Тільку ві Львові Слова: Емануел Шлехтер Музика: Генрик Варс Обробка слів, переклад: Богдан Стельмах Вступ: Em Em/G F#7 F#7/C# H7 H7/A H7/G H7/F# Мелодія 1: Em Am7 Най єнші шукають на вербах грушок H7 Em В Мюнхені, Парижі, Торонті, Em F#7 Мене ж Бог боронить від хибних думок, C#7 F#7 H7 Зі Львова я ані на крок. Мелодія 2: E H7 Бо де ще є людєм так файно, як ту, H7 E Тільку ві Львові. E H7 Бо де ще зубачиш таку красоту, H7 E Тільку ві Львові. Мелодія 3: A E Ховаймо на спід тягар наших бід, H7 E І в Штати нема чо тікати. A E С# Таж пиво у нас холодне, як лід, F#7 H7 Дівчата солодкі, як мід. Мелодія 2: Якби ще десь раз я вродитисі вмів, то Тільку ві Львові. Так люблю той Львів, що бракує ми слів. H7 E Львів то є Львів. Програш (на тему Вступу). Мелодія 1: На світі є Відень, Гонконг і Нью-Йорк, Я ж нігди туди не поїду, Бо зроду не схильний до хибних думок, Зі Львова я ані на крок. Мелодія 2: Бо де ще так файно є людям, як ту, Тільку ві Львові. Бо де ще зубачиш таку красоту, Тільку ві Львові. Мелодія 3: Ховаймо на спід тягар наших бід, І в Штати нема чо тікати. Таж пиво у нас холодне, як лід, Дівчата солодкі, як мід. Мелодія 2: Бо де ще зубачиш таку красоту, Тільку ві Львові. Роздінут, роззуют, ще й писок наб'ют Тільку ві Львові. Мелодія 2: (перехід на півтона вище) Якби ще десь раз я вродитисі вмів, то Тільку ві Львові. Так люблю той Львів, що бракує ми слів. C7 F B Bm F Львів то є Львів. То з проекту pisni.org.ua
"Не корысти ради, а токма волею пославшей мя..." Карму не добавляйте-это неправильно будет. Перевожу как могу: "разгульные молодцы, драчуны, шутники, певцы игривых и романтичных песен, авантюристы, любящие жизнь-это львовские батяры, которые, как говорят жители города, появились вместе со старым городом. Не возможно себе представить Львова без воистину своеобразной субкультуры сынов ремесленников, а иногда и купцов из предместев, отдаленных закутков, которые собирались в маленьких кнайпах и говорили о своем призвании. Их шутки и песни всегда придавали городу особый колорит, а пьянство и драки доставляли хлопоты стражникам. Но никто из горожан не считал батяров хулиганами или бандитами. Они были не хулиганами а славными парнями, говорят львовяне, вспоминая батярство своих отцов и дедов." Вообщем нечто похожее...
Спасибо. Вы один из немногих нормальных людей в отношении моих вопросов. Другие тут только выпячиваются своим знанием польского языка. Я тоже много знаю, но я же не фекаю тем, кто этого не знает, на каждом шагу. И вообще, уже в сотый раз нарушаются правила насчёт перевода иностранных цитат, а модеры и в ус не дуют. Либо меняйте правила, либо штрафуйте тех, кто их нарушает.
Да это было не трудно. Но польский я не знаю-просто все слова похожи, ну почти все... А вот как поляки начнут говорить между собой-ни слова не понимаю. Быстро потому что. А правила созданы именно для того что б их нарушать (шучу).
Ну далеко не все... Тем более латинницей трудно читать. А я не слышала, как они говорят. Поэтому ничего сказать не могу.
Рибко, коли ви раптом приїдете, бо запишу вам польськомовні мультіки про смерфів. Тоді і деякі батярські вирази стане легше сприймати на слух.
Віктор Морозов ''Прошу пані''. View: https://youtu.be/TgukO1J0ss0 зі @Rabinovich , якщо хочете, то послухайте пісню. Там і титри є. /це Вам для ознайомлення з ґварою, балаком і говіркою нашої пані Галіції /
Ostap Drozdov Нині було б 59 Лесику Дацюку. Людина-гумор, людина-свято, людина-дотеп. Не існує ні одної галицької забави, яка б не гопцидрипцала під Лесик Бенд і його народні хіти А най го качка копне в задницю, А журавлі у небі крякрякря, Цегейкова шуба твоя вже, як пес старий в лишаях. На вічную пам’ять про Лесика публікую концерт його пам'яті у Lviv Music Room. Він унікальний. Прозвучала фактично вся культова батярська спадщина. В нас вийшов повноцінний фестиваль батярського шансону. Прошу не плутати з блатняком! У цьому – суттєва різниця галицької батярської музики від зеківського шансону північносхідних племен матьперемать. Лесик Бенд - продовжувачі довоєнного батярського епосу, і в ньому неодмінно присутня нотка аристократизму, інтелігентності, етикету. Цим наша батярська культура Європи відрізняється від тюремного блатняка раші. І ми це показали в цьому концерті. Всі іскрометні хіти Лесика Дацюка зібрані тут. Це данина цілому пласту батярсько-ресторанно-забавної музики, яка має свій шарм, свої тексти, свою глибину, свій настрій. Навіть я заспівав View: https://www.youtube.com/watch?v=OtsD4pj35T8