"Золота бруківка" на Свксаганського

Тема у розділі 'Життя міста', створена користувачем Synoptyk, 24 лис 2007.

1. Synoptyk

Synoptyk Active Member

На початку Саксаганського є пам'ятник (стела на ствні) виступу львівського пролетаріату в 1936. Я зараз не вдаюсь в історичний аспект
    побудови пам'ятника. Але під пам'ятником була бруківка з кольорового металу стилізована під "золото". Тепер бруківки немає. Як і немає оголошення від влади коли вона (бруківка) повернеться і куди зникла.
    Питання :
    чому львівський пролетаріат у 1936 боровся за свої права з владою а у 2007 3.1415926- здить з пам'ятників кольорові метали.
    P.S.
    Слава Садовому і Ко.

• Подобається Подобається x 5
  2. консультант

консультант Дуже важлива персона

Відповідь: "Золота бруківка" на Свксаганського

Як казав Остап Бендер:" Гроші лежать навколо нас, потрібно вміти лише їх шукати"...

• Подобається Подобається x 2
  3. Latkes

Latkes Well-Known Member

Через ту "золоту бруківку", взимку страшенно слизьку, немало людей зазнало травм. Колись і мій покійний батько, поспішаючи на роботу, ступив на неї, притрушену снігом зранку, і зламав ногу. Знаю, що не він один. Туму дуже за нею не сумую.

• Подобається Подобається x 4
  4. dArt

dArt Well-Known Member

Тротуары чистить надо, а не памятники калечить.

• Подобається Подобається x 5
  5. Romko

Romko Дуже важлива персона

Так грошей нема...на двірників.

6. afterstep

afterstep Дуже важлива персона

д'Арт, направду - та відполірована мідна бляха на тротуарі (ще й у вузькому місці) - була небезпечна для здоров'я... Хоча стосовно пам'ятників - згоден: не пам'ятники слід калічити, а горе-"митців" - авторів таких "пам'ятників"

• Подобається Подобається x 4
  7. dArt

dArt Well-Known Member

а как по мине было очень оригинально. Я с детства по этим камешкам ходил. Зимой скользко - оградите парапетиком. Ну так то ж пролетариату... посмотрел бы я какой войдот подняли, еслиб Бендере или Упавцем памятник попортили бы.

8. Latkes

Latkes Well-Known Member

Повірте, не щадять нікого і нічого! На Коновальця вже не знати скільки часу на місці меморіальної дошки письменника Григорія Нудьги тільки слід і чотири діри в стіні будинку де він жив. А що робиться з бронзовими т. ін. металаевими елементами пам"ятників на цвинтарях і говорити не хочу. Вчора бачив по телевізору, що в якомусь селі на Сході України пам"ятник жертвам Голодомору вкрасти намагались.
    А от парапетика навколо тої бронзової "бруківки" взимку ніколи за десятки років не бачив. Задум був оригінальний, але в повсякденні доволі небезпечний. Пам"ятаю, як колись моя жінка вагітною цілу зиму обходила ту бляху десятою дорогою....

9. Synoptyk

Synoptyk Active Member

можна технічно це якось вирішити. Є штат архітекторів. Зробити бруківку не полірованою, знайти нові матеріали але не просто так -взяли забрали після надцятирічного існування. Тепер гола земля і зауважте ніяких перспектив.
    P.S.
    А кому завджала велика металева гривня перед входом в банк на початку Зеленої?????

10. Latkes

Latkes Well-Known Member

Наскільки пам"ятаю, ту "гривню" прибрали на вимогу Нацбанку, який забороняє використання зображень грошей як елементів декору і т. д. А щодо всього іншого цілком погоджуюсь.

11. консультант

консультант Дуже важлива персона

Ніхто цей пам"ятник не псував з політичних мотивів... То при чому тут пам"ятник Бандері і воїнам УПА...?[​IMG]

Додано через 4 хвилини
    Скільки вчився у Львові і скільки бував, дійсно постійно старався не ставати на цю бляху. Фактично дисить слизько на ній було. На моїх очах жіночка навіть була впала. Може тому хтось і прибрав його...

