Чому Бог мовчить?

Discussion in 'Релігії народів світу' started by консультант, Apr 12, 2011.

1. консультант

консультант Дуже важлива персона

Чому при всій Своїй Досконалості Бог дозволив розіп"яти Свого Єдинородного Сина? Якщо з любові до людей, то де Його Любов до Сина? Чому Сам не віддав Себе в жертву, а Ісуса? Віддавши б Себе, Він ще більше підтвердив би Свою Любов, бо врятував би не тільки людей, але й Єдинородного Сина? Колись мені було закинуто, що я заблудився серед трьох сосен. Цікаво, хто тут на форумі не заблудший?:)
    Що ми і робимо, в тому числі і завдяки цьому форуму. Форум - це теж свого роду Церква. "Де двоє, або троє зберуться во ім"я моє, там я буду між ними".
    Якщо хтось є поруч, можна надіятись і навіть вірити, якщо немає нікого, потрібно щось робити.:) Віра без діл - мертва!

• Подобається Подобається x 5
  2. Locke

Locke невиправний реаліст

Якщо сказати поправді - то всі заблудші, і не тільки на форумі. Деколи стає просто смішно, що земні істоти, як ми з вами, хочуть пояснити одне одному (а деколи в гострих суперечках із бризками слюни і взаємними образами та звинуваченнями) сутність Бога.
    Наївні, як діти. Часто сутність близької тобі людини не можна докінця зрозуміти і пояснити. А як зрозуміти нам, фізичним істотам з трьохвимірного фізичного світу з обмеженим діапазоном сприйняття навіть фізичного світу, сутність найдосконалішої духовної істоти - Бога. Але всі стараються показати, що вони найбільше просунулися в цьому питанні.
    Вже не раз приводив цей приклад, але приведу його ще раз: Як пояснити сліпій від народження людині чим відрізняється червоний колір від зеленого, коли йому навіть таке поняття, як колір невідоме. Отак і в цьому випадку.
    А той хто каже, що з Біблії - Слова Божого можна абсолютно все зрозуміти - теж думаю неправий. Спробуйте пояснити дворічній дитині основи квантової механіки. Так і там думаю, що приведено певні пояснення "на пальцях" того, що людині важко, або й неможливо, іншим способом пояснити.

• Подобається Подобається x 9
  3. ovod

ovod Well-Known Member

а може тре глянути під іншим кутом?
    ви ж впевнені, що все було правильно зроблено тільки не можете зрозуміти чому... значить підхід не вірний....

а як знати де межа? можливо ще одне зусилля і камінь зрушиться, але йдемо шукати поміч..
    або може і двоє його не зрушать, а намагаємося його підняти поки не впадемо без сил....
    як знати де межа?

ну кожен показує своє сприйняття, але як воно насправді хто-його знає...

згідний передати можна тільки слова, а відчуття не можна...

якщо Біблія це буквар то де тоді алгебра і фізика?

4. Locke

Locke невиправний реаліст

Ці дисципліни відносяться до різних речей. Алгебра і фізика намагаються пояснити і описати явища виключно матеріального світу. Причому в тій площині, яку може сприйняти і описати людина користуючись як власними органами чуттів, так і за допомогою приладів, створених тією ж людиною. Поки що не створено приладів, які можуть вивчати духовний світ і думаю, що навряд чи вони колись будуть створені. Хоча....
    А чи Біблія - то буквар - важко сказати. В букварі принаймі все визначено чітко і недвозначно. А Біблію ой як важко зрозуміти до кінця. Правда деякі люди стверджують, що їм це вдалося. :)

• Подобається Подобається x 2
  5. Levko

Levko Well-Known Member

:crazy: Мдяя...
    Важко щось сказати... :scratch_one-s_head:

• Подобається Подобається x 1
  6. ovod

ovod Well-Known Member

я мав на увазі, що Біблія це простіше пояснення( для нас буквар по розумінню), а значить насправді є складніше пояснення( для нас як "алгебра" і "фізика" по розумінню)

7. Dzeko

Dzeko Well-Known Member

Чому так примітивно? Наприклад люди не думають своїми дурними головами, тому на порозі війна, атомні катастрофи і т.д, і в цей момент повинен з'явитися Бог і поміняти всім памперси, щоб знову весело світило сонечко і можна було починати лажати заново, чи що? Є заповіді, вони дані для того, щоб люди не докочувались до таких проблем.

• Подобається Подобається x 3
  8. Levko

Levko Well-Known Member

Думаю, ви праві, п.Locke, що своїм обмеженим розумом людям направду нереально зрозуміти сутність Бога.
    Впринципі, так і написано, що тілесна людина не може зрозуміти речей Божих:

1Кор.2:14
    А людина тілесна не приймає речей, що від Божого Духа, бо їй це глупота, і вона зрозуміти їх не може, бо вони розуміються тільки духовно.

