Бомбарда Описую лише те, що сам пробував, і що працює. Палка. Якщо є в господарстві спінінг-годиться будь-який з верхнім тестом 15 гр. І вище. І довжиною від 2,5 м. Оптимальний варіант – графітова болонка до 4 м. Із строєм до швидкого. Достатньо з реальним тестом до 15 г. Переваги – естетика, мала вага, універсальність-прекрасно підійде також як болонка на невеликих річках і як матч на стоячій воді. А ще для окуня і щучки на живця. Недолік як і в усіх графітів – ціна і крихкість при ударах. Бюджетніший і надійніший варіант – композитні палки. Менші мінуси але і плюси також. Враховуючи специфіку моїх умов риболовлі – слизькі каменюки у воді, зарослі береги і відповідно неодноразові падіння (Стрий - Синевіцько і вище, Лімниця, Чечва) сам користуюся не один рік якимось композитним китайцем, сьогодні вже без назви-облупилася. Склопластикову не раджу. Важка. Та й дуже вже хлипка. Навіть – укорочена. Всяке задоволення пропадає. Хоча теж варіант. Хороший варіант і пікер 3,3-3.6 м. Котушка. Безінерційка-дешева. (знову ж таки через купання, особливо після повені. Пісок. Щоб не страшно розбирати і чистити) . Маю Екузіма 2000 від Ріобі. Вона одночасно хороший дешевий варіант (в межах 300 грн) для легкого спінінгу, якщо не смикати, і для легкого фідера. Шнур. Бажано яскраву плетінку. Краще відслідковується потяжка. Достатньо до 4,0 – 5,0 кг. Сам користуюся 3-й рік Salmo Elite Braid 0.12. ЇЇ ж використовую і на легкий спінінг. (Ціна 100-110м на сьогодні понад 100 грн.) На коробці писалося 5 кг з кусочком. Цієї весни рвав на машині (дворічну) – на вузлі 3,6 кг. Цілком підійде і жилка. Лише не підвального «розливу». Питатися з меншою розтяжимістю. Достатньо до 3,0 кг. На вузлі буде коло 2-х кг. Діаметр зручний для мене 0,16 . Основний риб 200-400 гр. Більші бувають рідко, до 600-800. А до 1 кг - то вже свято. Поводок Мій варіант флюрокарбон. Довжина – 1,5 м (2,0 м якщо дуже чиста вода). Гачки. На гачках не економлю. Серйозних фірм. Тонкі. Розмір на око. В залежності, на що ловити. Хрущ травневий – одне. Коник або черешня/вишня – інший розмір. Паща там велика-все захаває. Але підбираю гачок так, щоб маскувався наживкою. Наливний поплавок. Найменший розмір. Його застосовую впереміжку з блеснінням Є цікаве місце-той же кущ, зворотка, перекат, відчепив залізо, причепив за вухо поплавок, до другого вуха поводок з гачком (поводок коротший, до 1,2 м. ( З більшим незручно – спінінг закороткий.) Набрав води десь на 2/3, заліпив пластиліном або жуйкою дірки, наживку на гачок і вперед. Перевірив цікаве місце і знову перечепив залізяку. ---------- Додано в 12:21 ---------- Попередній допис був написаний в 12:12 ---------- Бомбарда (сбіруліно) Використовую 3,5,7 грамові. Плаваючі. Вони чомусь матові а не прозорі, як тонучі. Не розбирався чому так. Я маю не то китайські не то самопали. Малюнки є в інтернеті . Подовгаста матово-біла полімерна сливочка з наскрізним отвором і з неї стирчить полімерна соломинка. Оснащення. Шнур/жилка з котушки пропускається через кільця, «соломинку» і поплавок. Стопорю поплавок знизу пластмасовою бусинкою і гумовим стопором, в’яжу петлю під поводок. Стопори зсуваю до вузла. Поводок – петля в петлю. Жодних грузил, жодних вертлюжків. Після риболовлі зсуваю гумовий стопор на петлю і відрізаю петлю під сам вузол, щоб петля не розпалася. Тоді гумовий стопор можна