Агностицизм

Discussion in 'Релігія' started by Levko, Oct 20, 2012.

1. Dzeko

Dzeko Well-Known Member

шо би цікаво мало статисі, аби вам сі повірило?

2. :scratch_one-s_head:
    Якщо в мене є система моральних цінностей, то я живу з системою моральних цінностей, а не з "богом". З "богом" живуть віруючі. Я ж атеїст.
    Атеїзм - це нормальний стан людини. Ми приходимо в цей світ атеїстами. І тільки згодом під впливом зовнішньої, не завжди об'єктивної інформації можемо перестати бути атеїстами та стати натомість мусульманами чи християнами чи буддистами і т. д. При чому, приналежність до якоїсь певної конфесії буде залежати в основному не від твоїх конкретних спостережень, а просто від географічного положення місця, де ти народився! Це, на мою думку, є дуже серйозним доказом нелегітимності більшої частини усіх земних релігій. Але річ не про те. Річ про те, що атеїзм не є віруванням навпаки, як це хоче подати релігійний клерикалізм, а знов ж таки - нормальний і єдино правильний чистий стан людської душі та людського розуму, не забруднений ніякими догмами та канонами, правильність яких просто неможливо довести ніякими відомими на сьогодні людству способами.
    Іншими словами - атеїзм це стан майбутнього, майбутньої вільної людини та такого ж вільного суспільства. Вільного від сили силенної релігій та вірувань, що тільки розділяють людей. Атеїзм - це єдине, що може об'єднати людство. І от в це вже я вірю. :)

3. Dzeko

Dzeko Well-Known Member

Ви не розумієте мене, а я вас.

4. Bambook

Bambook Persona non grata

Найбільш змістовний допис у цій темі :sad:

5. GR_

GR_ Дуже важлива персона

Друге пришестя.:)
    А попи вже задовбали- нічого від справжнього христианства там не залишилося, но це вже інша тема.
    До речі, Ронні Джеймс Діо теж був агностиком.;)

6. Bambook

Bambook Persona non grata

Одне не допомогло. Ви переконані, що друге допоможе?

7. Dzeko

Dzeko Well-Known Member

Добре, друге пришестя. Як його реалізувати? Бог повинен явитися вам особисто, чи кожному безбожнику повинен явитися особисто, чи групами? Чи він повинен явитися всьому світові, в прямому ефірі? Якщо ефір з другим пришестям Христа побачать мусульмани і буддисти, що буде? Тоді можливо Аллах теж повинен явитися? Як організувати пришестя Христа і Аллаха, щоб не було нестиковок? А якщо Ісус і Аллах - це один бог, тоді як буде? Будь-ласка, чекаю аргументів.

8. GR_

GR_ Дуже важлива персона

Нет, не поможет.
    ПС.Я смайлик поставил.
    У меня нет аргументов. Поэтому я и агностик.
    Кстати, само понятие христианство появилось за 500 лет до рождения Христа-царю Давиду было предсказано что придет Спаситель(Христос) еврейского народа.
    Ну и во времена Христоса многие считал Христосом Иоанна Крестителя пока ему не отрубили голову.

9. Dzeko

Dzeko Well-Known Member

Це типу як противсіх.

10. GR_

GR_ Дуже важлива персона

Ничего подобного,ты все упрощаешь.
    Ни у меня, ни у тебя нет мощного телескопа, чтобы подтвердить или опровергнуть данные о некоторой активности на Луне.Мы с тобой не в состоянии перевести шумерскую клинопись где те же боги имеют приземленный характер, хотя и говорится о них как о "спустившихся с небес". И по тем же шумерским текстам история Содома и Гоморры выглядит несколько в ином свете, чем нам преподносит Тора/Ветхий Завет.
    И почему главными действующими лицами христианства, по сути творцами после Христа, стали отнюдь не близкие к Христу Петр и ,особенно, Павел(не ему ли Христос вменял в вину, что то плетет небылицы?)?
    И почему в той же Библии несколько раз упоминаются боги,т.е в множественном числе. Можно тупо верить в официальную версию оформленную на Никейском соборе под императора Константина, а можно сомневаться.

11. duncan

duncan батяр з личакова Staff Member

все нормально, залеже від того, кого/що вважати богом
    якщо ж Ви про Книгу Буття, де змій пропонує адаму та єві "бути, як боги", то і тут все норм -- їх двоє, значить були би, як боги, а не як один бог.

