Знак "стоп"... Оскарження постанови про штраф

Тема у розділі 'Про авто', створена користувачем Hyligan, 17 бер 2011.

1. Hyligan

Hyligan Іронічний

Коротше ситуація така, їду я нині рано, година 6 пів 7 в Червоноград і на т-подібному перехресті де при повороті на право залізничний переїзд не зупиняюсь на стопі ( я їду прямо). Перехрестя виглядає як на малюнку ( на право переїзд)

Тут як Пилип з конопель вискакує з приватного авто інспектор, зупиняє мене і починає грузити і встидати як великого порушника правил, і шей демонструє запис на ЗВИЧАЙНІЙ ПРИВАТНІЙ ВІДЕОКАМЕРІ...

Так як в мене був час і відповідний настрій я вирішив на лапу не давати і інспектор героїчно накатав протокол, в якому я написав шо З ПОСТАНОВОЮ НЕ ЗГІДНИЙ І НА ЗНАКУ ЗУПИНЯВСЯ...

Питання
    1. Чи було взагалі порушення
    2.Чи реально відсудити (і як саме)
    3. Чи має ДАЇ право патрулювати на приватних авто і записувати шось на любительську камеру...
    4. Як треба було поводитись щоб протокол не був складений взагалі(варіанти "на лапу" і "не порушувати" я і сам знаю))))

2. Stepan_Bandera

Stepan_Bandera Well-Known Member

А ви написали що зупинив вас інспектор з порушеннями? Я про приватну машину.
    Якщо авто інспектора не обладнано відповідними пристоями (чи як воно там називається) Мигалки, розкраска і так далі то можна і не зупинятись.
    А якщо зупинився і справа дійшла до протоколу то думаю таке варто вказати в протоколі.
    якщо в протоколі не вказали то не біда - в позові вкажіть.

• Подобається Подобається x 2
  3. Hyligan

Hyligan Іронічний

Я собі теж так потім подумав....шо зупинятись не варто було.
    В протоколі не вказав, чогось не прийшло в голову.
    Ше тепер думаю шо треба було подзвонити на гарячу лінію ДАЇ і сказати шо якісь люди в формі інспекторів даї зупиняють машини там то і тамто....

• Подобається Подобається x 1
  4. Bambook

Bambook Persona non grata

Ну, можна було спочатку вкрасти якийсь бізнес, потім за рахунок того стати народним депутатом, ну а далі просто - наказати охоронцю, щоб він того даїішника в... ну, вдарив, коротше кажучи :)

5. Hyligan

Hyligan Іронічний

Мене більше цікавить чи завжди знак стоп обов'язковий до виконання? В тому місці він явно відноситься до переїзду який за поворотом на право, для чого зупинятись якщо їдеш прямо і ніяких машин ні спереду ні з права нема незрозуміло....

А ше в нас є ЖД переїзд теж з стопами де поїзд не ходить вже років 10....але там теж пасуться даї....

6. mirawoo

mirawoo Well-Known Member

Звичайно. Може, з т.з. логіки він там і не потрібний, але невиконання Стопу - гарний привід вас зупинити.

7. Svjato

Svjato Well-Known Member

Теоретично якось тупо той знак стоїть. Якщо знак стосується залізничного переїзду, то там повинні стояти доповнюючі знаки - залізничний переїзд та відстань до нього.

Якщо це дорожній знак просто - типу дай дорогу - то можна вимагати показати СТОП - лінію. (а вона обов'язкова).

Найкраще оскаржити протокол - через відсутність пояснень зупинки. (перед ким зупинятися? поїзди автошляхзами ходять? хіба головна пішла вправо - тоді мус зупинитися, але СТОП лінія - обов'язкова...!!! )

8. Hyligan

Hyligan Іронічний

Ну це зрозуміло, але мали б бути аргументи щоб доказати свою правоту....
    Може хтось мав такі прецеденти?

---------- Додано в 18:04 ---------- Попередній допис був написаний в 18:00 ----------

Знаки переїзду там є....

Головна іде в право формально( тобто ті хто виїздить з переїзду мають перевагу, але насправді туди їздять тільки ті хто там живе)

Стоп лінії нема і ніколи не було

9. Svjato

Svjato Well-Known Member

А знак головної є?????

---------- Додано в 18:08 ---------- Попередній допис був написаний в 18:07 ----------

Знаки переїзду стоять до чи після знаку Стоп?

10. Hyligan

Hyligan Іронічний

Нема...
    До знаку...Стоп стоїть перед самим переїздом але так як поворот в право зразу переходить в переїзд то там на нього тупо нема місця тому він і стоїть на самому повороті....

---------- Додано в 18:15 ---------- Попередній допис був написаний в 18:14 ----------

Він навіть розвернутий градусів на на 45 відносно дороги...

