за такое по сусалам - сразу, ищ на хозяина кричать ... эта тема знакомая, сам сталкивался, мы думаем что рыба не реагирует на приманку а на самом деле все ее внимание на жестикулирующей хфигне над водою - то есть на нас ...
Всім привіт!!!Ого яка тишина в ефірі,невже всі теплолюбиві рибаки.Цієї неділі хлопці їздили на лід,нічого,кажуть,посиділи так спокійно,10-15см товщина льоду,окунців,плотвичку трошки брали,а щука проігнорувала всіх абсолютно
Дякую.Коли і де можна отримати подарочокТакі "збочення" в плані мікрохвильовки,телевізора і бензобура, на риболовлі, давно використовують в Фінляндії,Норвегії...Прикольно.Нам тих загниваючих капіталістів не зрозуміти
и вот ноый воб - Вижон 110-й от Мегабасс в сверхмиифической расцветке - маттайгр ... вверху для сравнения 95-й вижон , 110й грят рулит будем смотреть
вопрос стоит ли покупать мульт или не стоит решился довольно резко, мульт взял и купился, ну скока можно мыкатся и думать о том надо - не надо, заценим, затестим, может и розачаруюсь, но лучше сделать и жалеть чем жалеть не сделав ....
Я как сорока уже за ценил. А вот что скажет рыба Главное вовремя подсечь, или может быть хорошая наживка Короче ох.....еть, еть, еть.
а вот тут хрен ее сердешную знаить ... я давно маялся мыслью о мульте, я не сильно видел себя со ста грамовыми джерками но хеви воблеры до 40-ка грамм мне были интересны, тот же 128-й поинтер, пару рапал, да и 110ё вижон должны под это дело работать, это естественно не основное орудие лова, это разведчик в надежде на трофей .. ну и кроме того человек ловящий на мульт лично у меня вызывает некое уважение, ведь мульт это не тупо мясорубка которую и дите бросит тут надо подход и тренировка
Правильно artobstrel,що там мучитись в раздуміях,тим більше,що давно хотілось.Мультіплікатор дуже ціниться в рибалок за кордоном в нас не знаю на скільки ціниться.Колись також мав бажання,перегорів,нема смилу затрачати, на снасті по хижаку,дєнєшкі,тому що в нас ніде їх компенсувати.Але якщо б мені Миколай приніс,то я б йому був дуже дуже вдячнийА ще твердо знаю,що справжній спінінгіст в своєму арсеналі має мати різного роду спінінги,катушки,воблери ітд. і тп. ---------- Додано в 13:05 ---------- Попередній допис був написаний в 12:58 ---------- Всіх рибалок і не дуже рибалок вітаю з наступаючим Новим Роком.Хочеться,щоб цей рік був уловистий,трофейний,погодній і здоровий,чого всім і бажаю.Думаю,що цей допис перенесуть в вітання,але там також буде для всіх інших хороших людей,а тут сугубо для рибаків.Щастя вам,здоровя і здійснення свіх мрій.
З Наступаючим вас, друзі по гачку Щоб кожен день закінчувався із збирання на рибалку, а починався вдалим підсіком.!!! Як казав генерал: Ну...! За рыбалку!!! Ни хвоста, ни чешуи...
З Різдвом, панове!) Хтів спитати: як зробити <бігаючий> поплавок і чи взагалі варто? впливає це якось на чуттєвість покльовки?
Т.З. бігаючий, а правильно ковзаючий (скользящий рос.) поплавок використовують при ловлі риби на далеких відстанях, або для ловлі з великих глибин. простіше кажучи, його використовують у випадку, коли відстань від приманки до вудочки набагато більше довжини самої вудочки. В народі кажуть "на дальняк". Поплаок берется більшої ваги. Залежить від дальності закидуваннч та умов ловлі. Головне, щоби з великої відстані його було добре видно. Всі інші процедури: огрузка, кріплення грузил, кріплення поводків - звичайне. Як його пришпандьорити? Та дуже просто: на основну жилку надіти кусок ізоляції від радіопровода потрібної довжини, та при ловлі розклинити її куском сірника, дротика тощо, або зажати маленький грузик (хоча грузиком я би не радив). Основний недолік цьої оснастки - повільне опускання наживки на дно. От і все...
замерзло все, 3-го швырял мульт с набережной - понравилось пока не соорудил бороду здоровенную (дома распутал) а нынче все замерзло ... (
Можна і так,але зараз все набагато простіше і акуратніше.В рибацьких магазинах продаються так звані стопори,вони є різного діаметра і розраховані на різні номера жилки,хоч це не дуже важливо.Одівається на жилку,через петельку,яка вже є на стопорі,над поплавком і під ним.Нижній стопор піднімається від грузила на таку відстань,щоб поплавок,коли вудка піднята,не діставав до грузила,це знижує шанс на захльости(в випадку,якщо поплавок обладнаний лише однією петелькою для пропуска жилки).Така оснастка не годиться для ловлі плотви,ляща і ще ряду інших риб,які при покльовці ,в більшості випадків ,піднімають наживку з гачком догори.Але,якщо ви ловите з дна тоді не міняє суті справи
До речі,замість поплавка,між стопорами,краще одіти вертлюжок з карабінчиком.Тоді служба поплавка збільшується,він не ламається в чохлі для вудок.Тому,що є можливість причіпляти його(поплавок)перед риболовлею і знімати з жилки коли збираєшся додому.(поплавок в тубі не нищиться)
Після кожної рибалки безжально зрізаю поводок, знімаю грузики і відповідно поплавки... Склада. все у самопальний чумайдан для прибамбасів і маю чистий спокій. Чому? Відповідь проста. І Ви, земляче, її підтримаєте. У нас немає двох однакових водойм. На одному ставку 0,7 м і карась, на іншому 1,5-2,0 і карп/карась, на ріці течія, на карьєрі глибина.... Облаштувати вудку справа п"яти-десяти хвилин. В залежності від умов ловлі. Я ж не думаю, що у Вас тільки ОДИН поплавок