Сало

Тема у розділі 'Форумна кухня', створена користувачем Un.Known, 22 січ 2013.

  1. Dzeko

    Dzeko Well-Known Member

    Ви шо, маринуєте сало?
    По-моєму саме краще просто солоне.
     
  2. Un.Known

    Un.Known споглядач з лінійкою ) Команда форуму

    І мариную також.

    Інколи хочеться чогось іншого - з України сало везу завжди, та й цікаво експериментувати.
     
  3. Dzeko

    Dzeko Well-Known Member

    Знаю солене, копчене, варене, смажене, печене... Маринованого не знаю.
     
  4. Mylnyk

    Mylnyk Well-Known Member

    Як не крути ,а морська риба корисніше .
     
  5. Olenall

    Olenall миється в бані

    є ще рецепт перемелене сало з часником, спеціі за смаком (намазувати на хліб
     
  6. Mylnyk

    Mylnyk Well-Known Member

    послухав "Цацулин Борис " - каже що САЛО це НАЙКРАЩЕ що можна зїсти :) після соленого оселедця :)
     
  7. KARABIN

    KARABIN ukropenFuhrer

    Три факти про сало

    ✔Сало містить лецитин – речовину, яка необхідна для мозку. Активізує розумову діяльність. Тому людям, діяльність яких пов’язана з інтелектуальною працею сало необхідне.
    ✔Сало – жовчогінний засіб. Досліджено, що сало виганяє жовч із печінки в рази краще ніж оливкова олія. Особливо корисно з’їсти скибку сирого сала (можна з часничком) зранку. Це допоможе вивести всю жовч, яку печінка зібрала за ніч.
    ✔У салі багато різних вітамінів. А також сало містить антиоксидант селен, який запобігає утворенню ракових клітин і значно підвищує потенцію.
     
  8. Patrick

    Patrick Well-Known Member

    Оце клас.
    А спеціально якщо ви працюєте в банку , або в якійсь міжнародній фірмі і маєте цього самого ранку зустріч з клієтом.
    запах з вашого рота буде дуже переколивим...
     
    • Смішно Смішно x 1
  9. Spahonyeni

    Spahonyeni Member

  10. Gyppsy

    Gyppsy :hi:

    А на маєш...
    Британські вчені /і не тре тут сміятися! )/ хвалять сало
    248438595_4527104467332446_5923670798189952517_n.jpg
     
  11. Gyppsy

    Gyppsy :hi:

    Шляхта не працює
    Hennadiy Shtop · 1 год ·
    Щоби знали...
    Шматочок сала з часничком на житньому хлібі проходить через живіт, опускається в дванадцятиперсну кишку (жири переварюються в ній).
    Щоб переварити наш шматочок сала, в дванадцятиперсну кишку з жовчного міхура поступає коктейль ліпаз під назвою жовч. Печінка виробляє його. І сало переварюється.
    Проте опісля жовчний міхур порожній і печінці треба зробити нову жовч! А з чого? З жовчних кислот, котрі, в свою чергу, виробляються печінкою з холестерину.
    Таким чином, шматочок сала зменшує рівень холестерину в крові, надає почуття вгамування голоду та стимулює імунітет. Чим більше ми їмо сала, тим більше ми витрачаємо холестерину.
    Крім того, сало містить величезну кількість арахідонової кислоти, яка є частиною клітинних мембран та основним ферментом серцевого м`яза і приймає участь у ліпідному (жировому) обміні.
    Кислоти, що містяться в салі, мають жовчогінний ефект та допомагають утворенню в печінці "гарного " холестерину і розщепленню " поганого " холестерину.
    Також в салі міститься олеїнова монокислота, яка захищає клітинні стінки печінки та нирок від оксидів та запобігає розвитку атеросклерозу.
    Для прикладу, в Німеччині сало входить в дієти для пацієнтів з серцевими захворюваннями.
    Але є одне застереження: мова йде не про копчене чи варене сало. Тільки про солоне сало з ринку.
    Сало, до речі, не бере багато солі, яка тільки додає смаку. А з часником в ньому багато селену і кверцетину – додаткова профілактика атеросклерозу.
    До речі, сало містить до 40 % ненасичених жирних кислот, майже як червона риба! А поліненасичені жирні кислоти - це ясний розум.
    Їжте сало на здоров'я, бережіть себе!
    Нехай завжди буде сало!
    Щоб ви були здорові!)...
    Сергій Кропива.
    P.S .А хто сала не любить -не пишіть дурних коментів!

    зі

    А я вчора от таке"во забацав
    Правда, то не сало. Але і не м"ясо ;)
    Хтось знає, як це називається?
    IMG_9425.JPG
     
а де твій аватар? :)