Якщо ви сплачуєте карткою у ресторані чи кафе, яким чином тобі даєте чайові? Чи даєте взагалі? Просите додати до рахунку сумму чи даєте готівкою?
Завжди залишаю чайові і у нас, і по всьому Світу. Бо вважаю, якщо тобі до послуги надали ще крихітку що тобі сподобалась, то варто за це віддячити, що офіціанта, що шеф-кухаря, що заправника. А ще, завжди беру флаєри, бо пам'ятаю як у зимку, моя дитина, щоб заробити гроші, студентом, їх роздавала.
Сплачую карточкою, чайові даю готівкою. ---------- Додано в 00:14 ---------- Попередній допис був написаний в 00:13 ---------- Я теж беру завжди флаєри, газетки та іншу макулатуру, за винятком брошурок а-ля Вартова Башта.
Та що Вас ті янкі так муляють ? Там взагалі все чесно, є заклади де все вказано окремою строкою, не подобалось, не залишайте зайвого, решту вам віддадуть цент в цент, сподобалось, віддячте. У янкі поїсти суперово все одно дешевше ніж у Європі так що не будте ангіною.
Та йому так муляють, так муляють, шо но! Критикує тих янкі, де як може. І каже після всього, що хтів би тут доживати віку. А щодо топіку. Я завжди залишаю чайові за хороше обслуговування в закладах харчування. Якщо погане обслуговування - фіга з маком. Залишаю чайові на столі після розрахунку готівкою. Якщо нема готівки в цей час і плачу карткою, то у нас тут є графа, де пише "tips" і там я вписую суму чайових. А тоді підсумовую разом, скільки вони мають з мене зняти. Вважаю чайові хорошою стимуляцією хорошого обслуговування. Одного разу ми зі сином були в ресторані і дуже нас погано обслуговували. То він там, де графа тих "tips'' він написав "Worst service ever!" Так що буде знати не тількт офіціант, а і його начальник.
B США офіціанти, бармени ітд живуть з чайових. Зарплати у них дуже символічні хоч воно в різних штатах дещо по різному. Чайові зазвичай не вимагають. Хоча якщо взнають що деякі народи їх не залишають то можуть. Наприклад в останні роки взнали що британці їх не люблять залишати і почали. Чайові не обов’язково залишати але якщо туди повернутись то ставлення може бути негативним. Тому краще залишати хіба сервіс поганий. З другого боку якщо виробити добрі відносини з бартендером можна деколи пити всю ніч на халяву. Тому воно не обов’язково в збиток. Часто можна отримати дивідент. Від офіціантів і кухаря деколи теж але це рідше. Зі всіма людьми які колись працювали офіціантами якщо поговорити на цю тему стає відомим що вони говорять дуже негарні речі про людей які не залишають чайові. Тому не знаю чи воно того вартує бо може колись повернутись. Там де немає офіціантів і є самообслуговування чайові можна не залишати. Але при бажанні можна залишити касиру.
ВОРОН!!!!!! Де ти був весь той час???? Я тобi минулого року в Новому йорку дзвонив, i знов дзвонив два мiсяцi тому в яблуку, могли б стрiлканутися. Я екстра пару днiв намагався додзвонитись блiн. ---------- Додано в 11:28 ---------- Попередній допис був написаний в 11:09 ---------- Та як ви критику вiд об"ективного погляду у вiдповiдь на вашi казочки для прiезжих про божественну Америку вiдрiзнити не можете, то хто вам винуватий. Чмирiть далi свого земляка шотоцо, який тоже бiльш об"ективнiше на Америку дивиться нiж ви.)
Ворон робив свою форумну народну республіку бо посрався з народним губернатором какави з мобільного через tapatalk
Треба було залишити повідомлення. Я б віддзвонив. Шкода. Хоч в мене вже рік проблеми зі здоров’ям. Властиво ні пити ні майже нічого їсти не можу. Сиджу на пігулках бо без них не можу. Навіть новини читати два останніх місяці не міг. Та й зараз не дуже можна. Тому мало що вже можу. Але б з радістю зустрівся. Я часто не піднімаю бо багато реклами по телефону.
Ой. То може на Флориду пiдлiкуватися, якраз буду там в березнi майже цiлий мiсяць?! НЙ не знаю вже коли, хiба проiздом. Шкода. Так чи iнакше - бережися, тримайся при здоров"i!! I трубку бери.)
Ну з власником я щось такого не чула,а от з барменом чи адміном точно))А взагалі в деяких закладах офіцианти все до купки за зміну складають,а потім в кінці діляться))
ГАДАЮ, НАВРЯД ЧИ ВЛАСНИК БІЗНЕСУ ВНЕСЕ ЧАЙОВІ У ЗАРПЛАТУ ЧИ ПРЕМІЮ. [FONT="]ТМ «Рáдой» предлагает доставку пива прямо в офис или на дом[/FONT] [FONT="]ТМ «Рáдой» для всех любителей настоящего пива премиум-класса предоставляет новую услугу.[/FONT] [FONT="]Всем желающим доставят полный 5-ти литровый бочонок пива «Рáдой» в любую точку Киева или Киевской области в течении 2—3-х часов.[/FONT] [FONT="]Стоимость бочонка пива – 1[/FONT][FONT="]7[/FONT][FONT="]0 гривен.[/FONT] [FONT="]Доставка по городу Киеву − бесплатная.[/FONT] [FONT="]Чтобы получить бочонок пива прямо в офис, на дачу или на пикник за город нужно всего лишь заказать пиво по телефону (044) 495-20-75, (067) 555-14-99 или на сайте компании [/FONT][FONT="]http://radoy.com.ua/zakaz[/FONT][FONT="][/FONT]
До чайових відношуся двояко. З одного боку деколи і хочеться віддячити за хороше обслуговування, а з іншого - це прямий обов"язок працівника гарно і ввічливо обслужити клієнта. Власник закладу повинен слідкувати, щоби всіх без виключення клієнтів обслуговували якісно, бо це створює імідж закладу, а значить відвідуваність і прибутки. Якщо продовжувати розвивати думку про чайові, то можна дійти до висновку, що "чайові" слід давати державному чиновнику за швидку і безболісну видачу довідки чи працівнику ДАІ, що не виписав протокол, а швиденько "відпустив з миром".