Україна - вчора, сьогодні, завтра

Тема у розділі 'Політика і політики', створена користувачем Прокіп, 16 жов 2012.

1. Юрко НОТОЦО

Юрко НОТОЦО Хлопський фільозоф

Просвітительська хлопська фільозофія галичанина Маркіяна,про можливість зближення українців і поляків шляхом поєднання мови українців з латиницею!
    Tak żeby bulo po-evropejsky,jak to v slovakiv,czehiv,polakiv,horvativ,żeby guculy,bojky,lemky tradycijno należały do evropejskoji spilnoty! Fershtejn? :)

Останнє редагування: 13 чер 2017
  2. iso

iso Well-Known Member

Ви ні з ким не сплутали Шашкевича? Де він ратував за українську латинку?
    І про хлопську філософію. Це не про Шашкевича. Він мав достатню освіту, щоб піднятися над рівнем хлопської філософії. Не кажу вже про те, що наріжні камені хлопської філософії як світогляду - егоїзм і прагматизм - це не про нього. А до філософії, як науки, він не мав жодного відношення.

3. Мих

Мих Дуже важлива персона

З підприєствами було інакше. Людям дали папірці і вони не знали що з ними робити, Керував Кучма, інші закони, народ в більшості совковий.

А тут реальна земля, нізто її просто так не віддасть.

але люди інші були.

А нащо землю тим, кому вона непотрібна?

Як є бабло, значить людина вміє заробляти, а якщо вміє, значить купить землю не для простою.

Зрештою, всі не будуть багаті і всі не будуть бідними, завжди будуть і ті і інші.

4. Capitoshechka

Capitoshechka Наймоскальніший москаль

Значить Яник вмів (вміє) заробляти?

• Подобається Подобається x 1
    • Погоджуюся Погоджуюся x 1
    • Зе бест! Зе бест! x 1
  5. medwedo berlogsoni

medwedo berlogsoni Das stud nemödik a del binos gudikum.

6. Юрко НОТОЦО

Ви не плутайте філОСофів з академічною освітою і фільЬОЗофів,тих простих людей
    без відповідної освіти,але чітко освідомлюючих суть власного буття!
    Вони також філософи,як і ви і я...і Мих також! І не слід це ставити комусь як грішення!
    Багатьох відомих і знаних з філософською освітою вони(хлопи х Галичини) мають...в дупі! І вони часто-густо праві! З власної практики і погляду на буття,особливо нинішнє!
    ...Про українську латинку і фільозофські роздуми про це,то трохи пізніше,ОК? Не все на-купу! Тут треба фільОЗОфськи мислити,а не науково-філософськи!
    І взагалі думок про це багато...:hi:

7. Юрко НОТОЦО

Як й вам забракло українських літер п.Берлуско...Берлогсоні!:crazy:
    По укро-латині так і буде,fershtejn! Ферштейн? Ну тоді фертик!:bye2:

8. iso

iso Well-Known Member

9. Юрко НОТОЦО

10. manur

manur Well-Known Member

Інші? Хто і в чому був інший?

Я ще не склав для себе думки, чи потрібно зробити землю товаром, чи ні. Особисто мене це не дуже стосується, тому в ту тему докладно не вникаю.

Знаю одне : купа землі в Україні використовується безгосподарно!!!!!!

Я вже кілька років "воюю" зі своєю мамою. Мама має чверть гектара городу. Щороку 2/3, чи біля того, площі засаджується картоплею.
    Гною нема, бо й корови давно нема та й купити гною не так просто, як то було колись. Є свиня, але свинський гній робить грунт кислим. Для розкислення грунту потрібно давати вапно або доломітове борошно. Але, в селі про таке ніхто й не знає і знати не хоче!!!!!!!!

В кінці городу є кусок під травою. Трава коситься (сам деколи косив), сушиться - є сіно для кролів тощо. Сіна достатньо, отави вже не треба. Другий покіс хтось скошує і забирає на ферму.

Пробую мамі пояснити :

1) Пишуть недурні люди в тирнеті, що для більш-менш нормальної урожайності і профілактики захворювань, картопля на одній площі має бути не частіше 1 разу на 4 роки.

