Форумна кухня

Китайський чай

Posted by tea man on 1 лют 2015 відповідей - 1.010
  1. tea man

tea man 茶人

Сьогодні пропоную подивитися три невеличких відео від 25.05 (всього на 35-40 хв) про подорож в гори Фенхуан на південному сході Китаю - місце, де виготовляють знамениті гуандунські улуни.
    Красиво, цікаво і пізнавально.

2. tea man

tea man 茶人

На одному з чайних форумів з'явився переклад дуже цікавої статті китайського спеціаліста Ян Кая, яка була опублікована в англійському журналі The Art of Tea. В статті йде мова про історію появи в Китаї дуже відомого сьогодні юньнанського червоного чаю Дяньхун. Це найбільш повна і правдива інформація про цей чай.
    Читайте статтю від 9.06.16.

• Подобається Подобається x 1
  3. tea man

tea man 茶人

Сьогодні хочу перервати довгу паузу в темі про китайський чай з дуже вагомої причини - щоб розказати вам про український чай.
    :uaflag:

Так, саме український, не дивуйтеся.
    Отже, дивіться відео(вибачте автору ролика за певні географічні ляпи).

Ну і для повноти картини можете почитати все, що мені вдалося знайти в інтернеті(1, 2, 3, 4).
    А для особливо зацікавлеих чаєманів в мене є книжка про закарпатський чай, справжній антикваріат. Мені не шкода:)

Останнє редагування: 14 сер 2016
    • Інформативно Інформативно x 1
  4. tea man

tea man 茶人

Мені завжди було цікаво знати де саме вирощувався чай, який потрапляв в мою піалу. Хотілося вловити різницю смакових відтінків в залежності від регіону. Інформації про місця, де саме росте китайський чай, не так багато. Тому стаття "Де росте пуер"(від 18.09.16) з картами місцевості буде корисною для всіх, хто любить пуер.

• Інформативно Інформативно x 1
  5. tea man

tea man 茶人

6. Efer

Efer Well-Known Member

Доброго вечора. Чи проводите ще спільні закупки пуерів та катайського чаю?

7. tea man

tea man 茶人

Планую закупку саме в жовтні, тому що минулого року закуплявся в листопаді і мав проблеми з доставкою. Цього разу буду брати чай для себе, але можете долучитися, якщо є бажання. Що саме Вас цікавить?

8. Efer

Efer Well-Known Member

Переважно цікавлять Шен пуер та зелений чай і трохи червоний. Насправді ж дуже важлива вартісь, який чай і скільки зможу дозволити собі)
    Я коштував також Шу , Тігуанінь та Да Хун Пао, але якість була низька,тож не можу сказти з впевненістю, що не сподобалось. Хотілось би знати вартість усіх,але найбільш цікавить саме Шен.

9. tea man

tea man 茶人

10. tea man

tea man 茶人

Останнє редагування: 4 жов 2016
  11. Efer

Efer Well-Known Member

Дякую. Я так і думав,що Ви обираєте лише якісні чаї ) Швидше за все, я замовлю лише бюджетні 250г Мао Фену та 200 г Дян Хуну,то ж вирішуйте самі, чи доцільне таке маленьке замовлення. Якщо є більш бюджетні варіанти,як ото Фенікс чи млинець Да Хун Пао з першого замовлення,то я би поглянув.

12. tea man

tea man 茶人

Немає жодних проблем. Вибирайте те, що Вам підходить.Можливо я знайду для Вас ще щось з недорогого, але цікавого. Ви не пробували сягуанські точа? Такі 100-грамові шен пуери? Вони мають копчено-димний аромат. Я з них починав.
    Серед них є дуже смачні, правда, ті що старші роками.
    Ось так вони виглядають.

13. tea man

tea man 茶人

14. manur

manur Well-Known Member

Вартість?

15. tea man

tea man 茶人

16. Efer

Efer Well-Known Member

Коштував точу,але не таку. Дійсно була сиренька, я її "розібрав" та й лежала у глечику місяців 8, потім смак змінився й з задоволенням пив.
    Гадаю, саме ця з Павичем ще якісніша буде. Декілька штук узяти буде гарним варіантом для мене.

17. Deura

Deura миється в бані

а де можна побачити ціни на цей чай?

18. manur

manur Well-Known Member

Перегляньте допис № 255 і перейдіть за посиланням (посилання - слово "темі").

19. tea man

tea man 茶人

Це Білий Журавель (Сон Хе) - один із брендів чайної фабрики Сягуань.

20. Efer

Efer Well-Known Member

До речі, майже всі з пуерів на фото бачив у львівському магазині чаїв , тож перша посилочка у вас була чудова)

а де твій аватар? :)