буде стосувати повторно. Просто і дешево як борщ Фрикціон . Тут важко щось рекомендувати. Затяжку самому треба регулювати. Залежить від палки, шнура, власних уподобань. Але затяжка не надто вільна. От і усе. Коробка з кониками. Ще пару коробок на іншу живність – метелика, осу, бджолу, стрекозу, кольорову не мохнату гусеницю, бомок (овід), «пендрик» (личинка бомка) личинка колорадського жука, практично-усе що літає і буде колись літати. А також виповзок, краще молодий, «ручейник» - гарно працює жовтий, але його бачив лише в притоках Прута. А далі досвід – проби і помилки, аналіз і нові помилки. Власне бомбарда це не поплавок. Вже за 15-20 м її не видно. Вона потрібна лише щоб закинути наживку і керувати нею. Сама бомбарда ковзає по жилці. Дужка відкрита, шнур вільно сходить. При потяжці риба опору майже не чує. При сплавлянні по течії бомбарду треба трохи пригальмовувати шнуром, щоб жилка була в легку натяжку або близька до того. Уникати великих дуг. При потяжці замкнути дужку і підсікти. Потяжку видно по шнуру. Краще ловиться увечері і зранку. Вночі не пробував, але десь до півночі бере на виповзка, пасту із сирка (твердого сира) з хлібом або кулешою. Інше не пробував. Не раз гарно брав і вдень. 11-16 год. Менші риби, але активні. Коли вітер. На всяку літаючу живність. Гарно бере, практично увесь день з перемінним успіхом, коли після повені вода починає просвітлюватися. Приловок на випозка – марена, особливо після повеней, і окунь. Було ще щось біле, невідоме мені. По усному моєму опису-сказали що рибець. В певні години дістає верхоплавка. Тоді переходжу на нелітаючі і крупніші наживки. Отак написав багато і сумбурно. Зауваги. 1 Якщо брати дешеву палку під плетінку, тюльпан одразу заміняйте на з твердою вставкою (SIC, оксид алюмінію). А після двох-трьох рибалок оглядайте інші кільця з лупою. При найменших натяках на пропили – одразу міняйте кільце. Плетінка не дешева. 2 Перспективний для бомбарди є Дністер. На жаль досвіду не маю, не поділюся. Але шнури мабуть там потрібні міцніші. 3 Для любителів рибної кулінарії. М'ясо кленя остисте і прісне. Набагато смачніший короп, якого можна купити в магазині. Тому звідки взяли кленя – туди ж акуратно і покласти.
Дуже дякую,десь так приблизно я і пробувавТільки не шнур,а моноволокно.На Дністрі берега поросші кущами,в крайньому разі, в основному,а проводку треба робити поблизу берега.В крйньому разі там під берегами,де є не великі водовороти,ями і затримується течія,я неодноразово бачив крупних головлів,часто в гіляках кущів що ростуть по березі і опущені в воду сидить щука і окунь.До того веду,що ,якщо дати троха волі то шанси витягнути здобич досить примарні.І на рахунок покласти там де взяв:Останнім часом дуже часто на Дністрі попадається одна рибка,називають її місцеві веризубом,Повадки головля,подібна теж на нього,харчується тим,що і карп,голавль,менш полохлива.Місцеві кажуть,що раніше її ніколи не бачили,коли розпотрошували,то не одноразово знаходили в желудку молдняк головля і карпа,популяція головля відчутно зменшилась,може тому,що вона швидше і безстрашніше підходить до наживки.То,що веризуба також відпускати.До речі моя укохана віддає перевагу головлю,а не карпу(справа смаків),а я дуже люблю уклейку.
Думаю, що причина інша. Клень на нерест йде у притоки і верхів"я . І тут його і чекають. Із сітами, струмом...
