Українська Помісна Православна Церква УППЦ

Тема у розділі 'Релігія', створена користувачем Коммунарец, 18 лип 2018.

1. Silver bullet

Silver bullet Well-Known Member

Філарету прийшлося за незалежну Українську Помістну церкву випити гірку чашу гоніння, прокльонів, анафеми. Він ще в 1991році звертався до Варфоломія з цим проханням, а той звернувся до Кирила, бо як інше вирішувати питання.
    І отримав Філарет з Москви не вирішення питання, а анафему. Та і митрополит Макарій отримав.
    А між тим Варфоломій, перечитавши архіви, не знайшов там томосу для Московського патріархату. Він про це і Кирилу сказав після засідання Синоду в Константинополі. Не було! Був тільки лист, який дозволяв Московії ТИМЧАСОВО взяти українську церкву до себе у зв'язку з тим, що Київ лежав в руїнах, а патріарх перебрався у Володимир. Московські князі його забрали у Москву і тримали там мало не півроку, поки він не дав згоди на те, що їм було потрібно...
    До речі, миро Українська церква досі брала у Константинополя, Москва не давала.
    І Софія Київська збудована по образу Софійського собору в Константинополі.
    Так що не треба тут Комунарцю шкодувати про мало не перерізання пуповини з Москвою. Бо як у нас буде томос, а в них ні, то хто буде мати канонічність?

Що сама Росія, що її церква, діють однаково: отжимом, захватом, брехнею, залякуванням. Одначе Варфоломій добре мізкі вправив Кирилу. Історична справедливість буде відновлена! Кирил дві години поопирався, вийшов зі слізьми, і тепер спілкуватися з Константинополем не буде. А хто буде з ним спілкуватися, якщо в них нема канонічності? Цього я не знаю.

• Погоджуюся Погоджуюся x 1
  2. Коммунарец

Коммунарец Well-Known Member

Щас, розплакався ((
    Я сприймаю це все, як велике дійство Божиє з холодним розумом і палким серцем))
    Може я буду останнім странником, якому було дано ще подивитися на старий світ, який скоро зщезне...

3. Silver bullet

Silver bullet Well-Known Member

ну Слава Богу! Комунарець іншої заспівав.
    А "останній страник" звучить дуже поетично.

4. Коммунарец

ЖАРТ ВІННИЦЬКОЇ ВЧИТЕЛЬКИ ПРО ПОМІСНУ ЦЕРКВУ ПЕРЕТВОРИВСЯ НА "ЖАХАЧКУ" РОСІЙСЬКОГО ТБ (відео)
    Хтось вирвав слова із контексту )))))

5. Коммунарец

ПОРОШЕНКО ПІДПИСАВ ЗАКОН ПРО ЗМІНУ НАЗВИ УПЦ МП
    Сьогодні, 15:16
    Хм... Зараз Москва створить Київській Автокефальний Апостольський Патриархат :pleasantry:.

Останнє редагування: 22 гру 2018
  6. Мих

Мих Дуже важлива персона

вкакається....:)))

7. Коммунарец

«Інтер» про об'єднавчий Собор: навіювання відчуття катастрофи
    Від себе скажу, що серед наших вірян я не відчув і не бачив якогось примусу до якихось зобов'язань, щоб мати якісь зобов'язання перед організаторами (я взагалі був як сторонній інспектор ))). Добре, що найняли декілька автобусів ман та асканія. Не було муштрування та шикування в колони, бо сам бродив по Києву, поки голосували в соборі. Не побачив ніякого адміністративного примушення не добровільного запису, бо сам взагалі випадково взнав про поїздку. А чом би не з'їздити в суботу на Київ, ще й до того відпрацював перед цим майже 18 годин, а більшість рівнян гуляли в пятницю і від нас взнавали про собор у Києві. В Києві поліцяям розказував, що відбувається, бо питали, чого так багато народу, що відбувається і чи довго їм стояти )))
    В автобусі поспав...
    Якто... хто б казав про все це і кому б повірили, особливо Комунарцю, якого так полюбляють звинувачувати у прихильності до МП? Один Бог знає те, що відбувається і хто що насправді думає і має намір, а також не виключено, що відбувається все з його бажання... Але його промисел - то таємниця для всіх. Може на щастя все, а може випробування українців.
    Не буду судити, але й втрачати пильність не збираюся, бо не все людське від неба.

