Екзорцизм

Тема у розділі 'Християнство', створена користувачем Forpost, 9 тра 2009.

1. Orthodox

Orthodox Дуже важлива персона

[OFFTOP]А Гитлер таки прав (см. ветку рядом)... :)):)):))[/OFFTOP]

2. Тихон Петрович

Тихон Петрович advocatus diaboli

Я что-то пропустил? Есть доказательства чудесных событий, описанных в Писаниях?

3. Orthodox

[OFFTOP]Я вообще-то о Вашей "забывчивости" и склонности гонять по кругу давно прожеванное)))))))))[/OFFTOP]

4. Jurgen

Jurgen людина

Екзорцизм або вичитка біснуватих

Екзорцизм або вичитка біснуватих

Екзорцизм, або вигнання нечистих духів з одержимих, – мабуть, самий неоднозначний з церковних обрядів. Про його існування відомо навіть людям глибоко світським – хоча б з містичних фільмів жахів. А от у церковному середовищі не всі ставляться до сеансів екзорцизму однаково – деякі богослови навіть вважають “вичитку біснуватих” неканонічною.

У монастирському соборі відбувається літургія. Коли хор починає співати “Херувимську”, добре одягнений, підкреслено акуратний чоловік у начищених до блиску черевиках та з доглянутими руками, що справляє враження керівника середньої ланки або власника невеликого бізнесу, несподівано згинається навпіл і починає вити низьким, звіриним голосом. В іншій обстановці можна було б подумати, що людині стало погано з серцем або зі шлунком і треба викликати “швидку допомогу”. Але в цій ситуації всім відомо, що відбувається насправді, і від цього стає набагато страшніше, ніж при вигляді серцевого нападу. У монастир зі всієї України і Росії з’їжджаються люди, яких у православній традиції називають “одержимими нечистими духами”, або біснуватих. Всі вони сподіваються отримати тут зцілення від своєї недуги.

Після літургії починається сеанс екзорцизму, або, як він звично називається в Україні, “вичитку біснуватих”. Проводить цей чин архімандрит, шанований в народі священник. На завершення вичитки віруючі по одному підходять до хреста, і священик кожного помазує освяченим маслом, привезеним з Єрусалима. Деяких при зіткненні зі святинею починає трясти і жолобити – це як раз і вважається одним з ознак біснування. У цей момент страшно спостерігати, як в людині діють одночасно дві волі: з одного боку, жінка з надією тягнеться до хреста і до єрусалимського маслу, а з іншого, якась потужна сила її не пускає і відштовхує. Одержимих тримають під руки помічниці священика.

У Стародавній Церкві екзорцизм мав набагато більш широке поширення, ніж у наші дні. Здатність виганяти з людей бісів вважали таким же чудовим даром, як і дар зцілення або передбачення майбутнього. У житіях багатьох святих перших століть, наприклад мученика Трифона , йдеться про те, що ім’ям Христовим вони могли виганяти бісів. У язичницькому світі біснування було аж ніяк не рідкістю, і, почувши про нового християнського подвижника, люди зверталися до нього з проханням про порятунок їх від духів злоби. Проте з поширенням християнства випадки одержимості стають рідкісними, і приблизно до V століття про екзорцизм практично забувають.

І лише у ΧX столітті практика екзорцизму знову стала затребувана. Деякі священики пояснюють це тим, що в період гонінь на релігію виросли цілі покоління нехрещених людей, які, з точки зору православних, не мають “духовного захисту” і є для бісів легкою здобиччю. Відомо багато випадків, коли одержимими ставали ті, хто брав участь у руйнуванні храмів і розправах над віруючими. Або, може бути, ці люди вже мали в собі духів злоби і тому охоче стали гонителями Церкви?

Сучасний чин вичитки, який використовують в Російській Православній Церкві, має досить пізніше і католицьке походження. Він входить до требників митрополита Петра Могили XVII століття. У Стародавній Церкви для того, щоб стати екзорцистом, було потрібне особливе благословення єпископа. Сьогодні це правило не дотримується, так що багато священиків беруться за цю нелегку працю самовільно.

Як відрізнити біснуватого від психічно хворого? Звичайно, серед лікарів є матеріалісти, які в принципі заперечують існування невидимого світу, в тому числі і бісів, і визнають тільки душевні захворювання. У той же час відомі випадки, коли пацієнти роками без всякого поліпшення знаходилися в психіатричних лікарнях, і легше їм ставало тільки в тому випадку, якщо яка-небудь жаліслива медсестра запрошувала священика. І навпаки, є ті, хто десятки разів був на вичитці, але так і не отримав зцілення, тому що страждав насправді шизофренією або маніакально-депресивним психозом, й зовсім не був біснуватим.

