Випічка (торти, пляцки, печивка і т.д.)

Тема у розділі 'Форумна кухня', створена користувачем poetka, 17 чер 2010.

  1. iso

    iso Well-Known Member

    Дещо поправлю
    Баняк і ринка – каструлі. Баняк – вищий, ніж ширший. Ринка – ширша, ніж вища.
    Бараболя, бульба. Ще мандибурка, на Закарпатті - крумплі, боби – в гуцулів .
    Брайтрура Братрура
    Бібкове (бабкове) Бобкове листя - лаврове листя
    Каляфйор Каляфьор
    Карманадель– свинячя відбивна в муці, яйці з молоком і сухарях
    Котлет – яловича відбивна в такій же паніровці
    Мармоляда – варення повидло або повило
    Пенцак - перлова каша опихане ячмінне зерно
    Росіл - юшка на м'ясі або овочах на курці або на курка+ волове(теляче) мясо, но не на овочах
    Цвібак - бісквіт із сухофруками. Особливістю цвібака є те, що після випікання його ріжуть і підсушують в рурі скибочками – це щось нове
    Шницлі - часто в значенні "котлети". З фаршу, січеного або відбитого м'яса. Якщо відбите – то карманадель або кОтлет
    Примітка: підкреслено неправильні визначення
    І ще:
    Овочі - фрукти
    Ярина - овочі
    Зупа яринова - зупа овочева
     
    • Інформативно Інформативно x 2
  2. Alias

    Alias Львів-місто моєї мрії..

    Ось на це теж треба пояснення:)
     
  3. ІгорМ

    ІгорМ Маленький українець

    Опихане зерно - обтовчене, зі знятою плівкою.
    Опихану пшеницю беруть для куті
     
    • Погоджуюся Погоджуюся x 1
    • Інформативно Інформативно x 1
  4. Alias

    Alias Львів-місто моєї мрії..

    Аааа, обдирне.
     
    • Погоджуюся Погоджуюся x 1
  5. Hoakina

    Hoakina Well-Known Member

    у нас теж кажуть баняк (Вінничина)
     
  6. Rinka

    Rinka New Member

    Пляцок "Санта-барбара" Тісто: 0,5 кг муки 1 ст. цукру 250 г маргарину 1 п. розпушувача 3-4 ст. л. сметани 5 жовтків Замісити тісто і поділити на 2 частини. До однієї частини додати какао і поставити в морозилку. Велику частину, та яка біла, викласти на деко. Посипати манкою або сухарями. Яблука, 9 штук почистити, розрізати навпіл, вибрати середину. Начинити маковою начинкою. Покласти на тісто маком вниз. 5 білків збити з 2 ст. л. цукру і пачкою вишневого киселю. Вилити піну на яблука і посипати зверху подрібненими горіхами Потім натерти на тертці чорне тісто. Пекти до готовності близько однієї години. Для макової начинки брала 1 ст. маку, запарювала і молола на мясорубці. Потім додала 1 яйце, трохи цукру, жменю родзинок і перемішала.
     

    Вкладення:

    • 127a960d.jpg
      127a960d.jpg
      Розмір файлу:
      104,7 КБ
      Переглядів:
      7
  7. Alias

    Alias Львів-місто моєї мрії..

    Печиво "Смаколик"
    DSC08885.JPG


    3 скл. борошна
    2 яйця
    150 г вершкового масла (+ 20 г на начинку)
    250 г цукру (+ 50 в начинку)
    60 мл.молока (+60 в начинку)
    1.ч.л розпушовача
    ваніль
    кокосова стружка
    100 г ірисок
    Збити масло з цукром поступово додаючи по одному яйця, молоко.
    Борошно , ваніль і розпушовач змішати.
    Додати до масляної суміші, замісити еластичне тісто. Покласти до золодильника на 30 хв.

    Після охолодження тісто розкачувати між двох листів пергаменту товщиною 3 мм
    Верхній лист зняти , а на нижньому склянкою або іншою формочкою вирізати печиво.
    Випікати при 180 гр. 8-10 хв

    Начинка.
    Ірис залити молоком , додати цукор, масло і варити до повного розчинення цукерок.
    Склеїти печиво попарно начинкою, змастити бочка і присипати стружкою.

    Смачного!
     
    • Зе бест! Зе бест! x 1
  8. Alias

    Alias Львів-місто моєї мрії..

    Дуже ніжне кокосове печиво.

    DSC09051.JPG
    DSC09052.JPG



    Цукор 80 г
    яйце 1 шт.
    борошно 280 г
    цукор ванільний 2 ч. л.
    розпушович 2 ч. л.
    імбир молотий о,5 ч. л.
    масло вершкове. 200 г
    кокосова стружка 100 г

    Масло збити з цукром
    Додати яйце.
    збити.