Не зовсім те. Це звичайний наливний поплавок. Яким також користуюся -писав. Правда трубочка там ні до чого, на мою думку. Бомбарда-це дещо інше http://www.burguin.com/snasti.php?name=sbirulino http://www.proribalku.ru/shop/index.php?id...57f308b882c0dba http://letitbit.net/download/da2250871856/sbirulino-ff.avi.html
Были сегодня вдвоем с кентом на Днепре по 4 щучки поймали от 700 гр до 1 200 (у мене что радует) спяток мелких выпустили ... жарень стояла - бахнутся, нашли косу камешковую решили вопрос (см.фото)
Куда смотреть-то? ---------- Додано в 23:00 ---------- Попередній допис був написаний в 22:07 ---------- Артобстрел! У меня от таких фот комплексы развиваются и несварение... Я ЗАВИДУЮ!!! Страшно...
Даааа!Я сьогодні їздив на рибку з племінниками.Про жару говорити зайве,раніше ми там купались,а сьогодні, приїхали,вода опущена на півтора метра,біля барега болото,комарів,мошкари - тьма,риби - катьма.Вода цвіте,остатки водорослів.камиша,одним словом - в цю калабаню лізти не захотілось.Приложили свою руку браконьєри,за пару кг риби знищили класне озеро,тепер самим покупатись ніде,уроди.Я думаю чужий не прийшов,самі місцеві замішані. А фотки класні,а сам процес - супер пупер калапупер
Може напросимся до Артобстрела в гості? Візьмем горілки Львівської або Франківської, шпондеру, грибів вязанку і дві каністри: я з Моршинською, Ви - з Трускавецькою... Га?
Я полезных перспектив, Никогда не супротив. Я готов хоть к пчёлам в улей, Только что бы в коллектив А снасті берем з собою чи розраховуєм на артика?
Опа! Біг"ме за снасті забув ... Думав Львівської возьмем і фсьо.... Беремо! Вмовили... Але жарти вбік: скажіть, люди добрі, на Добротворі отут http://forum.lvivport.com/showpost.php?p=679549&postcount=320 рибалити мона !? Бо у вівторок виїжджаю...
) у меня в октябре отпуск - так что милости прошу, правда это не совсем ко мне ) почти все фоты и т.д с Днепра а это от 100 верст и более от дома, увы но то что раньше было в черте города и рядом, уже пипл - угробил ( ---------- Додано в 22:46 ---------- Попередній допис був написаний в 22:43 ---------- воблерами и джигами - засыплю, (их есть у меня) а вот на хЫчника имею только два снаряженных комплекта (С.К. Премьер + Ексия 200о + СтЭлт) и деревянней но не хуже (Снетч + Ексия 3000 + поверпро титанических размеров ))
Коллега! Мы мобильны... Пять лет назад своим ходом ездил в Берислав Херсонский. К солдату своему в гости и на рыбалку... А Николаев много ближе...
тогда не вижу проблем, Николаев то ближе, но скорее всего в тот самый Берислав ну или Белозерку и поедем ))
не знаю, не был, мои места от Каховки а точнее от ЛЬвово (надо же как оно вышло) до Днепробугского лимана .. правда рыбалка бывает разной часто с ОПом
Дякую за гостинність,доживем до жовтня - побачим.А зараз період завалу з роботою,приходиться перебиватись рідкими і короткочасними поїздками на риболовлю поблизості.Збираюсь в четвер,але передають дощі,а до озера куди хочу поїхати в суху погоду не просто добратись. ---------- Додано в 00:27 ---------- Попередній допис був написаний в 00:24 ---------- За Добротвір не знаю.Знав би сказав би.
Хто знає яка зараз ситуація в с. Довге Дрогобицького району. На що клює, де краще ловити. Хочу поїхати в пятнию. Підскажіть будьласка форумчани. порадьте куда краще їхати, але не далеко від Дрогобича.