Чай? кава? капучіно? гарячий шоколад? какао?

Тема у розділі 'Форумна кухня', створена користувачем Бійцівська Рибка, 2 гру 2008.

  1. Alias

    Alias Львів-місто моєї мрії..

    У моєму місті немає куди "підвішувати"..не практикується.

    А Ви самі це робили?
     
  2. KristiRed

    KristiRed Member

    Хочу открыть свой бизнес, мини кофейню. С кофе уже определилась где закупать, а вот с чаем еще нет. Подскажите где можно купить хороший зеленый и черный чай, желательно высшего качества?
     
  3. afftar

    afftar Well-Known Member

    Кава, вірніше кофеїн в ній може негативно впливати на нервову систему. -> Роздратованість, нервовість.
    Зазвичай підвищує тиск та перерозподіляє потоки крові. Можуть мерзнути руки. Ніби то вимиває цинк та інші мікроелементи.

    Какао досить калорійне. При активному вживанні без фізичного навантаження можливе збільшення ваги.
    Покращує настрій, допомагає при кашлі та астмі. Ніби то нормалізує тиск.
     
  4. Spahonyeni

    Spahonyeni Member

    вот вам собственно сама альтернатива чаю, чай из листьев вишни Чай из листьев вишни ферментированный - польза и вред, заваркавот собственно о как сделать и чем он полезен, так же может быть альтернативой из сушёных листьев чай Как правильно сушить листья чая: заготовка, хранениеПрактически все культурные садовые растения подходят для сбора листочков и последующего их заваривания. Теин и кофеин это сырьё не содержит, зато оно отдает в кипяток танины, сахара и витамины, укрепляющие иммунитет и стимулирующие пищеварение. В первую очередь обратите внимание на листву плодовых и плодово-ягодных деревьев. Сюда относятся айва, яблоня, черноплодная рябина, вишня, красная черешня, груша, слива, облепиха. Чай из такой листвы получается ароматный и с большим количеством танинов. Он бодрит, тонизирует, оказывает иммуномодулирующее действие. Этот напиток смягчает слизистые оболочки, разжижает кровь.
     
  5. Sukivak

    Sukivak Active Member

    я чот начал заливать кипятком варенья всякие: малиновое, смородиновое и т.д.. выедаю домашние запасы, иногда беру магазинные ништячки. довольно неплохо получается.
     
  6. afftar

    afftar Well-Known Member

    Влітку найкраще - то свіжий, теплий або гарячий узвар з кислих ягід, фруктів, корінців (буряк, морква, імбир). Цукру додавати якнайменше, бо ж цукор шкідливий. Якщо узвару наварити дві каструлі, то з другої можна зробити квас.

    Щоб варити цілий рік, треба сушити фрукти, ягоди.
     
  7. A_Stella

    A_Stella Well-Known Member

    Я після того, як дізналась, що каву потрібно пити свіжої обжарки :cools:, і вишукувати саме таку - відчула нарешті різницю. Навіть якщо заварювати просто в кружці. Наразі знайшла біля себе кафе, які самі обсмажують (для себе), але і продають. Не порівняти з тим, що купувала раніше. Доречі, до цього відкрила для себе Сільпо власне обсмаження - головне вибирати по даті.:morning1: Для френч пресів навіть калькулятори є French Press Coffee to Water Ratio Calculator
     
  8. A_Stella

    A_Stella Well-Known Member

    Я купую "грузинський" в Сільпо. На жаль, не пам'ятаю назви, розсипний. Досить непоганий.
     
  9. Gyppsy

    Gyppsy Маленький пересічний українець :hi:

    Баян

    Помаранчеві часи.
    По базарі пані пхає дитячий візок з окропом і кричить:

    - Чай, кава, капучіно, гарячий шоколад, какао, мінет!

    Хлоп:
    - Мінет скільки?
    - П"ятнадцять гривень
    - А за десять?
    - Нє, бо я реалізатор!

     
    • Смішно Смішно x 1
а де твій аватар? :)