З давнини само вірною ознакою біснування вважали непереносимість будь-якої церковної святині. Якщо дати звичайній людині склянку святої води, то він може і не відрізнити її від звичайної, а біснуватий незрозумілим чином відчує, що вода освячена, і з обуренням її відштовхне. Точно так само одержимі реагують на ладан, просфори, освячене масло та інші святині.

За старих часів церкви намагалися будувати так, щоб дзвін можна було почути всюди. Робилося це не тільки для того, щоб православні чули заклик на молитву. Вважалося, що дзвін проганяє бісів від людей і їх жител, тому біснуваті не можуть його терпіти. Ще однією ознакою одержимості вважають так зване буйство, коли зазвичай спокійна людина стає раптом незвичайно запальною, дратівливою і навіть агресивною. Алкогольну та наркотичну залежність теж визнають різновидами біснування.

Детальніше читай
    http://forum.zl.lviv.ua/viewtopic.php?p=42945#42945

---------- Додано в 22:47 ---------- Попередній допис був написаний в 22:31 ----------

Отець Василь Федько відправляє ранішню службу в каплиці Різдва Пресвятої Богородиці у селі Солонка Пустомитівського району поблизу Львова

Щоп’ятниці та щосуботи після літургії тут читають молитви за здоров’я парафіян, виганяють злих духів.

Вісім років тому священик переселився до Солонки із села Розлуч Турківського району на Львівщині. З дружиною виховує трьох дочок.

— Я змалку тягнувся до Бога, до церкви, до співу церковного, — каже отець Василь. — Кожен священик може вигнати з людини нечистого. Та цим займаються одиниці. Інші бояться. Але талант не можна ігнорувати — Господь покарає.

Священик застерігає людей, щоб не ходили до ворожок. Каже, їм нечистий допомагає.

— Людина не відчуває, коли в неї диявол вселяється, — веде далі отець. — Люди — слабохарактерні, а злий дух наче голодний лев по пустелі ходить і шукає пристанища. Тільки дитина народиться — нечистий одразу чатує на неї. Найчастіше він вселяється у гордих та несправедливих.

5. Jurgen

Jurgen людина

Про екзорцизм із інтерв’ю з отцем-екзорцистом Василем Вороновським

Як злий дух опановує людиною, чи може він увійти в неї, коли у храмі читають молитви екзорцизму?

— На друге запитання відповім „ні" - не може увійти, бо люди моляться і зрікаються злого духа. А ось у буденному житті — може. Тому людина має жити за Божими законами і молитися, аби позбутись впливу диявола. Він же може навіть з'явитися в образі світлого янгола. Тоді спитайте „Хто ти", але він ніколи не дасть прямої відповіді. У такому випадку треба промовити: „Всяке дихання нехай хвалить Господа". А ще у жодному випадку навіть під час купання, не варто знімати натільний хрестик або медалик, бо він захищає людину від диявола.

— Як впізнати людину, одержиму нечистим духом?

— Переважно ця людина не виказує себе, бо коли злий дух опановує її тілом, вона нічого не пам'ятає. Іноді людиною кидає до землі, вона не усвідомлює, що діється. Пригадую, як у Яремчу під час читання молитви екзорцизму одна жінка з такою силою вдарила хреста, який я тримав у руці, що той відлетів десь на 2 метри. Жінка оздоровилася, але того , що сталось, не пам’ятає.

— Що можуть означати галюцинації?

—Вони є різні—слухові, зорові, але думаю, що ні одна, ні друга не є добрими. Тому треба молитись і просити в Бога допомоги і зцілення. Знав одну молоду дівчину, яка порізала собі вени і потрапила у лікарню для психічно хворих. А перед тим вона разом із п’ятьма друзями у Великий піст грішила. У дівчини і товаришів якраз були галюцинації.

Чи екзорцист повинен постити перед екзорцизмом?

У Діяннях апостолів, де йде мова про покладання рук на Варнаву і Савла, згадується: "Тоді вони, попостивши й помолившись, поклали на них руки і відпустили" (Ді 13, 3). Сьогодні перед рукоположениям кандидата на диякона, священика чи єпископа святителі, наслідуючи апостолів, постять і моляться.

Екзорцист також постить і молиться перед вигнанням диявола, благаючи в Духа Святого, щоб че¬рез нього Він зійшов на одержиму людину і звільнив її від диявольського гніту. Але піст екзорциста відрізняється від звичайного посту, коли за приписами св. Церкви люди не вживають м'яса чи набілу. Екзорцист постить голодуванням, тобто нічого не їсть того дня, коли має виганяти біса.