    Борошно змішати с сухими продуктами і трішки більше половини кокосової стружки.
    Поступово додати борошно в масляну суміш та замісити тісто.
    Поставити тісто в холодильник на пів години - годину

    Після охолодження з тіста скатать жгути, обкачати в стружці, трішки приплюснути і нарізати невеличкими шматочками.
    Випікати на пергаменті 15-20 хв. при темп.180 град.
    Стружки можна взяти більше .
     
    • Подобається Подобається x 2
    • Зе бест! Зе бест! x 1
  9. manur

    manur Well-Known Member

    @Alias, а з чим би й я сам справився? В смислі, щось спекти. Досвіду майже нема. Але, й дружини нема, і ще нескоро буде. :sad: Вона ж періодично щось варганила......
     
  10. Alias

    Alias Львів-місто моєї мрії..

    @manur, ось з цим печивом точно впорались би.
    Чи вас щось конкретне цікавить?
     
    • Подобається Подобається x 1
  11. manur

    manur Well-Known Member

    Хм... Ну, може, наберусь натхнення)))
     
  12. manur

    manur Well-Known Member

    А я їх нині напік)))) Напевно, вперше в житті зробив тісто і щось з нього спік.

    На одній бляшці все нормально, а на іншій - низ підгорів, хоча нижню я поставив в духовку пізніше першої.((((

    Але, їсти можна)))
     
  13. Alias

    Alias Львів-місто моєї мрії..

    Гарбузово-шоколадний хліб.
    IMG_20161010_071537.jpg
     
    • Зе бест! Зе бест! x 2
    • Подобається Подобається x 1
  14. Karapata Marta

    Karapata Marta New Member

    Домашній шоколад за 10 хвилин:)

    1. Какао - 100 г.
    2. Цукор - 1 ч.л.
    3. Вершкове масло - 50 г.
    4. Молоко - 2 ст.л.

    Приготування:

    1. Налити молоко в каструлю і нагртіти на повільному вогні не доводячи до кипіння.
    2. Додати цукор та какао.
    3. Розтопити вершкове масло на водяній бані і додати до молока.
    4. Розмішати та довести суміш до кипіння.
    5. Готувати на повільному вогні близько 2 хвилин.
    6. Розлити шоколад у форми та поставити у холодильник на декілька годин для охолодження.
    Смачного:)
     
    • Подобається Подобається x 2
  15. SofiaCapel

    SofiaCapel New Member

    А я полюбляю різноманітне печиво.Ось одне из моіх улюблених."Пісочне печиво з шоколадом та горіхами"
    Рецепт дуже простий,що потрібно:
    -Масло вершкове 200 г
    -Сахар 130 г
    -Мука пшенична 350 г
    -Яйцо куряче 1 шт
    -Розпушувач тіста 1/2 ч.л
    -Сіль 1/4 ч.л
    -Арахіс 50 г
    -Шоколад гірький 50 гр
    -Вершки 30 мл
    Як готувати:
    Змішати всі продукти,окрім муки.Взбити блендором протягом 5хв.Далі додаемо муку.Замішуемо тісто,ховаело до холодильника на 30 хвилин.Тісто розкатати в пласт,товщіною 5мм,вирізати печиво.Випікати при 200гр 10-15хв.Шоколад дрібно порубати ножем,розтопити сливки,додати шоколад.Печиво з одніеі сторони обмокнути в шоколад,посіпати горішками.
    Моему сину ну дуже подобаеться таке печиво.
    [​IMG]
     
    • Подобається Подобається x 1
  16. Fon

    Fon whom how

    РЕКЛАМА

    увага, кваліфікований дегустатор, зніме пробу з ваших випічок. особливо хороші дегустаційні рекомендації по печеву і бульочках. дзвоніть цілодобово. виїзд на вказану адресу.
     
    • Смішно Смішно x 1
  17. Alias

    Alias Львів-місто моєї мрії..

    В рельсу?:)))
     
    • Подобається Подобається x 1
    • Смішно Смішно x 1
  18. manur

    manur Well-Known Member

    Диплом куплений біля пам"ятника Івану Федорову!!!:)))
     
    • Подобається Подобається x 1
  19. Fon

    Fon whom how

    як не дивно біля федорова академія, диплом котроє в мене Є
     
    • Інформативно Інформативно x 1
  20. mojaxata

    mojaxata Active Member

    У мене дружина вважає, що краще тортів, які вона пече - немає. Вважаю можна погодитися, та й дешевше виходить. Наш сімейний торт - наполеон. Вона його готує швидко і смак незрівнянний.
     
а де твій аватар? :)