Пояснюю мамі, що картоплі з 1/4 городу і їй і курам-качкам-кролям цілком достатньо, ще й нам (дітям) трохи буде.
    Аргумент мами - а свині не старчить картоплі.

2) Той другий покіс можна закомпостувати і буде добриво. Мама не вірить, що в траві є щось поживне......

3) Свиню тримати не те що НЕВИГІДНО - тупо виходить результат в МІНУСІ !!!!!!! (я підозрюю, що можна бути й в плюсі, але, то у випадку годування відповідними комбікормами і у випадку, коли є свої свиноматки і свої поросята).

Аргументи мами на то всьо :
    - Як то так - свині не тримати!!!
    - А чим я город засаджу, якщо не картоплею?

Пробую пояснювати про існування такого агротехнічного заходу, як ПАР і його різновиди : чорний пар і зелений пар.
    Пробую пояснювати про існування можливості вирощування чогось на продаж.

Абсолютне нерозуміння і несприйняття!

І це при тому, що моя мама - першою з дівчат свого села вступила до ВНЗ. ПЕРШОЮ з села. (Хлопці вже були, а з дівчат вона була першою). Була вчителем і хорошим вчителем. Перед пенсією вона була єдина в школі, яка мала якусь там найвищу категорію. Я про те, що людина, по ідеї, і начитана і повинна бути готовою для сприйняття якихось нових знань.

Хтось мене зможе переконати, що такі "господарі" ефективно використовують землю? А таких по селах більшість. Ось в нас є Хуліган - той ефективно використовує землю. Читалисьте його прохання колись - знайти якийсь кавалок поля під Львовом. Тобто, людина, яка має намір орендувати землю, знає, як з неї отримати прибуток.
    Знаю - навколо Львова теж люди господарюють ефективно - дуже багато хто вирощує капусту, інші овочі. Капусту частково продають зразу восени, частково кагатують в утеплені кагати і взимку чи весною реалізовують набагато дорожче.

Ага, іще про картоплю. Читав в тирнеті, що 98% всієї картоплі в Україні вирощується в індивідуальних селянських господарствах (ну, таких, як в моєї мами)))))))
    Середня урожайність картоплі в Україні - 14,5 т/га
    Середня урожайність картоплі в Німеччині - 44 т/га
    Середня урожайність картоплі в США - 46 т/га

Хто побачить в цих цифрах ефективність використання української землі?

11. iso

iso Well-Known Member

12. Юрко НОТОЦО

Все ясно і мені...я Вас також відразу спізнав,по-вашому розумінні галицьких людей і їхню фільозофію життя.Завше знайдеться в нас хтось такий,хто краще нас розбирається в філософії,політиці,бізнесі,ну і в пудренні мозгів бандерівцям!
    То не нове!Абсолютно не нове!
    Нам просто з Вами нема нічого спільного,що б ми могли успішно вирішити! Хіба шо фа-фа,ля-ля!
    Не беріть'си того до голови,а тєжкого до рук! Сміймося один з другого ,о-о-о...бо забанять,як бойка в Сибір на лісоповал! Привіт філософії Маркса-Енгельса-Лєніна!
    Моцні хлопці були! Ура!:bye2:

13. Silver bullet

Silver bullet Well-Known Member

Мих, ви ще питає? Повкладають гроші з-під матрасу. Аби було що продати в чорний день.
    Малий приклад нашого садового товариства: в університеті створили садове товариство і роздавали землю - по 12 соток рівнесеньких чистого чорнозему. Хватали по два, а дехто і три.
    У когось щось з цього виходило спочатку, у когось - нічого.
    А зараз ще й садоводи постаріли, а дітям це якбогсвят було не треба, - позаростало нахватане пирієм.