Останнє редагування: 23 гру 2018
  8. ІгорМ

ІгорМ Маленький українець

О, нарешті українці допекли тотому хахлу попу Сємьону ;)

Я дуже шкодую про те, що 22 роки я, як і інші архієреї, - що ми зомбували наших людей. Говорили, що тільки ми правильні, а інші церковні структури неканонічні та безблагодатні, а діалог з ними неможливий.

Зомбування людей - це страшний гріх. Тре нести покарання, єпитимію.

А то попам підвалила халява - взяв, свого вчорашнього Патріарха обматюкав і вже в іншій церкві з тацою ходить. Шо нє?

9. Коммунарец

Не зовсім так, бо слабо))

10. Коммунарец

"Релігія - опіум для народу. Тепер зі смаком укрнаціоналізму".

11. ІгорМ

@Коммунарец, нема ніякого укрнаціоналізму. Типова християнська ситуація - гріх, каяття, єпитимія, прощення.

А пастирі МП тяжко грішили - це вони тепер самі і визнають.

Одними із найтяжчих смертних гріхів є віровідступництво, єресь та розкол, особливо для розколовчителів, які свідомо вводять у оману довірливі душі.

12. Коммунарец

Так. Якби вірував у Бога - то не перейшов би.
    Тепер ПЦУ заплямована...(

13. ІгорМ

Трішки не так
    На мою думку, вірніше буде десь так:
    Якби вірував у те, про що говорив іншим - то не перейшов би.

А тепер він буде дальше розказувати парафіянам, як їм жити і як себе поводити ;)
    Церква не може бути заплямована.
    Церква - це спільнота віруючих, мирян і священиків, одного віросповідання. Може бути заплямований хтось із віруючих, мирян і священиків. І завдання Церкви - настановити грішного на праведний шлях.
    Для цього і є сповідь - тобто каяття, єпитимія, прощення.

14. Коммунарец

1) монопенесюально
    2) за пророцтвами Данііла, храм Господа Бога має бути тричі змарнований, що настане мерзота спустошення і не буде приношення пожертви. Два вже було і буде втретє.
    Так що може церква бути заплямована. Поки що дрібною багнюкою.
    І сім церков отримають належне за свої негарні вчинки.

15. ІгорМ

@Коммунарец, хто такий Даніїл? Доки діють його пророцтва?
    /прошу до Віки мене не посилати/

16. Мих

Мих Дуже важлива персона

Лєніна згадав?

З моєї точки зору релігія - це пропозиція. Християнство - це пропозиція. Ми знаємо життя і бачимо і чуємо і живемо в ньому. Але ми не знаємо що є ТАМ - поза життям. І ми не знаємо що є правильно, а що не є правильно. Так от. Християнство дає відповідь на головне запитання: як треба жити тут, щоб життя ТАМ було хорошим. Хочеш - їж, не хочеш - не їж. Це твоя справа. Але людина знає як має бути. Їй вибирати. За неправильне життя - не те, що покарання. Проста ТАМ ти станеш непотрібним, як бурян. А Бурян просто спалюють і викидають. А якщо людина дає плід, то вона вже не бурян, а корисна культура. І тоді вона має вічне життя. От і вся мудрість.

17. Коммунарец

Ні, Маркса.

• Подобається Подобається x 1
  18. Коммунарец

До речі, троє євреїв були врятовані, бо зберегли віру в свого Бога, а не перебігли кланятися іншому.
    Одного часу всі священники будуть стояти перед вибором - чи кланятися антихристу. Але "іменно", завдяки националізму і ненависті, вони стануть на коліна перед антихристом.

19. ІгорМ

Короче, на питання хто такий Даніїл? і Доки діють його пророцтва? ви своєї відповіді дати не можете. Понятно.

20. Коммунарец

Чому ні?
    Бог відкрився звичайній людині - Даніїлу, а не мудрецям, як ви. Що то останніх 480 днів, як взнаєте строки пророцтва?

а де твій аватар? :)