12. dArt

dArt Well-Known Member

Я где то написал о политических мотивах?

Пишу о том, что при теперешнем общественном мнении во Львове некоторые памятники трогать можно, при чем довольно нейтральные и оригинальные. Если бы эта брукивка лежала у памятника вашим героям, она бы не была такой скользкой и никому бы не мешала.

Лучше бы разнорукого Черновола исправили бы. А то уж больно на мутанта какого то похож.

• Подобається Подобається x 1
  13. Зів'ялий мозок

Зів'ялий мозок Well-Known Member

Пане dArt, але з точністю навпаки існує суспільна думка і на Сході України у ставленні до різноманітних пам'ятників.
    Стосовно пам'ятника Чорноволу перш ніж критикувати прочитайте мистецький задум його творців.
    Ви говорите про владу та суспільну думку. Але ж у мене на Франківщині тричі нищили пам'ятник Степану Бандері у його рідному селі. Хто в цьому був зацікавленний - місцева влада? Кому він заважав?
    Інший приклад, у самому Станіславі в різних місцях, де підземні джерела виходять близько до поверхні, розміщено оригінальні ротонди із статуями Богородиці. Люди можуть підійти інабрати джерельної води. Так-от одну статую Богородиці, розміщену біля міського озера, нищили вже кілька разів. Та Місцевість вночі є безлюдною. Але знову ж таки кому Бгородиця заважала? Ніхто не ковзав, не падав, не ломив ноги-руки.

14. dArt

dArt Well-Known Member

Панэ Завявший мозг, да полностью с вами согласен, что общественное мнение на Востоке, Юге и Центре Украины, несколько отличается от Западной. Но в этом топике мы иобсуждаем именно этот конкретный памятник и я говорю про общественное мнение именно во Львове.

А по поводу памятника Черновола. Дайте ссылочку, с удовольствием почитаю. Однако задум то может быть один, но исполнение получилось абсолютно криворукое. Туристы шарахаются.

15. Romko

У Львові тисячі місць,смертельних для здоров’я,в тому числі і в центрі...

16. afterstep

невже? який жах! і хто ж ті місця постворював? Та ще й в центрі міста!
    Куди тільки громада дивиться!

17. Romko

Та ж ворог №1 України - галичани!І доклали свою руку еміґранти!

18. afterstep

а можна троха розширеніше? бо направду не знаю "смертоносних місць"
    в дуже вже мені цікаво - хто ж там смерть сіє?
    ==
    До речі - про
    це ви сказали ;) вам, що себе позиціонує саме як галичанин - видніше?
    ==
    Ромку - порада ;) = спишіть то все, що ви понаписували - на недолугий жарт, і попросіть левандівку знести в кошик ;)
    І не читайте Волошина (Марциняка) - воно направду на вас погано впливає ;)

19. Romko

Нє,те я Марциняка начитався...і "пронікся"
    То "найсмертельніше" місце в центрі...

20. Synoptyk

Synoptyk Active Member

P.S.

Я цього не знав. Чесно кажучи мені подобалось.
    Стосовно бруківки я гадаю політики тут немає. Я колись приймав участь в відбудовуванні пам'ятника А.П'ясецькому за Янівським цвинтаром.
    Мічсце було вкладене плитами. Самі вкладали. Років 5 назад я там був
    і "богобоязний та цнотливий" нарід ті плити .... собі на дачі. Злодії не мають політичних переконань, а ті що при владі поготів.

На моє відчуття.
    P.S. От "терновий вінець" з металу біля місця загибелі Білозора як на мене дійсно може становити небезпеку. Я б на місці архітектора цей вінок
    розмістив би в заглибленні або в ніші стіни. Так що б не було вільного доступу да металевих шипів.

а де твій аватар? :)