Предлагаю объединить здесь оригинальные и конструктивные идеи(по- возможности,в лаконичной форме), касающиеся улучшения повседневной жизни львовян,и благоустройства самого Львова.Даже незначительные на первый взгляд вещи могли бы существенно помочь горожанам и гостям Львова. Идеи должны быть серьёзными,аргументированными и главное - реально выполнимы!. Такие,как "поломать руки тем, кто мажет стены граффитти" выдвигать не надо(хотя я бы таких собственными руками... ). Ветка создаётся в надежде,что сюда когда-нибудь "забредёт" високий посадовець,и может претворит что-то хорошее в жизнь.Мечтать,как известно, не вредно
Відповідь: Зроби місто Лева краще! за графіті я би не ламав..... а за дурнуваті слова чи надписи -- так.... пропоную не фарбувати низ фасаду фарбою, що зроблена з попелу (сіро-синя)..... паскудно, по-перше, виглядає, і, по-друге, змивається постійно та й тротуар брудний.....
Відповідь: Зроби місто Лева краще! Нє, зробити місто Лева краще - я того не зможу, та і навряд чи це можливо, от зробити його кращиМ - то можна:D
Відповідь: Зроби місто Лева краще! Пропоную, щоб маршрутки зупинялися лише на зупинках. Така постанова вже є, але її не виконують, треба шрафувати водіїв - буде бульший порядок на дорогах
Відповідь: Зроби місто Лева краще! але ж на те вони й маршрутки, а не великі автобуси чи тролейбуси, щоб зупинятись там, де пасажирам зручніше. Звичайно, враховуючи правила дорожнього руху
Відповідь: Зроби місто Лева краще! Ну,если вы уже так придирчивы, то Вам скорее надо на сайт "ВО СВОБОДА", там такие замечания в большой цене.А если я попытался написать что-то на украинском (и от души старался сделать это как можно корректнее),но где-то допустил грамматическую ошибку,то надеялся на ваше(львовян) понимание... Лучше бы действительно хорошую идею додали...по теме. Додано через 6 хвилин Я предлагаю установить на перекрёстках ВСЕХ улиц указатели с названиями,где какая улица.А не только в центре,для туристов,как изначально планировал горсовет. После всех переиминований сами львовяне путаются,где что.
Відповідь: Зроби місто Лева кращим! Ви не зовсім правІ, якщо вже дивитись на слово "маршрутки", то це транспорт що рухається за заданим маршрутом, а маршрут передбачає не тільки старт/кінець, а й проміжні точки (зупинки). Проте власники передбачили цей момент і назвали транспорт "маршрутним таксі", тобто з одного боку маршрутка, а з іншого таксі (тому і зупиняється де попало). Хоча я абсолютно проти частини "таксі", оскільки зупинки що 10 метрів збільшують час проїзду вдвічі (деколи і втричі), а люди переважно користуються цим транспортом щоб добратися на роботу (і що важливо встигнути на неї). Та й з іншого боку оті проміжні зупинки знаходяться не так вже й далеко одна від одної. Можна підняти свою попу і пройтися пару метрів
Відповідь: Зроби місто Лева кращим! Нехай фарбують, ТІЛЬКИ НЕХАЙ НЕ РОЗФАРБОВУЮТЬ КОЖЕН СВОЮ ЧАСТИНУ ІНШИМ КОЛЬОРОМ.... А то кожен магазин в свій колір маже, просто жах. Такий 100% рагулізм перепрошую. Я би ввела за це великі штрафи+ ремонт цілого фасаду.
Відповідь: Зроби місто Лева кращим! Додати освітлення вулиць...Ато розгледіти красу міста ввечері вже не реально) Тай дороги-тротуари наші...йой.. - най би вже мінялись з японцями тими бруківкою на їх асфальт, пару поколінь би без ремонтів доріг пожили)) Ніби реально, але розуміючи скільки відмивають щодня на ремонтах доріг - вже не віриться, що тут буде лад...