14. Silver bullet

Дивно. Щоб в селі ніде було взяти навозу? У нас на дачах весною та восени возять - беринехочу.
    Картоплю без навозу не виростиш.
    Без добрив взагалі не можна, інша справа, що безумне використання хімії - це злочин.
    Мій чоловік як добрива використовує сідерати: гірчицю, овес, маслічну редьку та фацелію. Сіє сідерати в березні. Ось зараз покосив, порубав та в огороді між перцем, капустою та помідорами поприсипав. І мульча і добриво.
    В тому році інший клапоть города так обробляв. Це і вологу держить, і структуру почви покращує, і з сапкою відчутно менше роботи. Але у нас того городу трохи, більше під садом та ягодником. Ще бахча. Тут навоз та курячий послід потрібен.

15. Юрко НОТОЦО

Во-о,газети вже пишуть же є кандидат на еміграційний безвіз,що в Чопі появився! Як гадаєте,дасть си ради хлоп? Напевно зо 2-3 біометричні паспорти має,шо нє?
    Зобачимо! :yahoo:
    Мэра Чопа, подозреваемого во взяточничестве, отпустили под залог

16. Latana Royal

Latana Royal Рахунок для переказів порад: 322 223 322 223

Пане Мих, був би Ви 17-річна наївна студентка, то я б ще зрозуміла природу Ваших висловлювань.
    А так, схоже на тролінг. Особливо оце Ваше "значить людина вміє заробляти" - просто неприховане знущання, враховуючи наші реалії.
    Що значить "А нащо землю тим, кому вона непотрібна?"? А нащо квартири тим, хто скуповує їх десятками? Вкладають "вмієзароблені", створюючи попит на ринку нерухомості, щоб потім заробляти орендою на тих, хто не може на зарплатню придбати собі житло і змушений десятиріччами бути в орендному рабстві.
    Та я більш ніж впевнена, що і з землею вже придумали купу комбінації, оті, хто заводи порізав.

17. manur

manur Well-Known Member

Правильно. Бо Ваш чоловік, хоча й не агроном за освітою (скоріш за все), але, хоча б тому ж інтернеті, потрошку черпає і засвоює якусь інформацію.
    А старші люди в селах роблять, бо так завжди робили і АБСОЛЮТНО НІЧОГО нового знати НЕ ХО-ЧУТЬ !!!!!!!

• Погоджуюся Погоджуюся x 2
  18. Юрко НОТОЦО

Йо-майо...вже другий кандидат появився на еміграційний безвіз...
    Бачу,що скоро спец-таможню для таких організують,щоб в черзі не стояли! :scratch_one-s_head:
    Экс-зампрокурора Ровенской области вышел под залог в 1 млн

19. Silver bullet

Погоджуюсь з Латаною.
    Як би ми к Тимошенко не відносились, як би вже цей безлад з землею не насточортів, але змушена і я сказати, що з продажею землі з цим парламентом та урядом наробимо ще хуже. А в нас тільки земля і залишилась. Треба, щоб іноземні фахівці цим займалися абошо. Нашим законотворцям нема віри! Дивимося на ці закони про боротьбу з корупцією - це ж нечувано, що вони творять.
    Я вважаю, що там де наші обленерго та облгази - там будуть і українські чорноземи. Будуть землю давати в залог, перепродавати, міняти профіль використання - якесь шкідливе виробництво побудують - а що? ЗемляМОЯ.
    Не треба продавати землю, треба сдавати в довгострокову оренду, і то під наглядом. Крапка. До тих пір, поки не прийде та влада, що має довіру людей. Зараз не можна.

Останнє редагування: 14 чер 2017
  20. Мих

Мих Дуже важлива персона

Щоб здавати в оренду і на цьому заробляти.
    Якщо купляє землю, то буде щось на ній вирощувати і заробляти.

Що тут дивного?

Чи ви думаєте, хтось купить землю і буде на неї дивитися?
    Пару років подивиться і продасть тОму, хто щось буде на ній робити.
    То є ринок.

Я не бачу рабства закордоном, в тій ж Польщі.
    А комунізм ви вже не збудуєте.

Завжди будуть бідні і багаті. Завжди будуть розумні і дурні. І ніколи не буде, щоб всі мали порівну. Ніколи.

Землю не поріжеш.

а де твій аватар? :)