ви цікавилися, яка в Нього точка зору на ці питання? Можливо інша...? Як дізнатися? Відкрити Його Слово і прочитати...
Яке? Те, що нас удостоїли честі читати Церковні собори, перепиисувачі, відкинувши все інше, хоча б ті самі апокрифічні твори - http://www.gumer.info/bogoslov_Buks/apokrif/index.php, http://lib.guru.ua/HRISTIAN/apokalypsis.txt.
Я знаю...що своєї долі не уникну І сприймаю Його волю... Не раз вже зустрічався з такою думкою,як Ваша... Що Божа сила може бути тільки в церкві і т.д....і т.п... Категорично не згідний з тим...Як з намаганням трактувати Його Волю.. Вважаю це обмеженістю і фанатизмом... Я вірю в Бога і знаю,що Він почує мої молитви і в лісі і вдома,і,будь-де. І своїми словами...А не тільки словами з СП і молитовників... А Його підтримку я відчував вже не раз... Як і Чуда... Зрештою все моє життя після клінічної смерті - чудо.. Але це Його Воля...доля... Якої я не зміню..як би не хотів.