А що би сталося, якби Ви читали екзорцизм після того, як попоїли?

Ситий священик не може читати екзорцизму, бо існує небезпека, що диявол йому нашкодить. Злому духові легше помститися екзорцисту, який не постить перед молитвами на вигнання диявола, бо тим самим священик не перебуває у сильному молитовному настрої.
    Я мав один випадок, коли диявол мені нашкодив, то тепер боюся так робити. Одна дівчина разом з друзями святкувала Новий рік. Я вже повечеряв і ліг спати, а тут прийшли її друзі до мене, щоб я рятував її: танцювала, побачила біса і від переляку оніміла.

Узявши зі собою Найсвятіші Тайни, я поїхав до тої дівчини. Відправив водосвяття у хаті, прочитав екзорцизм і дівчина заговорила. Потім вона поспо¬відалася і я дав їй св. Причастя. Повернувся я додому десь близько першої години ночі. Зранку прокинувся, хочу говорити, а звуку немає. Дух німоти вийшов з тої дівчини і перейшов на мене.
    Після довгих молитов диявол все ж таки відсту¬пив від мене, але відтоді я постановив ніколи більше не читати екзорцизму після того, як поїм.
    Деякі священики кажуть, що хворі люди повинні строго постити перед тим, як над ними читатимуть екзорцизм. Чи Ви також так вважаєте?
    Так, бо молитвою та постом людина тісно пов'язана з Богом і відповідно відкрита на дію Духа Свя¬того. Однак я вважаю, що на противагу екзорцистам недужі люди повинні лише годину постити перед цими молитвами.

Ви не боїтеся, коли йдете виганяти диявола?

Я завжди беру на груди Найсвятіші Тайни, коли йду читати заклинальні молитви. Якшо зі мною Ісус Христос, то я нічого не боюся. Проте диявол мені все ж таки декілька разів помстився. Розповім про один випадок.
    Це трапилося у Львові декілька років тому, коли-Я їхав до смт. Комарна виганяти злого духа. Як тільки я підійшов до автомобіля, то вмить розлетілося на дрібні друзки заднє скло, потім ввімкнулася сигналізація, яку шофер ніяк не міг вимкнути. Сирена не вмовкала від монастиря отців Студитів аж до собору св. Юра. Такі мені злий дух робив перешкоди, щоб я злякався його і не їхав до того селища. Все ж таки я туди поїхав і успішно прочитав там екзорцизм. Хочу додати, що диявол своєю помстою не має .змоги завдати людині духовної шкоди без її на це згоди, але він може помститися. завдавши їй матеріальних втрат, подібно як нашкодили злі духи жителям гадаринського краю, затопивши у морі їхнє стадо свиней (пор. Мт 8. 28-32).

Господь іноді допускає злому духові нанести людині матеріальних збитків, щоб таким чином вона зростала у вірі, не нарікаючи і не впадаючи у розпуку.

6. Orthodox

7. Тихон Петрович

Тихон Петрович advocatus diaboli

А следовало бы о склонности некоторых товарищей принимать гипотетическое за безусловно доказанное.

8. Orthodox

"Письма Баламута" (К.С. Льюис) - письма матерого беса Баламута к молодому :)

[OFFTOP]

Аннотация

Есть два равносильных и противоположных заблуждения относительно бесов. Одни не верят в них, другие верят и питают к ним ненужный и нездоровый интерес. Сами бесы рады обеим ошибкам и с одинаковым восторгом приветствуют и материалиста, и любителя черной магии. (К. С. Льюис)
    Философская притча, местами грустная, местами ироничная, местами злая. Действительно глубокая и умная вещь, в отличие от серийно строгаемых тем же Коэльо сказочек.
    [/OFFTOP]

9. Aquinas

Aquinas Well-Known Member

Авторові теми цей допис навряд чи допоможе, але прихильникам "природних причин" будь-яких недуг все-таки раджу прочитати.

