Атеїзм

Тема у розділі 'Релігія', створена користувачем Agnostic, 30 лип 2019.

1. Agnostic

Agnostic Well-Known Member

Деякі менш зомбовані християни визнають, що попи нічим не кращі за інших людей, а часто навіть гірші. Свої походи в церкву виправдовують тим, що вони йдуть не до попа, а до бога. Якщо скласти психологічний портрет такого бога, то можна зробити висновок, що любить він тільки золоті купола. Ну і ще те, як бездарно попи витрачають гроші, які йому принесли раби. Хтось кинув в скриню гроші, поп на них купив бухло і задушив чоловіка. А десь в цю хвилину безнадійно дивилась в небо людина, якій справді були життєво необхідні гроші.

Чоловіка, тіло якого знайшли в лісі у Шацькому районі, вбив місцевий священник

2. Silver bullet

Silver bullet Well-Known Member

Ні потреби не маю, ні бажання. Я вже все для себе визначила, бо живу йой скільки..
    Кожна людина вільна вірити у те, що їй віриться, чи не вірити...Питання віри - воно не дискусійне аж ніяк. Іноді людині ні до кого більше звернутися, як до священника, той її завжди вислухає, може відмовить від самогубства. Але реальність - то реальність. Це інше.

Я колись писала, @Gyppsy, як в дерев'яному храмі в Яремче лежали свічки і хто хотів - той клав гроші до коробочки за них, може були такі, що не дуже мали гроші, а хотілось поставити за здравіє.. нікого в храмі на той час не було.
    Коли у нас в Валківському районі в пандемію продавчиня тих свічок заразила все село і сама перша померла від коронавірусу, тут є питання - от конче вона була потрібна в такий час та торгівля свічками?

Я не вірю в казки, але не відкидаю традиції, не виставляю свій атеізм, воно мені не треба.

3. Silver bullet

От для вас пролетарські травневі свята що-небудь значать? Мабуть, ні.
    Але можу побитись об заклад, що сьогодні було у вас "не для пьянства, а для лекарства, и не прихоти ради, а здоровья для":). И щось в мангалах смажилось, і в гості ходили.

4. Agnostic

@Silver bullet Ви в кого питаєте? Коли прочитав про гостей, одразу почав дивитися, що сьогодні за дата і яке свято. Я з алкоголю п'ю тільки вино. Мені навіть шкода відкривати пляшку заради такого незрозумілого свята.

5. Silver bullet

Я питалася в Gyppsy) Може відповість, може ні. Традиції приживаються.У нас тут в садовому товаристві пролетаріїв геть нема, але народ сьогодні навкруги грає, гуляє, смажать шашлики - тобто аби був привід. Так і з релігійними традиціями.
    Спокійної ночі.:)

6. Gyppsy

Gyppsy :hi:

Я йно на пару слів, бо зі мною сваруться, що серед ночі коцаю клаву...
    Тільки факти

- Що сьогодні /вірніше 1 травня/ "свято" я взнав рівно о 12.22. В цей час я подзвонив до молодшого сина і спитав "що робиш?". Він відповів "нічого, нині свято" "Яке?" "1 травня". Тривалість виклику 00:01:45

- сьогодні /вірніше 1 травня/ ДН у сусідки Галі - тої, що я їхнього кота підстрелив :cry::blush:
    Я привітав її через сусіда, бо її не бачив, а у сусіда я зичив жилку до коси. По пісят не пили, бо у нього руль, та й не було бажання пити "на ходу". Ще вип"ємо. Ми в хороших стосунках, можемо випити і без причини;

- сьогодні /вірніше 1 травня/ ДН у цьоці Люби - дружини вуйка Миколи /я за нього писав десь мусет в Самогоній темі/. Її я поздоровив по мобільному, о 12.29 Тривалість виклику 00:01:17
    По пісят за ДН вип"ємо або у неділю /що малоймовірно/, або "після карантіну";

- і був у мене сьогодні /вірніше 1 травня/ ще один знаковий дзвінок. Ми попри дощ поговорили з моїм рідним братом Степаном з Городоцького р-ну. Розмова відбулася в 19.28. Тривалість виклику 00:30:01. Після закінчення розмови я випив пісят хріновухи. Я не впевнений, але думаю, що брат собі також чогось налив.