11. hunter

hunter мандрівник

відповіді:
    1. порушення не було, бо "стоп" - за вашими словами то на право проїзд.
    2. подайте на них в суд і вони не з'являться там, а отже ви виграєте)
    3-4. на камеру записувати - то їхнє діло, потрібно було витягти свою і зняти його і запитати прізвище на камеру, тоді б вас точно відпустив ;) адже даішники не мають права патрулювати на лівих машинах, а також ховатися в кущах!

12. Svjato

Svjato Well-Known Member

Якщо немає головної, то перехрестя рівнозначне. Знак СТОП - зупинка перед перехрестям. (тоді шансів мало відсудити)
    Єдине, що можете подати скаргу - що до розмітки. Лінія має бути перпендикулярна до проїжджої частини, що веде до залізничного переїзду...

---------- Додано в 18:22 ---------- Попередній допис був написаний в 18:21 ----------

П.С. висота знаку здається порушує норми розташування....

13. Hyligan

Hyligan Іронічний

Там ніяких додаткових знаків і табличок нема.....тобто виходить шо стоп тільки для переїзду?

---------- Додано в 18:36 ---------- Попередній допис був написаний в 18:34 ----------

Ну те що запис з своєї камери вони в суд не понесуть це зрозуміло, але мені особисто булоб приємніше довести шо зупинятись там я і не був зобовязаний, а значить інспектор помиляЛИся ....;)

14. Svjato

Svjato Well-Known Member

Схоже, що так...

---------- Додано в 18:40 ---------- Попередній допис був написаний в 18:38 ----------

До речі, де вони стояли? Попереду в кущах?

15. Hyligan

Hyligan Іронічний

Довести шо інспектор сам не знає правил було б значно приємніше ніж доказувати шо він ловив мене з порушеннями.........хоча одне другому не заважає)))

---------- Додано в 18:44 ---------- Попередній допис був написаний в 18:42 ----------

Попереду ( десь за 100м) сиділи в машині, непоказна така обдерта джета (приватна)

16. Svjato

Svjato Well-Known Member

Якщо це поза межами населеного пункту - могли зразу послати його.

Мав таку приємність. Послав даївця пославшись на п.2.16 чи то 2.19 (проїзд під світлофором без додаткового значка Стоп) То він пішов облизавшись..

Правда десь через кілька місяців він закатав мені абсолютно інше порушення в іншому місці і підробив підпис. (В мене часу було мало і коштувало це 17 грн. Я копію протоколу вибив, але далі час тратити не став).

Слід не забувати, що у нас країна штрафів. І усі порушення - це не порушення, а системна функція. (Збийте цей знак, або зафарбуйте. Їм прийдеться його вчіпити наново, але вже по правилах...)

17. Hyligan

Hyligan Іронічний

Мене цікавить, хтось тут має досвід оскарження штрафу даі?
    Цікавить сам процес, тобто потрібно знайти в неті подібний шаблон, підігнати під себе, внести свої данні і дані інспектора (маю тільки ФІО і то нерозбірливо і звання), роздрукувати, сплатити судовий збір (3.40 грн) зробити копію постанови і копію протоколу і занести то всьо в суд?
    До кого звертатись в суді?....То має якось реєструватись?
    Чи можна одночасно накатати скаргу в ДАІ?....Як передавати її? Особисто чи листом??

18. Svjato

Svjato Well-Known Member

То є якийсь телефон довіри ДАЙ - в неті думаю можна знайти. (там і розпитати)

Що до суду - то варто з адвокатами або юристами обговорити.

---------- Додано в 21:54 ---------- Попередній допис був написаний в 21:53 ----------

Знайшов дивний сайт

---------- Додано в 21:56 ---------- Попередній допис був написаний в 21:54 ----------

Львів, Львівська область (0322) 97-33-89, 97-39-56

19. Hyligan

Hyligan Іронічний

Телефонами я вже розжився... Маю тепер телефони гарячих ліній по всій Україні...:good:

---------- Додано в 22:00 ---------- Попередній допис був написаний в 21:58 ----------

Не хочу адвокатів...по перше гроші треба платити, по друге хочеться побільше самому в то всьо вникнути....надоїло вже шо гаї користуючись моєю юридичною неграмотністю вішають лапшу на вуха))

---------- Додано в 22:02 ---------- Попередній допис був написаний в 22:00 ----------

Тут море інформації і головне відео по темі, Сайт Дорожнього контролю http://roadcontrol.org.ua/

20. Svjato

Svjato Well-Known Member

Та, вникати то корисно (сам так роблю) Але коли терміново, то звертаюся зразу до знайомих - адвокатів, даїшників, ментів, пожежників (один поїхав у Францію :sad: ), науковців, письменників, до друзів на крайняк...

а де твій аватар? :)