Існують два подібні явища: "одержимість" (possession) і "розщеплення особистості" (Dissociative identity disorder). На жаль, часто сучасні психіатри плутають одне з другим тільки на основі того, що ПРОЯВИ цих явищ назовні - одинакові: істерія, епілепсія і т.д. Але ці явища мають ПРИНЦИПОВУ розбіжність, яка полягає в наступному: ЗА ЖОДНИХ ОБСТАВИН людську особистість, людське "Я" НЕ МОЖНА розділити природним чином, спонтанно. Тобто природним чином, спонтанно у людській голові не можуть співіснувати два потоки свідомості, два фокуси уваги (як це, наприклад, відбувається, коли актор грає якусь роль або письменник пише якийсь роман). Навіть коли йдеться про "розщеплення особистості" ("роздвоєння особистості", "множинна особистість"), то тут мова не про ДВІ ОКРЕМІ особистості в одному людському тілі, а про ОДНУ ОСОБИСТІСТЬ: ту, яка проявляється в здоровому стані організму (у психіатрії вона називається особистість "А") і ТУ САМУ, яка проявляється в хворобливому стані (особистість "В"). А "розрізняються" вони не тому, що вони - різні, а тільки тому, що особистість "А" у своєму стані перебуває в амнезії, в той час як особистість "В" все пам'ятає. Явище гіпнозу, відоме ще з часів Месмера, дуже добре доводить якраз цю концепцію. Але чому виникає це нібито "розщеплення"? Причин може бути багато, але всі вони - НЕ фізіологічного характеру, а виключно психологічного: наприклад, хтось у дитинстві зазнав сексуального знущання з боку батьків, хтось зазнав ще якоїсь психологічної травми (став свідком убивства чи самогубства) і, як результат - відбувається те, що сучасна психологія називає САМОВІДЧУЖЕННЯМ (Alienation), тобто коли людське "Я" начебто відчужується від себе самого, від тої реальності, в якій існує, і задля самозбереження продукує "нову реальність нового Я". Насправді ні цієї "нової реальності", ні цього "нового Я" - немає. Є просто хворе людське "Я", яке у хворобливому стані "здобуло" амнезію (щоби не пам'ятати тієї психологічної травми, якої зазнало в дитинстві), але яке, наприклад, з допомогою гіпнозу може прийти до власної тотожності, згадуючи всі ті трагічні події минулого і цілковито повертаючи асоціативність тих подій із власним СПРАВЖНІМ "Я". Що цікаво: "розщеплення особистості" часто супроводжується ТИМИ САМИМИ симптомами, що й "одержимість", і через це їх плутають. Але "одержимість" - це щось принципово інше, оскільки при одержимості існують два НЕЗАЛЕЖНИХ потоки свідомості і два НЕЗАЛЕЖНИХ фокуси уваги. Одержиму людину НЕМОЖЛИВО з допомогою гіпнозу звести до власної тотожності, оскільки здорове людське "Я" не відчуває своєї однаковості з тим іншим "Я", яке існує в його тілі.

Детальніше про все це можна прочитати в книзі відомого американського психіатра Генрі Елленбергера "Відкриття несвідомого":
    http://books.google.com/books?id=Ke1jd_e7AyYC&printsec=frontcover&hl=uk#v=onepage&q&f=false

10. Levko

Levko Well-Known Member

• Подобається Подобається x 1
  11. Jurgen

Jurgen людина

Про екзорцизм із інтерв’ю з отцем-екзорцистом Василем Вороновським

Що Ви думаєте про гіпноз?

Деякі люди, які мають сильну енергію, можуть впливати на інших, тобто їх гіпнотизувати. Однак ніхто не має права втручатись у чиюсь підсвідомість, тобто когось гіпнотизувати, як також нікому не мож¬на свідомо піддаватися гіпнозу.
    У стані гіпнозу людина підвладна тому, хто її загіпнотизував, і тоді легко можна керувати її розумом і волею. Св. Церква рішуче засуджує гіпноз і вважає його гріхом. Існують різні кодування людини з допомогою злих духів. І тільки екзорцисти можуть провести розкодування загіпнотизованої людини з допомогою Божої сили.

Чи люди можуть бачити диявола?

Диявол є духом, який, однак, інколи може набувати видимого образу, тобто його можна бачити або чути, але зазвичай це зорові чи слухові галюцинації. Навіть у тих хатах, де сатана палив різні речі, то люди бачили тільки вогонь.
    Однак у моїй священичій практиці траплялися випадки, коли одна дівчина оніміла від того, що побачила під час вечірки злого духа, а коли я посвячував одну хату, то один хлопчик казав, що бачив диявола. який втікав з кута в кут від свяченої води. Якщо у хаті коїться щось дивне, то причиною цього є діяння злого духа?
    Коли люди бояться і не можуть спати в хаті, бо чують якісь незрозумілі стукоти, і навіть здається їм, що хтось ходить по кімнаті чи говорить, то це однозначно діло злого духа, особливо, якщо без при¬чини падають якісь предмети чи починає щось го¬ріти. Слід завжди пам'ятати, що добра сила не лякає людину, а спонукає її до добра.
    Як позбутися страху, який навів на людину диявол?

