Шоколадні капкейки

Тема у розділі 'Форумна кухня', створена користувачем NataliAnd, 3 гру 2016.

  1. NataliAnd

    NataliAnd New Member

    Капкейки - це дуже маленькі тістечка. Вони спеціально призначені для вживання однією людиною. Такі собі порційні тортики. Це дуже легкий і приємний десерт як для звичайних домашніх посиденьок, так і для святкового столу.
    Час приготування - 30 хв.
    Інгредієнти:
    • Масло - 100 г
    • Цукор - 100 г
    • Вершки - 100 мл
    • Какао - 3 ст. л.
    • Ром - 2 ст. л.
    • Яйце - 1 шт.
    • Мука - 200 г.
    • Розпушувач - 1 ч. л.
    Приготування капкейків включає такі етапи:
    1. Змішати 100 мл вершків, 100 г цукру та 100 г масла. Цю масу поставити на слабкий вогонь, у каструлі з товстим дном. Після того як маса стане однорідною додати 3 ст. л. какао порошку та швидко розмішати. Зняти з вогню,щоб маса остигла.​
    2. У другій мисці змішати 200 г муки та 1ч. л. розпушувача.​
    3. Змішати сухі інгредієнти з масою яка остигла, додати 1 яйце та акуратно перемішати. За смаком можна додати вишні замочені в коньяку.​
    4. Тісто шоколадних кексів потрібно викласти у спеціальні формочки, попередньо змазані вершковим маслом на більшу половину місткості (на 1/3 форми).​
    5. Розігрійте духовку до 180 градусів і поставте формочки з кексами на 15-20 хвилин до повного приготування. ​
    6. Коли капкейки будуть готові, їх потрібно остудити і прикрасити за бажанням.​

    [​IMG]
     
а де твій аватар? :)