Відповідь: Зроби місто Лева кращим! Моя позиція стосовно "Зроби місто Лева кращим" першочергово базується на тому, щоб ненашкодити місту своєю діяльністю, вчинками, відношенням тощо! Вийшовши зі свого житла, і надалі відчувати його межі - дбати за порядок! Не проходити поруч без реагування на свавілля сторонніх осіб, щодо "реконструкцій" будинків, шляхів тощо, чинити опір непрофесійному підходу до справ... Наше - це не означає Нічиє, все що довкола нас - це наша спадщина, наша задача зберегти і примножити її. "...Сивий Львове! Столице моєї мрії, Епіцентр моїх радощів і надій! Вибухає душа - я тебе зрозумію. Але Львове, хоч трішки мене зрозумій. Я до тебе прийшов із захопленням сина. Од степів, де Славута легенди снує, Щоби серце твоє одчайдушно левине Краплю сили хлюпнуло у серце моє." (Василь Симоненко, уривок з вірша "Український Лев", 1962)
Відповідь: Зроби місто Лева кращим! У великих містах зупинки маршруток лише у довзолених місцях дуже спрощує людям життя. Для нас усіх це буде швидше і краще. До речі, не одна аварія трапилася через те, що несподівано у найнеподіванішому і недозволеному місці гальмує маршрутка, щоб її водій отримав ще одну гривну 25 коп.
Відповідь: Зроби місто Лева кращим! Не дай Бог, ніколи! Не для того наші прадіди привозили її вітрилами до Львова, щоб наступне покоління відпродало її на сувеніри. У неродивих господарів і заморський асфальт стане ситом. Віра, що дає нам силу до життя …Вона мовчки йшла, не звертаючи уваги на перехожих. Ноги не слухались, а очі не бачили уже нічого... ...І знову поплили думки, одна за одною, без зупину і спочинку. І були вони такими гіркими, що очі від них налилися сльозами. І от одна не втрималася і впала додолу, змочивши довгі чорні вії. Жінка, ніби намагаючись наздогнати її і повернути, раптом глянула вниз, туди, де впала сльозинка. Але її звісно ж вона там не побачила, та натомість побачила дещо інше. Вона зрозуміла, що йде по бруківці, по цій неймовірно - надзвичайній, омитій холодним львівським дощем, львівській бруківці. Сотні раз вона проходила цією вуличкою, однією із тих старовинних вуличок, яких так багато у Львові, сотні раз ступала цією бруківкою, але жодного разу не відчувала чогось подібного. Це було якесь не зрозуміле і не відоме їй досі відчуття. Вона бачила красу цієї бруківки, її незвичайність, вона відчула, що пов’язана із тими сотнями тисяч людей, які проходили чи проїжджали тут за сотні років, із тими, хто ще ходитиме і їздитиме тут. І її охопила гордість за те, що вона теж тут іде, що це її рідне місто... Віра Рикалюк
Відповідь: Зроби місто Лева кращим! поставити багато смітників і шртафувати за викидання сміття у невідведеному для цього місці
Відповідь: Зроби місто Лева краще! Не ображайтесь, це у мене характер такий, трохи єхидний Справа в тому, що зробити місто краще це означає зробити таке саме місто, але краще, тобто побудувати ще один Львів, але зробити це краще ніж зробили попередники. Це звичайно неможливо, а от зробити місто кращиМ - означає покращити те місто, яке вже є. Стосовно вказівників на перехрестях - не потрібно ставити вказівники (це дорогувато) потрібно просто щоб на кутових будинках висіли назви вулиць, так воно у львові і є, в переважній більшості випадків, але не скрізь, на жаль. Але в цьому плані Львів то не найгірше місто, в столиці побачити на будинках назву вулиці - то не так вже і просто, особливо це велика проблема в спальних районах - там зрозуміти до якої вулиці відноситься будинок, досить часто, просто неможливо.
Відповідь: Зроби місто Лева кращим! Встановити вказівники, хоча б у центі, з напрямом вулиць, площ, відомих місць, а то бідні туристи, ходять довкола площі Ринок і площу Ринок шукають. Вказівники мають бути двомовні. Це дуже просто і реально до втілення :cowboy:
Відповідь: Зроби місто Лева кращим! В Одессе, в центре, на перекрестках установлены столбы с указателями улиц, очень удобно. Правда фулюганы иногда поворачивают указатели на 90 град. И кроме этого установлены стенды с картой достопримечательностей, с указанием, в каком месте находится данный стенд
Відповідь: Зроби місто Лева кращим! Про те, що не потрібно писати назви вулиць на вказівниках, я написав в пості №14, вказівники доречно ставити для того щоб вказати прохід до якихось обєктів (музеїв, палаців і т.д.), назви вулиць треба писати на будинках.
Відповідь: Зроби місто Лева кращим! На тій вулиці де живуть мої батьки, поступово перетворили газони в гарні і квітучі клумби. Це зробили самі мешканці не подаючи ніяких пропозицій чиновникам. Місто вони прикрасили так само.
Відповідь: Зроби місто Лева кращим! ви придивіться уважно на оце "фарбування"... магазини не мають права малювати фасад в колір, який відрізняється від кольору цілого будинку.... просто треба вимагати дотримання виконання законів....