Така людина повинна перш за все посповідатися і запричащатися, а також обмитися свяченою водою. Бажано покликати священика, щоб він посвятив хату свяченою водою і олією. Диявол втікає від свяченої води, кадила і екзорцизму, яким священик його заклинає.. Він також боїться посвячених релігійних предметів, але найбільше його лякає посвячений хрест. На Вечірні ми співаємо: "Як непереможну зброю дав Ти нам, Христе, Свій хрест; ним перемагаємо ми підступи ворожі. Маючи завжди на допомогу хрест Твій, Христе, легко розриваємо сіті ворожі" (з четвертого голосу в четвер на Вечірні — прим. ред.).

Чи самогубство є діянням злого духа?

Я думаю, що в багатьох випадках до вчинення самогубства людину намовляє диявол. Для прикладу розповім про такий випадок.
    Одного разу в с. Східниці неподалік м. Дрогобича на Львівщині масони проводили з'їзд членів своєї організації і після них там запанував злий дух, який намовляв жителів села до самогубства. За короткий період часу закінчили життя самогубством через повішання близько 50 осіб. На прохання жителів села я відчитав екзорцизм, відправив водосвяття і організував великий молитовний похід по усій місцевості. Після цих спільних молитов з людьми, дякувати Богові, кількість самогубців значно зменшилася.
    Наведу ще один приклад. Чув я від одного священика, що побожна дочка одного алкоголіка щиро молилася за визволення батька від алкогольного узалежнення. І диявол тій дівчині помстився тим, що намовляв її до самогубства. Вона вже була готова це зробити, але від цього вчинку її врятувала молитва на вервичці, яку в той час відмовляли її рідні й друзі. Завдяки великій силі ревної молитви дух самогубства покинув цю дівчину.
    Хочу сказати, що деякі випадки самогубства не є наслідком діяння диявола, але їхньою причиною стала психічна недуга. .Якщо лікар-психіатр підтверджує душевну неврівноваженість самогубця, то Католицька Церква дозволяє провести церковний похорон.

Люди вважають, що епілепсія — це диявольське діло. Чи Ви з цим погоджуєтеся?

Я думаю, що епілепсія або, як в народі кажуть, "чорна хвороба" в більшості випадків є страшною недугою, а не наслідком діяння злого духа. Наведу такий приклад: одна дівчина під час війни була важко поранена в голову. Пізніше вона, відчувши покликання до монашого життя, вступила в монастир сестер Студиток, але невдовзі захворіла на "чорну хворобу". Монахиня приходила до мене на молитви 12 разів, після чого ця недуга від неї все ж таки відступила і тепер вона цілком здорова.
    Отож, я думаю, що епілепсію рідко коли можна вважати диявольським ділом, а часто вона є наслідком великого переляку або важкої фізичної травми.
    Я знаю один випадок, коли п'яний батько прийшов пізно додому, а його маленький син вже спав. Він з люті побив дитину так, що вона з того переляку захворіла на цю страшну недугу. Після довгих молитов хлопчик завдяки Божій благодаті став здоровим.
    Багато з хворих на епілепсію довго й безперервно молилися за своє оздоровлення і Бог вислухав їхні молитви. Лікарі у цьому випадку безсилі, бо вони не можуть вилікувати "чорної хвороби", а після щирої молитви багато хто звільнився від цієї недуги.

Детальніше про екстрасенсів, розкодування, освячення хати, нечисту силу читаймо

http://buskfamouse.io.ua/s76697

Голова Асоціації практикуючих психологів Львівщини Ігор Корнієнко, 49 років, каже, що екзорцизм — один із різновидів психотерапії.

— Я не дуже вірю, що біс може вселитися в людину, — пояснює. — Як правило, до екзорцистів звертаються люди з психопатичними проблемами, роздвоєнням особистості. Такі священики є добрими психотерапевтами. Перед сеансами вони постять, моляться. Володіють даром навіювання, переконують людину, що все буде добре. На таких сеансах вона може одужати. Головне — вірити у це.

