Кава чи гербата?

Тема у розділі 'Форумна кухня', створена користувачем Liliyah Romanova, 19 лис 2008.

?

якому напоєві ви надаєте перевагу?

  1. кава

    14,7%
  2. чай

    19,0%
  3. частіше кава, ніж чай

    16,4%
  4. частіше чай, ніж кава

    25,0%
  5. і кава, і чай

    22,4%
  6. ні те, ні інше

    2,6%
  1. Coffe13

    Coffe13 Дуже важлива персона

    А зря... ІМХО ліпше їх вивчати ,а не уникати :pardon:
     
    • Подобається Подобається x 6
  2. Alias

    Alias Львів-місто моєї мрії..

    Рибко, колись мені Маруся-мама дала лінк, то я й з Вами поділюсь
    http://uk.wikipedia.org/wiki/Львівська_говірка
     
    • Подобається Подобається x 5
  3. Coffe13

    Coffe13 Дуже важлива персона

    • Подобається Подобається x 3
  4. рівнянин

    рівнянин Well-Known Member

    Взагалі...я прихильник КАВИ. Ті, хто працює на компі мене зрозуміють. Але...я не цураюсь і чаю. Так! Чаю! Але в багатьох дописах я зустрів словосполучення "фруктовий чай" і тут, як кажуть, "Бендера понесло..."! А це напевне самий найвживаніший чай на Україні! Тільки ми його назвали по іншому! УЗВАР!....
     
    • Подобається Подобається x 8
  5. Alias

    Alias Львів-місто моєї мрії..

    Ні, узвар то якраз не чай, а компот з сушених фруктів і ягід

    Ось вже тиждень як кожного вечора взяла за звичку пити чай...поки що зелений з суницею
     
    • Подобається Подобається x 8
  6. рівнянин

    рівнянин Well-Known Member

    о_О

    А суниця в листочках?
     
    • Подобається Подобається x 2
  7. Шурави

    Шурави Well-Known Member

    Читав, та неуважно. :pardon:
     
    • Подобається Подобається x 5
  8. Coffe13

    Coffe13 Дуже важлива персона

    Якщо використовуються самі плоди,ягоди,фрукти - то то буде узвар чи компот, в залежності засушені чи свіжі, а якщо заварюєш з листям,корінчиками чи пагінцями - то вже чай чи гербата... Ну ніби так... ніц не наплутала...
     
    • Подобається Подобається x 7
  9. Alias

    Alias Львів-місто моєї мрії..

    в шматочках:))

    Тато розповідав, що в дитинстві його мама варила чай з гілочок вишні, абрикоса, смородини.Тоді був ТАКИЙ ЧАЙ.
     
    Останнє редагування модератором: 27 лис 2008
    • Подобається Подобається x 5
  10. рівнянин

    рівнянин Well-Known Member

    А мені з суцвіть липи та м'яти...:morning1:


    І кава з ячмінних зерен....:)
     
    • Подобається Подобається x 3
  11. Alias

    Alias Львів-місто моєї мрії..

    То "совєцкий кофе":)))
     
    • Подобається Подобається x 4
  12. Coffe13

    Coffe13 Дуже важлива персона

    Ага,а ще його до сих пір варють в пологових будинках :)))

    Брррр.....как вспомню - так вздрогну (с)
     
    • Подобається Подобається x 5
  13. Agaton

    Agaton Well-Known Member

    Та і в нас досі є.
    Ось така кава "Анатоль" чи кава "Турек"
    Гм, коли б це справжній "Турек" (турок) побачив... :))) ...
     
    • Подобається Подобається x 8
  14. Чупага

    Чупага Well-Known Member

    Якщо використовуються самі плоди,ягоди,фрукти - то то буде узвар чи компот, в залежності засушені чи свіжі, а якщо заварюєш з листям,корінчиками чи пагінцями - то вже чай чи гербата...

