Як правильно пити віскі Глен Грант
Published by adbot in the blog Блог adbot. Перегляди: 454
Якщо вам доведеться пити віскі Glen Grant, ви не просто скуштуєте якісний напій — ваш келих наповнить частинка історії. Продукція шотландського виробника невдовзі відзначатиме двісті років від дня свого заснування. Протягом такого довгого часу алкоголь цього бренду підкорив мало не весь світ. Щоб дійсно насолодитися напоєм, потрібно правильно його смакувати. Єдиного рецепта, як вживати Глен Грант, немає. Тому розглянемо найпопулярніші рекомендації професійних барменів.
Правила вживання чистого віскі
Дорогий алкоголь належить до напоїв, які п’ють відповідно до традицій. Правильно вживати елітне спиртне — ціле мистецтво. Таким чином вдасться повністю відчути його смакові якості. Експерти радять розпивати віскі Глен Грант у другій половині дня. Його слід подавати охолодженим (оптимальна температура до 20 °C). Традиційна порція становить 50 грамів, тож склянка має бути наповнена на третину. Щоб повністю насолодитися напоєм та відчути себе аристократом, важливо створити правильну атмосферу. Вона має бути злегка розслабленою. Тому рекомендовано пити алкоголь у колі друзів, проводячи цікаві бесіди. За правилами етикету, наливати віскі повинен господар дому. Побутує думка, що до спиртного потрібно додавати лід. Проте це не обов’язково. Головне, щоб температура сподобалася дегустатору.
З якими напоями поєднують Glen Grant
Любителів вживати чисте віскі не так багато. Чимало людей віддають перевагу більш м’якому смаку. Тому до Glen Grant часто додають різноманітні безалкогольні напої:
Вважається, що комбінація Глен Грант з яблучним соком не шкодить організму. Проте головна умова, якої потрібно дотримуватися, — вибирати якісний оригінальний алкоголь. Знайти різні види міцних напоїв можна в каталозі маркету Maudau. Щоб не зіпсувати смак віскі, слід подбати про правильні закуски. Не варто поєднувати Glen Grant з цитрусовими, адже вони нівелюють приємний посмак спиртного. Найкращими закусками до віскі вважаються різноманітні сири, морепродукти, в’ялене м’ясо.
- Колу. Створення такої традиції вживання міцного алкоголю приписують американцям. Звичайно, після додавання солодкої води втрачається благородний смак, проте напій стає м’яким. Пропорція може бути 1:1 або 1:2 (відповідно до смакових уподобань людини).
- Мінеральну воду. Якісний алкоголь часто розбавляють содовою. Її кількість не має перевищувати третину від загального об’єму напою. Проте це також рекомендація, а не правило. У барах напій і содову подають у різних келихах, щоб гості самостійно створювали бажану міцність.
- Яблучний сік. Поціновувачі віскі радять змішувати його зі свіжим напоєм. Таким чином алкоголь не втратить свого аромату. Найпростіший рецепт створення смачного міксу — поєднання 200 мл фрешу з 50 мл віскі. За бажання в коктейль додають лід.
You need to be logged in to comment