12. Jurgen

Jurgen людина

ГІПНОЗ

З. Фрейд, який особисто займався гіпнозом,пише: “Ця діяльність нагадує магію, заклинання і всілякі чари!”
    Лікар Ф. Мадре, який також мав досвід з гіпнозом, але потім від нього дистанціювався, пише: “Гіпноз – це метод, закладений на сугестії,а це означає, що при ньому, принаймі до певної міри, доходить до поневолення однієї особи іншою. Такий стан може, а часто так і стається, спричинити душевні зранення і деколи може викликати божевілля. Багато осіб мають такий досвід, що пробуджувалися із зростаючим відчуттям пригнічення, агресивності чи провини. Тепер говоримо лише про результати лікарської практики, без сумніву “сліпої”, яка, однак, вважається терапевтичною. Щодо застосування гіпнозу, пов’язаного з окультизмом, або парапсихологією, то в таких випадках наслідки бувають страшні і диявольська сила велика. Часто необхідно проводити молитву за звільнення, бо як правило, гіпноз значно прискорює деструкцію на душевному і духовному рівні, яка може бути викликана проведенням магії. Гіпноз саме тим, що на якийсь час ослаблює волю, полегшує проникнення диявольського впливу в людську істоту. Приклад: Особу дуже невротичну гіпнотизували за посередництвом магічних сил. Нажаль, вона вже більше не прийшла до тями, всі спроби знову її оживити психічно виявилися марними, і ця людина залишилася в стані, подібному до глибокого трансу. Тепер вона вже тривалий час перебуває в психіатричній лікарні!”
    Яке ставлення має Церква до гіпнозу? Святе Оффіціум, яке відбулося в 1847 і 1856 роках, перестерігає перед небезпекою гіпнозу. Сьогодні ця позиція в практиці не звиразнюється. Православна Церква в сучасній Росії не дозволяє своїм віруючим жодного використання гіпнозу! Повторюємо, жодного, ані в медицині, ані в психіатрії, ані при “наукових” дослідах! Чому? Тому що вважає гіпноз частиною окультизму!

МАГНЕТИЗМ

Магнетизм пов’язаний з магією і спіритизмом, тому не можна говорити про нього ізольовано від інших окультних практик. Магнетизери часто говорять про покладення рук, а мають на увазі – магнетизування. Тим вводять в оману, бо Ісус і Його апостоли часто клали руки на голову хворих, і благословенням оздоровлювали, але це не має абсолютно нічого спільного з покладанням рук, яке проводять магнетизери (див. Мк. 16,1! На питання, чи в магнетизмі йдеться про духовний дар, сучасний знавець окультизму В. Дам, відповідає: “Якщо християнські магнетизери вважають, що мають свій “дар” від Бога, то постає питання, від кого отримують свій “дар” нехристиянські магнетизери. Невіруючі не отримують жодних дарів Святого Духа. Магнетизер, можливо і несвідомо, але приводить своїх клієнтів до контакту з демонськими силами.”
    О. Й. Верлінд пише: “Магнетизер відкривається для космічних сил, коли в ньому рухається “небажаний гість”, і не виключено, що магнетизер передає його іншим. Між магнетизером і магнетизованою особою утворюється стан взаємного злиття. Я міг би навести цілий ряд конкретних прикладів, коли такий стан триває ще кілька місяців після відвідин магнетизера. Ці особи відчувають нові негативні дії: біль голови, безсоння, психічні порушення. Все це проявляється також після відвідин цілителя, гіпнотизера, ворожки, ясновидиці і т.п..”
    Ставлення науки: те, що сьогодні називається біомагнетизмом чи магнетизмом, насправді не має нічого спільного з відомими фізичними явищами. Йдеться тільки про плутанину і зловживання термінами та приховування магічної практики за вигаданою науковістю!
    Ставлення Церкви: Св. Оффіціум засудило використання магнетизму (4.8.1856, DS 2823-25)

МЕТОД СІЛЬВИ

Метод контролю діяльності мозку – це курс, що складається з лекцій і ментальних вправ. Вчить людину не тільки, як душевно і тілесно розслаблятися, але і як має використовувати свою свідомість в такому розслабленому стані.
    Метод базується на автосугестії під час “релаксації” (“сходження на площину альфа”), яка має полегшити володіння тілесними функціями (особистими чи інших людей), передбачення майбутнього і подібне. Й. Сільва переконаний, що світом керує “Вища інтелігенція”, яка не тотожна з християнським Богом. З цією “Вищою інтелігенцією” можна комунікувати за посередництвом гемісфери мозку в стані “aльфа”, на частоті мозкових хвиль 7-14 Гц. З ким входить в контакт адепт методу Сільви на площині “альфа”, якщо не з Богом, а з іншою “Вищою інтелігенцією”?