На мангалі нічого не смажилося /і на нашій вулиці ніде не було видно димку і не було чути запаху смаженого/. В гості нікуди не ходив і ніхто до нас не приходив, навіть діти і онуки. І не тому, що карантин, а тому що вихідний і всі мали купу роботи коло хати.
    Не думаю, що на вулиці хтось святкував, бо звідусіль було чути бензокоси, газонокосарки і болгарки з дрельками.

зі

всьо. решта завтра, бо мене виженуть зі спальні...

• Подобається Подобається x 1
    • Смішно Смішно x 1
  7. Gyppsy

Що ж...
    Мені прикро... Кажу щиро.
    Бо про свічку можна багато говорити, а ще більше мовчати.
    Але ні так ні;

Тільки дозволю собі одне зауваження - чому ви розглядаєте свічку як предмет торгівлі в храмах?
    Свічка - це зовсім інше.

Але менше з тим...

А дарма;

Казка - це фундамент.
    Щоб багато не говорити я навмисне зутрирую /є таке слово?/ ситуацію.

@Silver bullet, от вам дві казки. У вас аналітичний склад мислення, тому ви мали би мене зрозуміти.
    Може...

Русская народная сказка «По щучьему веленью» Толстого и По щучьему веленью - сказка Афанасьева

Півник і двоє мишенят Українська народна казка

8. Silver bullet

Я вас добре зрозуміла. Що можу додати? Тема ця називається Атеізм. І в рамках теми я, здається, все сказала. Десять заповідей тримають людство, щоб воно не розпаскудилось. Людям потрібні казки. Це добре.
    А скільки зла і жорстокості було зроблено іменем Христа?Це погано.
    Тобто все має дві сторони. Я ж не зря окремо сказала про капеланів і про того батюшку в Яремче, що ходив босий, і в храмі лежали свічки без продавчінь...
    Мої батьки не вірили в бога, вони мали вищу освіту. Бабуся, яка була неписьменна, щиро вірила, вона мене похрестила, вона за мене молилася в погані мої часи, і мені вірилось, що це мені помагає.
    Резюме банально: все добре, що в наслідок дає добро, все погано, що наслідком має розчарування, обман, рабство.

9. Agnostic

Щось мені підказує, що безпечніше поїхати в розпаскуджену Швецію, ніж в християнську Мексику.

1543913191153460074.jpg

10. Gyppsy

Он-де поріг...

11. Мих

Мих Дуже важлива персона

Якби була градація по знанню християнства, то ваша оцінка по 12-бальній системі сягнула б до оцінки 2, не більше. Ви судите те, про що не знаєте і не розумієте.

12. Мих

Мих Дуже важлива персона

У Швеції чимало християнства, поїдьте на острови, де нє брєзгают чєловєченою, там точно нема християнства.:)))

13. Agnostic

Наукові відкриття мракобісів :)

95662979_3883907954985100_5022234967225139200_n.jpg

14. Мих

Мих Дуже важлива персона

15. Dzeko

Dzeko Well-Known Member

Яка тобі різниця який у когось Бог? Знайди свого.

• Зе бест! Зе бест! x 1
  16. Dzeko

Dzeko Well-Known Member

Як це пов'язано? В інституті сказали - не вір, і вони зразу повірили що не треба вірити? А де розрекламоване критичне мислення? Просто поміняли собі в голові один вплив на інший, а "критичне мислення" зразу погодилось. Продукти свого часу і свого виховання, більше нічого.

17. Silver bullet

Не буду занурюватись знову в "у попа була собака").

• Смішно Смішно x 1
  18. Gyppsy

А що, поки що зрушень не відчувається?;

19. Silver bullet

:scratch_one-s_head:

20. Gyppsy

шкробайте-шкробайте...

:tongue:
    )))