12. Dzeko

Dzeko Well-Known Member

Не обов'язково привязуватись до церкви.

13. GR_

GR_ Дуже важлива персона

Так это и есть элемент агностицизма.:)

14. Saszko

Saszko Well-Known Member

Романтично і наівно.

---------- Додано в 19:22 ---------- Попередній допис був написаний в 19:21 ----------

А Вотерс і Ґілмор?

---------- Додано в 19:23 ---------- Попередній допис був написаний в 19:22 ----------

Ви впевнені, що маєте рацію, коли говорите, що знаєте, що таке справжнє християнство?
    Справжнього християнства нема, є християнство.

---------- Додано в 19:27 ---------- Попередній допис був написаний в 19:23 ----------

Віруюча людина не гірша і не краща за атеіста, не дурніша і не мудріша, не милосердніша і не жорстокіша. Ваш атеїзм такий самий проґресивний як релігія якогось віруючого на цьому форумі.

---------- Додано в 19:28 ---------- Попередній допис був написаний в 19:27 ----------

Христа? Так Ви латентний християнин.

---------- Додано в 19:31 ---------- Попередній допис був написаний в 19:28 ----------

Супер!

Це вже занадто, Дзеко... Аллах не може явитися за уявленнями мусульман, це абсурд. Мусульмани не можуть сказати, що Аллах і ще хтось — це один бог.

15. Dzeko

Dzeko Well-Known Member

Не знаю, занадто чи ні, я питання поставив. В арабів теж є безбожники? Якщо є, то що повинно статися, щоб вони в бога повірили. Явитись же Аллах не може як ви кажете.

16. Saszko

Saszko Well-Known Member

Думаю, можна знайти відповідь із Корану http://www.crimean.org/islam/koran/kuliev/1
    Кожен випадок індивідуальний. Загалом нічого не повинно статися і нічого не може статися. Але в індивідуальних випадках завжди щось стається і завжди хтось починає вірити, хтось перестає, хтось стає вірити інакше, ніж вірив раніш. І якщо ти віриш, то це не тому, що Бог "об'єктивно" існує і Він тебе "об'єктивно" наставив на вірний шлях, а тому, що комплекс всього, що сталося з тобою від твого народження, привело тебе до поточного стану. Це не зле, це нормально і звичайно, і якщо ти певен, що знаєш істину, то що я можу вдіяти?

17. Levko

Levko Well-Known Member

+100!!!
    Сподобалось:good:

18. Dzeko

Dzeko Well-Known Member

А навіщо ви даєте витяг з Корану, якщо ви в бога не вірите, значить Коран, Біблія і любе святе письмо не представляє для вас цінності? І взагалі ніколи святе письмо не відкривало істину для загалу і ніколи не відкриє, бо кожен одні й ті самі слова трактує як хоче і крутить як циган кіньми. Тому давайте не будем ломитися гуртом в одні двері, явно не пролазим, може ще десь є вхід?

19. Saszko

Saszko Well-Known Member

Я не мав цілі дати витяг, я дав посиланнє на весь Коран (у перекладі). Із сур Альбакара (Корова) та Алімран (Семейство Имрана) Ви можете зрозуміти погляд мусульман на безбожників і причини безбожжя (так мені здається).

---------- Додано в 22:02 ---------- Попередній допис був написаний в 22:00 ----------

Забагато образів. Я не розумію, про що Ви? Про які двері йдеться?

---------- Додано в 22:03 ---------- Попередній допис був написаний в 22:02 ----------

Ні, зовсім не так. Святі книги мають цінність.

20. Dzeko

Dzeko Well-Known Member

Ну знову ж таки. Мені не цікаво читати Коран. Мені цікаво спілкуватися з людьми, задавати запитання, отримувати відповіді і давати відповіді. Як спілкуються Мих з Левком - це мене дратує.

Якщо ви щось прочитали толкового в Корані, якщо ви знайшли якусь відповідь, то розкажіть, поясніть. Тільки не мовою 5 століття.

---------- Додано в 22:04 ---------- Попередній допис був написаний в 22:03 ----------

Про інші шляхи. Не товчіться на тій Біблії без перестанку.

а де твій аватар? :)