    Здаеця справа у пропорции ,як трошкi ,бiльш г'вари i жаргона то мова вже не литерацка. Якщо помірно хоч і з матюкамі то літературна. Так саме i з чаем.

    чай з гілочок вишні, абрикоса, смородини.Тоді був ТАКИЙ ЧАЙ.

    Навесні обрізаш зайві гілочки обриваешь квіточки, то воно саме і буде.
    Деякі (н.пр. вишня) можуть бути ядовіти якщо зловживати.( Щоденне питi а чай й щодня не зашкодi)
    То "совєцкий кофе"
    Може, немецкi эрзацкафе ,в першу війну німці в блокаді були і навидумивалі шоколад на салі та кави з макухи.
     
    • Подобається Подобається x 2
  15. Summer

    Summer Well-Known Member

    саме так, але як тільки піде перший ключ! :), але саме найкраще заварювати зелений чай в глиняному чайнику, я купила собі спеціально для такого чаювання чайник з китайської іссінської глини. Чай в ньому просто смакота :good:
    Хотілось би купити зимового чаю,такого, щоб чаювати та відразу асоціації: Різдво, свята, ялинка, сніг за вікном..... що порекомендуєте?;)
     
    • Подобається Подобається x 6
  16. Чупага

    Чупага Well-Known Member

    Чорна Кенія-дрібний порох.
    У мене нещодавно ЧК іспанської фасування закінчився.
    З ромом.
    Зелений чай північні китайці вважають літнім напоєм.
     
    • Подобається Подобається x 4
  17. Agaton

    Agaton Well-Known Member

    І ще "wyrób czekoladopodobny" замість шоколаду. Хоч жодной блокаді тоді не було (на какао принаймій).
    А щодо цей псевдо-кави, то коли ми її в версії "Inka" у Руминії та Болгарії в 80-тих улітку продавали, то можна буво і з отих гроші цілий місяць в їхніх горах непогано вижити. :)))
     
    • Подобається Подобається x 4
  18. рівнянин

    рівнянин Well-Known Member

    прийшло на думку кылька рецептів приготування чаю:

    ЧАЙ ЗИМОВИЙ (КРИЗОВИЙ):
    Беремо кварту свіжого снігу (Воду вже відключили)
    Розтоплюємо його на багатті з використаної на Різдво ялинки (газу вже нема)
    Для заварки використовуємо гілочки тієї ж ялинки.
    П'ємо без цукру (грошей на цукор після свят також нема)

    ЧАЙ ЛІТНІЙ:sad:кризовий)
    П'ємо і їмо те, що залишилось з Різдвяних свят!

    ЧАЙ ЕКЗОТИЧНИЙ (КРИЗОВИЙ)

    Бачать всі, п'ють одиниці.
    Чорний, зелений, фруктовий....:cry:

    :)
     
    • Подобається Подобається x 10
  19. маюнка

    маюнка Дуже важлива персона

    я-то люблю каву. але мені не завжди від неї добре.

    тому багато п"ю зеленого чаю. чорний - лише зрідка. а зелений люблю корейський( з женьшенем), люблю Curtis, люблю липу.

    але найсмачніші мені чай з трав, що назбираю влітку у Карпатах: сунички з корінцями та ягідками, малинка, смородина, безсмертник, ожина.

    а ще дуже-предуже я люблю чай з чебрецю - аромат який:) і смачно!!!
     
    • Подобається Подобається x 6
  20. Alias

    Alias Львів-місто моєї мрії..

    Ну от і все...попалась я.., "підсіла" тобто на чай.тепер заходячи в магазин. не можу вийти не купивши якогось чаю.
    Щойно купила "1002 ніч"Чого там тільки немає! і чорний і зелений , і пелюстки календули, чайної троянди,маракуя. папая, родзинки, квітки мальви.
    Все, пішла пити:)
    ПиСи.Але кава на першому місці.
     
    • Подобається Подобається x 6
а де твій аватар? :)