Використані наступні джерела:
    Кардинал Й. Рацінгер (нині Бенедикт XVI Папа Римський): Розмови з В.Мессорі, 1994
    Пастирський лист тосканських єпископів: Магія, злі духи, сатанинскі обряди, 1994
    Правлячий Архієрей Коломийсько-Чернівецької єпархії
    Єпископ Микола Сімкайло
    Канцлер Коломийсько-Чернівецької єпархії
    о.м. Василь Мельничук
    Москалюк Константин
    член науково-апологетичного товариства Св. Іустина Мученика

детальніше
    http://forum.zl.lviv.ua/topic1729.html

13. Orthodox

Джигурда побил православного эксперта на передаче про порнографию

Глава Ассоциации православных экспертов Кирилл Фролов пожаловался на то, что его побил шоумен Никита Джигурда, сообщает "Интерфакс".
    "Это произошло накануне на съемке телепрограммы "Прямой эфир" на РТР. Джигурда набросился на меня с кулаками, угрозами и бранью, ударив меня в челюсть", - заявил Фролов.

Выпуск "Прямого эфира" на "России" был посвящен проблеме "допустимой порнографии". По словам Фролова, в ходе дискуссии он связал "революцию морали" с политическими революциями и сравнил демонстрации большевиков в 1920-х годах с лозунгом "Долой стыд" с современными акциями протеста, которые организуют "сексуальные революционеры" вроде Ксении Собчак.

Затем, по словам Фролова, одна из защитниц "искусства порнографии" назвала Россию "этой страной", которая "не доросла" до Финляндии - страны победивших принципов сексуальной свободы. В ответ Фролов предложил "скинуться на билет в один конец" тем, кто считает "нашу Родину Россию" "этой страной". Православный активист также напомнил ей, что в результате сексуального раскрепощения "некогда христианская Европа вырождается и скоро станет 'халифатом'".

После этого Фролов отказался называть красотой "пошлые и уродливые клипы" и одобрил намерение Владимира Путина бороться за нравственность в СМИ.

Вслед за этим, рассказал Фролов, на съемочную площадку вышел Джигурда и набросился "с безграмотными нападками на Церковь, отождествляя искусство и порнографию, обвиняя Церковь в том, что она благословляет защищать Отечество".

В ответ на это глава синодального отдела по взаимоотношениям Церкви и общества протоиерей Всеволод Чаплин сказал, что церковь всегда благословляла и будет благословлять защиту Родины. После этого Джигурда обрушился на протоиерея "с грубой бранью", а Фролов выступил в защиту священника.

"В результате Джигурда набросился на меня", - подытожил Фролов.

В своем блоге Фролов благодарит членов отдела по взаимоотношению церкви и общества за то, что они вместе с ним и Джигурдой вышли за кулисы: "Их появление остановило Джигурду от продолжения конфликта так как присутствие свидетелей заставило его вспомнить о наличии уголовного наказания за предпринимаемые им действия. Правда, ненадолго. Через пять минут он в студии продолжил провоцирование драки" (орфография автора - прим. "Ленты.ру").

Джигурда пока что никак не прокомментировал заявление Фролова
    .

%-)%-)%-)

кумэдия!
    никитке отчитка без скидки:ireful::))

P.S. "Тьфу, гомосятина" (Михалыч)

14. Dimex

Dimex Well-Known Member

Щиро невірю в це.

15. verbickyy

verbickyy New Member

Будьте обережними!!!

