А то тре самому трави збирати-сушити-змішувати. Причому, збирати не будь-де, я в екологічно чистих місцевостях. Тоді точно будете знати, що там є.)))
Тоті чаї шо продаються на сувенірних базарах і в магазинах в Яремчі, Буковелі і т.д. - це жесть якась, де вони беруть ту траву, їм напевно вже в Китаї дешевше купувати, ніж ходити рвати, а туристам по-барабану, скуповують все шо бачать. Те саме стосується всіляких "медовух", "хріновух", і іншої екзотики, це реально страшно пробувати, походження товару невідоме.
Просто, треба знати, в кого купляти) В Східниці, наприклад, я знаю, в кого треба калганівку купляти)))
Та це із серії "Моя теща робить настоянку - просто супермегафантистика, цілющий божественний нектар...". А толку всім з того, ту настоянку п'ють 20 чоловік від сили, а 1000 чоловік купують в магазині. Я наприклад зайшов у Буковелі в магазин з цими чаями-сувенірами, я вжахнувся шо вони там продають. Таке враження шо вони в супермаркеті це купують і ліплять свої етикетки. А шукати десь по селам ексклюзивний продукт ніхто не поїде, всі куплять в Буковелі.
А в пиво хто зна чого не намішали? А от до прикладу липи нарвати, суниці лісової, чорниця, лисття смородини, мята, та меліси все висушити і чим не травяний та корисний чай! І не тре далеко їхати в Карпати чи ще кудись, росте в нашій місцевості))
Це кому порада? В мене бані власної немає, я хіба можу орендувати на пару годин. А чаїв я з собою не вожу, вони включені в вартість бані.
Народ, а хтось чачу гнав? Я хочу попробувати. Взяв два 12л. відра столового винограду (він на вино не годиться), добавив п"ять слоїків минулорічного виноградного компоту, 500грамову пачку спиртових дріжджів і то всьо заквасив. Вже бражка перешуміла, очистилася. Мабуть завтра поставлю гнати Во, так-во виглядав заквас кілька днів назад.
Один хрін шо вийде. Головне, щоб пан не забув потім зарізати пацє і уфесь форум запросити на шашличок
Глянув у Віку - Ви трохи добре кажете Чачу гонять з вина. Але в мене і не грапа, бо грапу гонять з виноградних вичавок, а я заквасив грона винограду, тільки їх трохи подавив, щоб краще бродило. Весь сік з винограду пішов в заквас. Та й ще виноградні компоти. Короче, в мене щось своєрідне. Як вижену, то дам попробувати
Я в курсі. Кілька років назад нею смакували всією сім"єю Крім тої качки ще пішло казанок юшки і кілька запечених рибин) зі а десь в другій половині 80-х ми компанією ходили на пекінську качку в "Молодіжний" на Любіньській. Там тоді шефував Роман вроді з Бартатова. То було щось А на бичачі яйця ходили в "Фестивальний", а на терті пляцки в кафе на куті Галицької-Франка. А на кури в "Ватру" на 700-річчя... А на пиво в провулок біля Краківського базару... Н-да...