Як почати готувати вдома й полюбити це
Published by adbot in the blog Блог adbot. Перегляди: 40
Зараз усе більше людей повертаються до домашнього приготування. Справа далеко не в економії, адже власноруч приготована страва — гарантована якість, прояв турботи про близьких, можливість для експериментів і навіть спосіб розслабитися після напруженого дня. Щоби навчитися готувати вдома із задоволення, потрібно зовсім небагато: правильний настрій та надійні помічники.
Починайте із простого
Якщо ви початківець — не готуйте одразу за багатокомпонентними рецептами. Почніть із простих страв: омлет із зеленню, салат із запеченим буряком, макарони із соусом. Виберіть 2-4 легких рецепти, які дійсно здатні привернути вашу увагу. Приготуйте страву за ними кілька разів, адаптуючи їх під себе. Так ви краще зрозумієте, як відбувається кожен процес приготування. Коли готова страва викличе у вас справжнє захоплення, це й буде найкращою мотивацією не здаватися.
Візьміть у помічники техніку
Не обов'язково витрачати час на те, щоби нарізати овочі або збивати крем. Змішати, натерти, замісити, подрібнити — усе це можна зробити в рази швидше, якщо використовувати сучасну кухонну техніку. Блендер допоможе приготувати смузі або крем-суп, міксер швидко зіб'є яйця та вершки, овочерізка поріже овочі, а ручний подрібнювач стане в пригоді для приготування соусів і паштетів. Ще зручніше, коли такі функції поєднані в одному пристрої. Щоби залишити більше вільного місця на кухні й часу для себе, варто купити кухонний комбайн Kenwood.![]()
Кухонний комбайн — головний помічник новачка
Цей багатофункціональний пристрій вміє робити безліч речей:
Комбайн бере на себе рутину, залишаючи кулінару найцікавіше: творчість і насолоду від процесу.
- шинкує овочі за лічені секунди;
- збиває білки або вершки до ідеальної консистенції;
- замішує тісто без зусиль;
- подрібнює горіхи, м'ясо — усе, що потрібно для різних страв.
Готуйте та робіть запаси
Один із секретів продуктивного тижня — це заготівля. Кілька годин у вихідні дні присвятіть тому, щоби приготувати базові страви або компоненти до них:
У будні ви зможете використати ці заготівлі й зібрати із них повноцінні вечері або обіди.
- відварені крупи;
- м'ясний бульон;
- соуси або паштети;
- запечене м'ясо.
Додайте інтересу
Різноманітність — це те, що дає наснагу в багатьох справах. Різноманітність не тільки підтримує любов до готування, а й додає драйву. Хоча б раз на тиждень готуйте щось новеньке: грецький салат, італійську пасту або тайський суп. Обов'язково використовуйте сезонні продукти, адже саме вони найсмачніші й найкорисніші. А якщо потрібне натхнення на нові комбінації — завітайте до кулінарних блогів або на YouTube-канали.
Перетворіть кухню на зону комфорту
Готувати набагато приємніше, коли кухня надихає. Створіть атмосферу, у якій хочеться перебувати. Організуйте кухонний простір: залиште під рукою лише те, що постійно необхідно, а решту розмістіть в органайзери на полички. Увімкніть улюблену музику або запаліть аромасвічку. Зробіть процес приготування частиною ритуалу турботи про себе.
You need to be logged in to comment