Очевидно мова йде що при 5 метрах він видасть відповідну кількість енергії, крутитись то він може (онопка) при штилі, але скільки енергії виробить? Онопку нині написав, наразі тихо.
А мені все не дає спокою думка про енергію витяжки. Колись при будівництві хрущовок на 5-му поверсі на витяжних каналах ставили електровентилятори. В мене теж був такий. Він постійно крутився, хоч висота витяжного колодязя не більше метра. Коли був вітер, він крутився дуже швидко, витягував з хати тепло, тому прийшлось його назавжди прив'язати. А ще, коли я був пацаном, була така забава, підпалити газету в водосточній трубі і тішитись з того, як на верху вилітають іскри. Якби поставити таку високу трубу, та ще й закрутити, щоб получився ефеут смерчу, може це б виробляло енергію? По-любому, на великій висоті температура нижча, ніж внизу, а різниця температур викликає рух повітряних мас.
Чоловіче, Ви геній...........цеж вічний двигун . ЦІкаво подивитись в західних інтернетах чи вже хто такого не придумував, може ви потенційний більярдер
А в хаті завжди тепліше ніж на дворі, ми знімаємо енергію з генератора, грієм хату, чим викликаємо ще інтенсивнішу тягу.... Але справа мабуть не тільки в температурі, в літку на дворі тепліше ніж в хаті, але тяга в комені не пропадає..
А от і працююча установка в Іспанії, але наскільки я розумію без сонця воно фуциклірувати не буде View: https://youtu.be/XCGVTYtJEFk
Працює і без сонця, від тепла акумульованого грунтом, але очевидно чим більше сонця тим більше енергії
А от цілком домашня установка, після перегляду попереднього відео в принципі все зрозуміло, потужність 500 ват-1 кВа. (маловато) View: https://youtu.be/L_KRDJpnVx0
З відео видно, що сама установка невисока. Якщо збудувати вищу, то мабуть був би більший ефект. Я так прикинув. якби десь в Карпатах пробурити в найвищій горі одну дзюру зверху вниз, а другу внизу паралельно до землі і щоб вони зустрілись, то тяга могла б бути неслаба.
Це ахує грандіозно... Для "нєвладєющіх язикамі" пояснюю, чувак зробив деревяний рештак, налив туди натягнув зверху звичайну плівку (клійонку), утворилась величезна лінза, покусуємо лінзу на тому що збираємось нагріти і ...опа, консентрована сонячна енергія, да така шо дошка горіти починає....Ціна установки три підесят в роздріб за штуку View: https://youtu.be/eeSyHgO5fmQ
Яку ж тягу можна отримати якщо просто обєднати ці дві прості і дуже дишеві технології, а в середину засандалити ротор Онопка
О, зроблю собі таке на даху. Буду воду гріти. Тільки треба буде поекспериментувати з висотою. Шкода, що працює тільки в сонячну погоду.
Я теж про це думав. У нас море закинутих труб від старих котелень. Там, коли заходиш в середину, волосся дибом стає від сили тяги. От поставити туди б вітряк і прошу дуже - маємо дармову енергію.
Колись в армії на навчаннях довелось гріти воду для потреб санітарної частини апаратом, який працював на солярці і воді. Вирішив пошукати, чи є щось на цю тему. Знайшов ось таке.
Установка корисна, коли нагріваємий предмет менший за діаметр лінзи. Якщо більший чи рівний - ефект пропадає.
Можете собі не вірити. Але подібна установка в войску була. Я тоді не дуже цікавився технікою, солдатові аби поспати і поїсти, тому не можу згадати всі технічні характеристики. Але добре пам'ятаю, що закладав в топку цієї установки пару патичків, потім кидав на них тряпку змочену соляркою і це все підпалював. А через деякий час, відкривав якісь краники, і йшов пар під тиском, який треба було підпалити. Ця суміш, згоряючи, дуже швидко гріла воду. Крім того, воно служило автоклавом і ще туди вставлялись стерелізаційні бікси і коробки з медичним інструментом. Чому знаю, що горіла суміш води з солярою, а тому, що не завжди з першого і навіть не з другого разу вдавалось цю суміш запалити, потрібно було регулювати за допомогою краників.