Але для того і є віра!
    Людина визнає себе грішником перед Богом, вірою приймає Ісуса як свого Господа і Спасителя, тобто народжується духовно, чи від Духа. Так починаються взаємні стосунки любові між Батьком і Його дитиною.
    А Своїй дитині, котра по-справжньому любить Його Батько відкриває Свою сутність через Духа Свого, Котрий поселяється в серці Його люблячої дитини :

1Кор.2:9
    Але, як написано: Чого око не бачило й вухо не чуло, і що на серце людині не впало, те Бог приготував був тим, хто любить Його! А нам Бог відкрив це Своїм Духом, усе бо досліджує Дух, навіть Божі глибини.

А інакше як можна зрозуміти сутність Бога ? :dntknw:

9. Kats

Kats Романтик

Мене завше турбувало кілька питань: А Ви теж вірите в змій, що говорять? Якщо Адам і Єва перші люди і в них були сини, то як продовжився рід? І ще ми всі євреї!!!

• Подобається Подобається x 4
  10. Levko

Levko Well-Known Member

11. comanche

comanche знайшовся

В очевидь це не здивувало Єву, отже можемо зробити припущення, що це було звичним явищем.
    Читайте уважніше буття, там все описано.. в даному випадку ви демонструєте абсолютне не знання предмету розмови. Десь щось чули, і намагаєтесь проаналізувати, так не годиться, спочатку дослідіть і лиш тоді висовуйте твердження. Це стосується будь якої області, тому що смію припустити, якщо ви так виражаєтесь стосовно одного предмету, то й з іншими у вас такі ж проблеми, себто ви робите висновки не з власного досвіду, а досвіду авторитетних для вас людей, котрі так сказали.
    Єврейський народ виник значно пізніше.. а точніше з Авраама.
    А якщо навіть так? то чому не дивує вас, що всі ми неандертальці?
    Знову ж таки... звичайні, необаргументовані тези, які ви прочитали десь, чи від когось почули.. але оперуєте цим як абсолютними фактами.

Пізнайте істину і істина зробить вас вільними :)

12. Levko

Levko Well-Known Member

Може спочатку краще запитати, чому дівчина вночі та ще й сама поверталася, а не чому Бог не захистив?

13. Kats

Kats Романтик

Ну от тільки був Адам.. з його ребра Єва... дві людини на Землі... і що далі по Вашому?

14. comanche

comanche знайшовся

от про що я веду мову.. ви далі 3-го розділу не змогли прочитати :)

15. Kats

Kats Романтик

та я до того і вів... він породив Сиф... а Сиф з ким дітей то породжував... ну явно не сам.. мати тих дітей хто?

16. Levko

Levko Well-Known Member

Сказати "чому Бог мовчить", є легше, ніж сказати "може я Його не чую".
    В першому випадку- це звинувачення, а в другому- це уже відповідальність.
    А звинуватити завжди простіше, ніж взяти відповідальність.

17. консультант

консультант Дуже важлива персона

Чому Бог не створив людину настільки досконалою, що могла б протистояти змієві?
    Чому Бог мовчав, коли вони починали пробувати яблуко, а чекав моменту і поставив їх перед фактом: ви такі-сякі? Виходить Бог створив людину і зразу створив їй проблеми, давши заповіді?:)
    Релігійне зібрання затягнулось.
    Звичайно. Ми звідти походимо.:)

18. Levko

Levko Well-Known Member

А до чого тут "чому Бог не захистив"?
    Бог затягнув зібрання? Бог прийняв рішення повертатися вночі самій?:)

19. comanche

comanche знайшовся

тут про Адама ідеться...

а чому Бог мав захистити???
    чому башта в Сілоамі впала на людей і Бог не захистив
    чому Бог не захистив Японію, адже там мабуть теж були християни....
    Чому падають літаки з християнами та тонуть кораблі? чому Бог не захистив перших християн від левів, катувань?

20. Levko

Levko Well-Known Member

З чого ви в зяли, що не створив досконалою? Скажіть, що може бути досконалішим за "образ і подобу Божу"?

Не написано, але я думаю, серце Його в той момент розривалося від болю...

Чому проблеми?

Уявіть собі, ідете ви по саду, де кругом вас море дерев з гарними плодами.
    Правда, що не є проблемою не їсти з одного дерева.
    Але всередині починає щось муляти- а чому з нього не можна їсти?
    Ага!! Бо сказали, що я помру, якщо з"їм з того дерева. :scratch_one-s_head:
    А може від мене щось приховують? Щось недоговорюють?
    А може і не помру якщо з"їм?
    Ні- я все таки з"їм, щоб бти вкурсі усього, а то хтозна, що від Нього можна чекати?

Бачите, як працює думка? Тут уже справа не в плоді, а в недовірі і бажанні бути вищим від Свого Творця і Забезпечителя....

а де твій аватар? :)