Капкейки - це дуже маленькі тістечка. Вони спеціально призначені для вживання однією людиною. Такі собі порційні тортики. Це дуже легкий і приємний десерт як для звичайних домашніх посиденьок, так і для святкового столу. Час приготування - 30 хв. Інгредієнти: Масло - 100 г Цукор - 100 г Вершки - 100 мл Какао - 3 ст. л. Ром - 2 ст. л. Яйце - 1 шт. Мука - 200 г. Розпушувач - 1 ч. л. Приготування капкейків включає такі етапи: Змішати 100 мл вершків, 100 г цукру та 100 г масла. Цю масу поставити на слабкий вогонь, у каструлі з товстим дном. Після того як маса стане однорідною додати 3 ст. л. какао порошку та швидко розмішати. Зняти з вогню,щоб маса остигла. У другій мисці змішати 200 г муки та 1ч. л. розпушувача. Змішати сухі інгредієнти з масою яка остигла, додати 1 яйце та акуратно перемішати. За смаком можна додати вишні замочені в коньяку. Тісто шоколадних кексів потрібно викласти у спеціальні формочки, попередньо змазані вершковим маслом на більшу половину місткості (на 1/3 форми). Розігрійте духовку до 180 градусів і поставте формочки з кексами на 15-20 хвилин до повного приготування. Коли капкейки будуть готові, їх потрібно остудити і прикрасити за бажанням.