Хочу розповісти свою історію. Познайомився я з Василем Федько у 2004 році. Почав їздити у Солонку. Був одразу вражений, тим, що відбуваеться у капличці (крики "біснуватих" і т.д.). Звичайно, як набожна людина допомагав приходу чим міг, а на тай час займав непогану посаду і фіскальних органах... З часом став дуже наближеним до о.Василя та його родини. Не раз помагав йому у його особистому житті...
    На той момент о.Василь дуже зловживав спиртним, бив свою дружину, обзивав її останньою...і це все при дітях, був свідком його припадків "епілепсіїї" не раз спасав як міг. Ну звичайно багато роздумував, як таке може бути, що така людина з таким "даром" так веде себе у буденні, але втішав себе, що він багато бере на себе негативу і тому "диявол" йому "віддае" таким чином. Так і продовжував з ним відносини. За ці роки я став дуже наближеним до нього, мене вже всі сприймали, як учня і наступника його, доходило навіть до того, що підходили до мене, як до теж "обдарованного", але звичайно я телерантно відмовляв людям, бо вони це робило з надіею в очах і мені було дуже шкода їх і тільки втішав, що буде все добре.
    З початку 2012 року, під час так званих "відчиток" і "обрядів", на мене по чали "звертати увагу" так звані "біснуваті", а саме почали кричати за мою дружину, що вона в тебе відьма і остання.., звичайно це не перший раз таке відбувалось і тому я не звертав на це увагу і тільки посміхався. Але з часом, як я не протистояв цьому, я замітив, що по трохи в мене почалась з"являтись ревність до дружини.Поступово я почав закидати дружині якісь підозри...Так я звичайно почав радитись Василем, на що він відповідав спочатку не слухай, але на протязі місяця "нападки біснуватих" не зменшувалиься і одного разу, коли я і ще декілька хлопців тримали чергову "хвору", вона знову почала кричати за мою жінку, о.Василь, поставивши чашу їй на голову почав казати її: ...ти брешиш.., але вона продовжувала на свому... Після, я зайшов у "захристя" і почав питати Василя, він поставив мені чашу на голову, потім подивився у неї і сказав : терпи воно з часом вилізе все на світ. Як після таких слів ви гадаете можна спокійно жити. Почалися сварки вдома, скандали и все це розбавлялося черговими "сеансами" у церкві. Дійшло до того, що мені сказали, що син мій не мій, а на гуляний, я зробив аналізи ДНК на сина, жінка в шоці.. Я зібрав всі речі з хати, золото, документи на хату, відвіз у Солонку і віддав Василеві, при цьому реакція його була ніяка, навідь байдужа...
    Моя жінка поїхала з до ньго, почала плакати і благати, щоб він втрутився у ситуацію, на що він відповів, що нічього страшного, що він висвятить мене у священники і життя буде продовжуватись, а їй сказав, щоб більше не їздила сюди... Я інкогніто приїзжав у Солонку, бо жінка мене відслідковувала, щоб поговорити, я змінив телефони, на роботу перестав ходити, вів себе,як повний придурок, а з часом Василь сказав, що у моеї дружини рак і це вона "заробила" за свое "таке" життя.
    Прийшло підтверження, що мій син, це мій син і тут в мене виключаеться один тумблер і включається інший. Я рву на собі волося, плачу, каюся і опиняюся в темному лісі з мотузкою у руках... Молюся, кричу Господи поможи мені... , засипаю під деревом... Просипаюсь, їду до дружини, прошусь і все розповідаю, що слухав "хворих" їх ні байки про неї, що звертався до Василя, а він підтверджував все, жінці стало легше, бо вона думала, що то я з розуму зійшов. Так з часом загоються наші сімейні рани.
    Що я зрозумів?
    Василь не має "дару", він сам тільки і слухае "хворих", бо сам був свідком, як одна кричала, що його жінка зараз у коханця і він звонив до неї і кричав: я знаю де ти є бл...., я тебе вдушу, як приїдеш додому..., і звичайно вдома потім біла бійка.
    Василь є поза шлюбною дитиною. ( священство?)
    Свому шефу Макарію, купив будинок і той закриває на це очі...
    Його отці Олег та Володимир, не сповідають людей і Василь їм у "захристі" наливає горілку ( сам був свідком багато разів"
    Жінка, яка продає свічки у нього в капличці, заходить до "кевоту" без проблем, на відь коли Василь править...
    Зараз у Жовківському районі купляють 1,5 га землі (Василь).

Я Вам розповів, а ви вирішуйте... Мамона його бог... І за вісім років ні одну людину не знаю, яка б зцілілась, або якій стало б добре!!!!!!!!!!!!

Я багато людей до нього завів, тепер буду все робити, щоб забрати їх звідти, бо калічються їх життя, не шукайте чудес, ходіть до церкви, моліться та постіться як можете і малу жертву Бог сприймає і одинаково ВІН нагородить тих, хто досях досконалості і тим, що старались. Амінь. Слава Отцю і Сину і Святому Духові. Амінь!

• Подобається Подобається x 2
  16. verbickyy

verbickyy New Member

Так звані "захисти"

Василь Федько із Солонки практикує у своїй практиці давати людям "захисти", каже від злих духів. Я таких мав 5 штук. Зараз звичайно їх спалив, але один розгорнув: зерно, шерсть, земля и зелень із вінка, хреста, який стоїть при вході у капличку...
    Відповідь!!!
    http://www.youtube.com/watch?v=-5ltLwHVMgk
    http://www.youtube.com/watch?v=74oXjeSS2eY

17. Levko

Levko Well-Known Member

Останнє редагування модератором: 13 гру 2012
  18. Мих

Мих Дуже важлива персона

На шоу похоже....

• Подобається Подобається x 1
  19. Levko

Levko Well-Known Member

Так. Вигнання демонів завжди подібне на шоу...
    Заходять непомітно, проте виходять з великими криками, бо дуже не люблять коли їх виганяють з обжитих місць...:)

20. Saszko

Saszko Well-Known Member

А то шо таке?;)

а де твій аватар? :)